Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
ritsoni
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 15 Δεκ 2010 01:51

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από ritsoni » 17 Δεκ 2010 23:35

όχι Απόστολε id είναι απλά πιο πάνω κατα λάθος έγραψα imageID ..sorry

ότι είπα πιο πάνω ισχύει , καμία εικόνα δεν εμφανίζει .

Τώρα για να καταλάβω τρέχει σε εσάς τους 2 και δεν τρέχει σε εμένα ?

αφού copy-past έκανα και με supress στο id απλά φεύγει το notice αλλά όπως και πρίν δεν μου εμφανίζει εικόνα καμία εμένα.. αρχίζω να τα χάνω σας κουράζω και εσάς sorry :(

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 17 Δεκ 2010 23:47

Σε μένα τρέχει μια χαρά και χωρίς το παραμικρό μήνυμα λάθους.
Αν έχεις κάνει αντιγραφή τον κώδικα αυτούσιο το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως δεν σου "δουλεύουν" οι μεταβλητές $_ ($_POST, $_GET κ.λ.π.).
Αλλά για να συμβαίνει αυτό πρέπει να έχει πειραχτεί το php.ini


Ερώτηση. Στο πρώτο αρχείο, σου εμφανίζει το id και το titlos για όλες τις εγγραφές;

ritsoni
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 15 Δεκ 2010 01:51

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από ritsoni » 18 Δεκ 2010 00:08

Απόστολε απεκατέστησα τον server και τον επανεγκατέστησα και ως δια μαγείας ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ τις εικόνες και οτι query και να δώσω λειτουργει ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :beauty: :yea: :respect: :pint: :kaloe:

Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτε αλλό παρά το ότι ίσως κατα λάθος να πείραξα κάτι μέσα στο php.ini τότε που μου έλεγες να δω αν έχω το display On ή Οff..

Ούφ !

Αλλά άξιζε τον κόπο :)

fafos ευχαριστώ επίσης αν και λιγομίλητος :P

Ας επισημανθεί ως [ SOLVED ] !

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από nbc » 18 Δεκ 2010 10:54

fafos έγραψε:otan pairneis get kai post vars petaei notices an einai energopoihmena... h ta apenergopoiei (den to ksana grafo, tha po tou cordis na to petaei se popup me thn eisodo :lol: ) h dinei prin apo kathe var:

id=;
id=$_GET[id];
Δεν καταλαβαίνω πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα, και ειδικότερα δεν καταλαβαίνω γιατί παροτρύνεις τον κόσμο να γράφει λάθος!

Το warning είναι recoverable σφάλμα, δεν παύει όμως να είναι σφάλμα. Πέραν του ότι το suppression των σφαλμάτων είναι "ακριβή" υπόθεση (εννοώ σε processing), κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή σε μελλοντική αναβάθμιση να μετατραπεί ένα warning σε error και να σου ακυρώσει τον κώδικα. Όπως ακριβώς πριν 10 χρόνια η PHP το παίρναγε στο ντούκου ενώ τώρα βγάζει warning.

Η σύνταξη [id] είναι λανθασμένη, εκτός και αν είναι define (εξαιρετικά κακή ιδέα, βεβαίως). Αν το id είναι literal τότε γράφεις ['id'], αν είναι μεταβλητή τότε γράφεις [$id] ή ["$id"] ανάλογα το γούστο (και τη γνώση). Για ποιο λόγο είναι προτιμότερο να αποσιωπεί κανείς τα λάθη εν γνώση του, από το να τα διορθώνει ή να μάθει να γράφει σωστά εξαρχής;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από fafos » 18 Δεκ 2010 15:31

Ti tragoudas re sy nbc? poio warning? gia notice milame edo...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από nbc » 18 Δεκ 2010 16:34

Τι Λωζάνη τι Κοζάνη... Η διαφορά τους είναι 1 bit στο error bitmap field, και ανήκει στη σφαίρα των semantics και του classification. Εσύ τα λες notices, εγώ τα λέω recoverable errors. Ο reference operator ήταν κάποτε E_NOTICE, στην 4.4 έγινε E_WARNING στην 5.0.4 E_STRICT και στην 6 άντε γεια. Δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα φίλε, και εν πάσει περιπτώσει δεν παροτρύνουμε τους νεοφώτιστους να το κάνουν.

Η ουσία είναι πως η PHP διαμαρτύρεται κι εσύ της λες "shut up!". Δεν πρόκειται περί προγραμματιστικού στυλ, όπου ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει ότι θέλει. Πρόκειται περί λογικού/συντακτικού λάθους το οποίο - λόγω κακής προϊστορίας - η PHP προσπερνά δημιουργώντας implicitly ένα symbol του στυλ define('id', 'id'). Θα έρθει η στιγμή που και αυτό θα γίνει error και τότε να δω εσύ τι θα tragoudas... :)

Τέλος πάντων, δεν καταλαβαίνω τι ζόρι υπάρχει αντί του [id] να γράφεις ['id'], όταν αυτό είναι που εννοείς. Το πρώτο είναι constant και αναγκάζει την PHP να ψάξει το global symbol table για να βρει το definition της. Το δεύτερο είναι literal που της λέει να βρει το συγκεκριμένο κλειδί. Που αναφέρει το manual ότι τα literals γράφονται με και χωρίς εισαγωγικά;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από fafos » 18 Δεκ 2010 16:48

kai h diafora DNA anthropou me mygas einai ena bit...

Ta notices tha einai panta notices opos ta warnings htan panta warnings... einai san na mou les oti eprepe na provlepso prin 15 xronia oti to 2009 tha katarghthei h ereg sthn 5.3 kai na mhn thn xrhsimopoio.. h oti to $id{id} tha katarghthei sthn 6 kai kapoios pou to xrhsimopoiouse prin 10 xronia eprepe na eixe myrisei ta nyxia tou...

exalou h zoh tou programmatisth einai 90% support kai 10% kodikas.. :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

ritsoni
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 15 Δεκ 2010 01:51

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από ritsoni » 18 Δεκ 2010 17:40

παιδιά παρακαλώ μη τσακώνεστε !

fafo μου πολύ χύμα τα λές ορισμένες φορές αν και πιστεύω πως θές κατα βάθος να βοηθάς αλλιώς δε θα μου απαντούσες κάν αλλά είμαι σίγουρη πως μπορείς να βοηθάς και καλύτερα πως; γράφοντας καμιά γραμμούλα παραπάνω ώστε να μπορούμε να καταλάβουμε όλοι τι εννοείς :)

nbc ευχαριστώ για τη καλή σου διάθεση να εξηγήσεις μερικά πράγματα :)

στον κώδικα εγώ χρησιμοποιώ

Κώδικας: Επιλογή όλων

$id = $_GET["id"]; 
και βάζω μπροστά το @

για να μην εμφανίζεται το Notice .

Σε τέτοιες περιπτώσεις όπου εμφανίζονται notices με σφάλματα που γράφουν
Notice: Undefined index: id κτλ
αντι να βάζω το @ τι θα πρέπει να κάνω ;

Διαβάζοντας έμαθα πως ένας τρόπος είναι να να χρησιμοποιώ if και isset είναι σωστό ;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από fafos » 18 Δεκ 2010 18:10

ritsoni έγραψε:παιδιά παρακαλώ μη τσακώνεστε !

fafo μου πολύ χύμα τα λές ορισμένες φορές αν και πιστεύω πως θές κατα βάθος να βοηθάς αλλιώς δε θα μου απαντούσες κάν αλλά είμαι σίγουρη πως μπορείς να βοηθάς και καλύτερα πως; γράφοντας καμιά γραμμούλα παραπάνω ώστε να μπορούμε να καταλάβουμε όλοι τι εννοείς :)
an den ta leo xyma kai xaideuo autia den vohthao.. oti ematha mou to emathan atoma pou ta elegan akoma pio xyma apo mena..

thn gramoula pou anafereis thn exo(xoume) grapsei ekatontades fores alla den mpainete ston kopo na kanete ena search...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

ritsoni
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 15 Δεκ 2010 01:51

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από ritsoni » 18 Δεκ 2010 18:29

fafos έγραψε:an den ta leo xyma kai xaideuo autia den vohthao.. oti ematha mou to emathan atoma pou ta elegan akoma pio xyma apo mena..

thn gramoula pou anafereis thn exo(xoume) grapsei ekatontades fores alla den mpainete ston kopo na kanete ena search...
Σε διαβεβαιώ ότι ψάχνουμε αν εννοείς ότι δεν ψάχνουμε αρκετά στο forum εδώ εντάξει ίσως να έχεις δίκιο φαίνεται εξάλλου ότι είσαι αρκετά παλιός εδώ μέσα αλλά σκέψου και λίγο πως αν εγώ ρωτάω, ρωτάω και επιμένω επειδή δε ξέρω, που σημαίνει ότι μπορεί να έψαξα και να μην κατάλαβα ακόμα και αν βρήκα εκείνο που εσύ γνωρίζεις ήδη ως λύση, μπορεί εγώ να το συνάντησα αλλά μην το κατάλαβα :)

μερικές φορές όσο καλοί, έξυπνοι και να είμαστε είναι καλό κατα την ταπεινή μου άποψη να κοιτάμε και τους απο κάτω. Εξάλλου αν τα καταλαβαίναμε όλα δεν θα ρωτούσαμε, δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης και τα forum :)

όπως και να έχει ο καθένας έχει τις απόψεις του, πιστεύω πάντως πως το να μιλάμε κανονικά και αρκετά είναι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας και συνεννόησης, οι τσακωμοί είναι περιττοί..

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από fafos » 18 Δεκ 2010 18:35

Oloi oi neoi prepei na katalavete oti edo mesa kykloforoun kapoia atoma pou zoun apo authn thn douleia me ton enan h ton allo tropo... to na dinei o fafos kai o kathe fafos etoimh kai mashmenh trofh ektos tou oti den vohtha auton pou tha thn lavei enoxlei kai kapoious epaggelmaties (kai me to dikio tous)...

me liga logia epsakses edo mesa gia "Notice: Undefined index: id " kai den vrhkes tipota?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 18 Δεκ 2010 21:23

ritsoni, ξέχωρα από αυτά που λέει ο fafos και είναι πολύ σωστά, υπάρχει και το εξής θέμα.
Δεν μπορεί ο καθένας να κάθεται να στείνει την εφαρμογή όπως αυτός που έχει το πρόβλημα, μόνο και μόνο για, πιθανόν, μια γραμμή κώδικα.
Πολλές φορές εδώ μέσα δίνονται γενικές οδηγίες, δεν πρέπει να παίρνεις αυτές τις οδηγίες απολύτως τοις μετρητοίς και να "κάθεσαι" πάνω σ'αυτές.
Πρέπει να την ψάχνεις και λίγο ώστε να τις φέρεις στα μέτρα του script σου.

ritsoni
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 15 Δεκ 2010 01:51

Στόχος η εμφάνιση της εικόνας από τη ΒΔ, πώς ;

Δημοσίευση από ritsoni » 18 Δεκ 2010 23:58

οκ fafos, Απόστολε κατανοητά όλα

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης