Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από fafos » 17 Δεκ 2010 01:57

ritsoni έγραψε:Γεια σου fafo,

γιατί λες multiple images σε ένα ;

αφού δοκιμάσαμε και με while loop + mysql_fecth_array

Κώδικας: Επιλογή όλων

$query = mysql_query("SELECT * FROM thiki WHERE photocategory='holidays'");
while ($row = mysql_fetch_array($query)) {
$row = mysql_fetch_array($query);
$i_eikona = $row['imgData'];
$o_titlos = $row['titlos'];

echo $i_eikona;
echo $o_titlos;
}

header('Content-type: image/jpg'); 

to while to kaleis gia na travhkseis ta id ton images kai na sou typosei sthn selida kati tetoio:


Κώδικας: Επιλογή όλων

titlos image 1:
<img src="image.php?id=1"/>

titlos image 2&#58;
<img src="image.php?id=2"/>

titlos image 3&#58;
<img src="image.php?id=3"/>
auto pou kaneis esy dinei ton kodika tou image kai tipota parapano.. me enan header prospatheis na ektyposeis p.x. 3 images mesa se ena... dhl.. asxeta an h selida einai php sthn pragmatikothta einai ena jpg image...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 17 Δεκ 2010 15:29

Οσον αφορά τα δεδομένα στα φέρνει μια χαρά.
Αν βάλεις αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$username = "root";
$password = "";
$host = "localhost";
$database = "mydb";

mysql_connect&#40;$host, $username, $password&#41; or die&#40;"Αδυναμία σύνδεσης &#58; ".mysql_error&#40;&#41;&#41;;

mysql_select_db&#40;$database&#41; or die&#40;"Αδυναμία επιλογής ΒΔ&#58; ".mysql_error&#40;&#41;&#41;;
//header&#40;'Content-type&#58; image/jpg'&#41;;

$query = mysql_query&#40;"SELECT * FROM thiki WHERE photocategory like ''%holidays%'"&#41;;
while &#40;$row = mysql_fetch_array&#40;$query&#41;&#41; &#123;
echo $row&#91;"id"&#93;."&nbsp;-&nbsp;";
echo "<a href='picture.php?id=".$row&#91;"id"&#93;."'>".$row&#91;"titlos"&#93;."</a>";
echo "<br />";
&#125;
θα δεις οτι είναι εντάξει.

Τώρα σχετικά με την φωτογραφία πρέπει να γίνει όπως το λέει ο fafos.

Αν βάλεις σε μια php σελίδα (έστω η picture.php) αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$username = "root";
$password = "";
$host = "localhost";
$database = "mydb";

mysql_connect&#40;$host, $username, $password&#41; or die&#40;"Αδυναμία σύνδεσης &#58; ".mysql_error&#40;&#41;&#41;;

mysql_select_db&#40;$database&#41; or die&#40;"Αδυναμία επιλογής ΒΔ&#58; ".mysql_error&#40;&#41;&#41;;

$id = $_GET&#91;"id"&#93;;
$query = mysql_query&#40;"SELECT imgData FROM thiki WHERE id='".$id."'"&#41;;
if &#40;$row = mysql_fetch_array&#40;$query&#41;&#41;	&#123;
	header&#40;'Content-type&#58; image/jpeg'&#41;;
	echo $row&#91;"imgData"&#93;;
&#125;
χωρίς html tags θα σου εμφανίσει κανονικά την εικόνα.

Αν βάλεις html tags δημιουργεί πάλι το ίδιο πρόβλημα και εμφανίζει μόνο το path.
Προφανώς υπάρχει conflict του content="text/html; της σελίδας με το header('Content-type: image/jpeg');

ritsoni
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 15 Δεκ 2010 01:51

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από ritsoni » 17 Δεκ 2010 22:39

Απόστολε μου βγάζει,
Notice: Undefined index: id
εννοεί τη γραμμή

Κώδικας: Επιλογή όλων

$id = $_GET&#91;"id"&#93;; 
..εσύ το δοκίμασες και λειτουργεί σε σένα ;

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 17 Δεκ 2010 22:42

Το μήνυμα λέει οτι κάπου έχεις ξεχάσει το $ πρίν το id.
Είτε εκεί είτε σε κάποιο άλλο σημείο.

ritsoni
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 15 Δεκ 2010 01:51

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από ritsoni » 17 Δεκ 2010 22:45

μα τον κώδικα που έγραψες μόλις πάνω εσύ δοκίμασα και μου βγάζει αυτό !

δεν έχει παραπάνω άλλη μεταβλητή με $,

..εσένα τρέχει εκεί ;

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 17 Δεκ 2010 23:10

Κανονικότατα.
Για κάνε copy paste τον κώδικα.
Και από τις δύο σελίδες.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από fafos » 17 Δεκ 2010 23:11

aplo notice einai.. varethika...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 17 Δεκ 2010 23:13

Ναι ρε συ. Δουλεύει κι έτσι αλλά αφού το βγάζει σημαίνει οτι κάτι λείπει.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από fafos » 17 Δεκ 2010 23:16

Apostolis_38 έγραψε:Ναι ρε συ. Δουλεύει κι έτσι αλλά αφού το βγάζει σημαίνει οτι κάτι λείπει.
an to vgazei sto image.php den tha tou dinei eikona.. prepei na apenergopoihsei ta notices sto php.ini..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 17 Δεκ 2010 23:19

Σε μένα δεν έβγαζε το παραμικρό σε καμμία σελίδα.
Κι έχω να πετάει και το πιο ανούσιο σφάλμα.
Κάπου ξεχάστηκε ένα $ στο copy paste.

ritsoni
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 15 Δεκ 2010 01:51

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από ritsoni » 17 Δεκ 2010 23:25

fafos ναι στο image.php δηλαδή στο picture.php που έγραψε πιο πάνω ο Απόστολος μου βγάζει το Notice και φυσικά ξέχασα να το αναφέρω παραπάνω αλλά καμία εικόνα δε μου εκτυπώνει.

Απόστολε ώστε σε σενα δείχνει την εικόνα ε ? δεν καταλαβαίνω..

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από fafos » 17 Δεκ 2010 23:26

Apostolis_38 έγραψε:Σε μένα δεν έβγαζε το παραμικρό σε καμμία σελίδα.
Κι έχω να πετάει και το πιο ανούσιο σφάλμα.
Κάπου ξεχάστηκε ένα $ στο copy paste.
otan pairneis get kai post vars petaei notices an einai energopoihmena... h ta apenergopoiei (den to ksana grafo, tha po tou cordis na to petaei se popup me thn eisodo :lol: ) h dinei prin apo kathe var:

id=;
id=$_GET[id];
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 17 Δεκ 2010 23:28

Μπορεί να είναι κι αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

WHERE id='".$id."'"
δηλαδή να το έχεις γράψει

Κώδικας: Επιλογή όλων

WHERE id='".id."'"
Τσεκαρέ το.

ritsoni
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 15 Δεκ 2010 01:51

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από ritsoni » 17 Δεκ 2010 23:29

fafos δεν το ανέφερα πιο πρίν αλλά δεν μου εμφανίζει καμία εικόνα,

έκανα supress το

Κώδικας: Επιλογή όλων

@$id = $_GET&#91;"id"&#93;;
* Διόρθωσα το @$id = $_GET["imageID"]; που απο κεκ.ταχύτητα έγραψα λάθος εδώ.

για να φύγει το notice

έφυγε λοιπόν το notice αλλά καμία εικόνα πάλι δεν εμφανίζει :(

Απόστολε ότι έγραψε παράνω το έκανα copy-past

Κώδικας: Επιλογή όλων

WHERE id='".$id."'"
αυτό σωστό το χώ, δεν άλλαξα το παραμικρό απ ότι δημοσίευσες πιο πάνω στο κώδικα σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ritsoni την 17 Δεκ 2010 23:37, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 17 Δεκ 2010 23:33

Κάτσε γιατί με μπέρδεψες τώρα.
imageID είναι ή id;

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης