php + mysql format ημερομηνίας

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

php + mysql format ημερομηνίας

Δημοσίευση από heavyaris » 20 Δεκ 2010 22:08

καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
σε μια φόρμα οπού καταχωρούνται άρθρα, ένα text field, θα πρέπει να παίρνει αυτόματα την ημερομηνία (προ-συμπληρωμένο δηλαδή) που πληκτρολογήθηκε το άρθρο και όταν πατάει ο χρήστης το submit να αποθηκεύεται και αυτο στη βάση.
θέλω λοιπόν να καταχωρείται η ημερομηνία, με format το οποίο να "καταλαβαίνει" η βάση και να δηλώσω το συγκεκριμένο πεδίο σαν πεδίο ημερομηνίας, ώστε μετά να στοιχίζω τα άρθρα με βάση την ημερομηνία.
και το λέω αυτό γιατί από ότι θυμάμαι η mysql χρησιμοποιεί το αμερικάνικο format, πρώτα ο μήνας και μετά η μέρα, ενώ εγώ πρέπει να χρησιμοποιήσω το ελληνικό - 20/12/2010.
τι μπορώ να κάνω;
ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php + mysql format ημερομηνίας

Δημοσίευση από fafos » 20 Δεκ 2010 22:21

1. o typos sthn vash prepei na einai: datetime

2. h hmeromhnia opos tha kataxoreitai sthn vash: $date = date('Y-m-d H:i:s', time());

3. h morfopoihsh ths hmeromhnias molis thn kaleseis apo thn vash:
$date =strtotime($row[date]);
$date = date('j/n/Y G:i:s',$date)



14 euro...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

php + mysql format ημερομηνίας

Δημοσίευση από heavyaris » 20 Δεκ 2010 22:45

ευχαριστώ πάρα πολυ!

η ημερομηνία πρέπει να φαίνεται στον συντάκτη με τον "ελληνικο" τρόπο, αλλά να αποθηκέυεται με τον "αμερικάνικο", αργότερα όταν θα μαζευτούν τα άρθρα και θα εμφανίζονται στοιχησμένα ανα ημερομηνία, θα πρέπει πάλι να είναι με τον "ελληνικό" τρόπο

heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

php + mysql format ημερομηνίας

Δημοσίευση από heavyaris » 20 Δεκ 2010 22:48

κάπως έτσι δηλαδή:
Συνημμένα
text.jpg

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php + mysql format ημερομηνίας

Δημοσίευση από fafos » 20 Δεκ 2010 22:55

no 2 eisagogh me ton amerikaniko tropo opos ton les

no 3 ektyposh me ton ellhniko tropo

ton amerikaniko tropo ton xrhsimopoieis mono sto query gia na kaleseis tis eggrafes me stoixish hmeromhnias (order date ASC h DESC) h gia euresh sygkekrimenon arthron gia kapoies hmeromhnies (where date between apo and eos)

an kataxoreis tis hmeromhnies me ellhniko tropo sthn vash sou to mono pou mporeis na pareis einai mpala ta vouna... :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

php + mysql format ημερομηνίας

Δημοσίευση από heavyaris » 24 Δεκ 2010 11:28

χμ.. σκάλωσα πάλι, ίσως δεν το περιέγραψα καλα..
στο παραπάνω screenshot, στο πεδίο της ημερομηνίας, δεν θα φαίνεται απλά η ημερομηνία, αλλά θα το αλλάζει ο χρήστης, μιας και πρόκειται για την ημερομηνία που επιθυμει να εμφανιστεί το άρθρο και ΟΧΙ ημερομηνία συγγραφής του άρθρου (αυτή την παίρνει η mysql αυτόματα)..

άρα στην ουσία πρόκειται για απλό κείμενο, που αυτό πρέπει να μετατραπεί σε "αμερικάνικο" format όταν θα ανέβει στην βάση..

πολύ μπλέξιμο, ίσως καλύτερα να βάλω ένα ημερολογιάκι να ησυχάσω..!

heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

php + mysql format ημερομηνίας

Δημοσίευση από heavyaris » 24 Δεκ 2010 11:37


heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

php + mysql format ημερομηνίας

Δημοσίευση από heavyaris » 24 Δεκ 2010 13:20

και έτσι το μετατρέπω σε φορματ για την βαση:
function reformatDate($datetime) {

list($day, $month, $year, $hour) = split( '[: /]',$datetime);
return "$year-$month-$day";
}
$dateA=$row['date'];
$date_for_sql=reformatDate($datetextfield);

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

php + mysql format ημερομηνίας

Δημοσίευση από korgr » 24 Δεκ 2010 14:08

ρε τι τραβάει ο κόσμος για να μην χρησιμοποιεί timestamp! :roll:

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

php + mysql format ημερομηνίας

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 24 Δεκ 2010 16:47

heavyaris,
δοκίμασε κι αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$dateA= date('Y/m/d',strtotime($row['date']) )
που είναι πιο απλό.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης