Ας λυθει μια απωρεια ολων μας

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

co-co-co-play-D
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 29 Δεκ 2010 21:39

Ας λυθει μια απωρεια ολων μας

Δημοσίευση από co-co-co-play-D » 01 Ιαν 2011 12:46

Η μονη μου διαφωνια ειναι οτι απο οσο ξερω στο φορουμ αυτο ποσταρουμε για να βοηθησουμε καποιον που θελει να μαθει και οχι να τον κατακρινουμε.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Ας λυθει μια απωρεια ολων μας

Δημοσίευση από dva_dev » 01 Ιαν 2011 16:13

co-co-co-play-D έγραψε:Ναι ρε συ,απλα μου λεει τι πααραμετρους πρεπει να βαλω χωρις να μου εξηγει.
Σε τι πράγμα χρειάζεσαι εξήγηση;

co-co-co-play-D
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 29 Δεκ 2010 21:39

Ας λυθει μια απωρεια ολων μας

Δημοσίευση από co-co-co-play-D » 01 Ιαν 2011 16:38

Βασικα μολις παω να το τρεξω με τα σωστα στοιχεια πινακων κτλ μου βγαζει το παρακατω error.


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\xampp\htdocs\login.php on line 13

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Ας λυθει μια απωρεια ολων μας

Δημοσίευση από cpulse » 01 Ιαν 2011 17:03

Δεν έχει νόημα να ρωτάς πράγματα που μπορείς να λύσεις εύκολα μόνος σου. Εμείς είμαστε εδώ να σε βοηθάμε στα δύσκολα. Διάβασε καλά την σελίδα του php.net για αυτή την εντολή, δες και τα παραδείγματα και ακολούθησε τα.

co-co-co-play-D
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 29 Δεκ 2010 21:39

Ας λυθει μια απωρεια ολων μας

Δημοσίευση από co-co-co-play-D » 01 Ιαν 2011 17:15

Ok δικιο εχεις,απλα με πειραξε ο τροπο συμπεριφορας του.Ηταν σαν να μου λεει εισαι ασχετος παρατησε τα.

co-co-co-play-D
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 29 Δεκ 2010 21:39

Ας λυθει μια απωρεια ολων μας

Δημοσίευση από co-co-co-play-D » 27 Ιαν 2011 16:02

Παιδια μηπως ξερει κανεις πως μπορω με php να εκτελεσω μια function καθε 1 δευτερολεπτο.

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Ας λυθει μια απωρεια ολων μας

Δημοσίευση από Khronos » 27 Ιαν 2011 16:13


Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Ας λυθει μια απωρεια ολων μας

Δημοσίευση από dva_dev » 27 Ιαν 2011 17:19

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

function foo&#40;&#41;
&#123;
echo 'foo&#40;&#41; called.',"\n";
&#125;

while &#40;1&#41;
&#123;
foo&#40;&#41;;
sleep&#40;1&#41;;
&#125;
?>

co-co-co-play-D
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 29 Δεκ 2010 21:39

Ας λυθει μια απωρεια ολων μας

Δημοσίευση από co-co-co-play-D » 28 Ιαν 2011 20:45

Συγνωμη παιδια δικο μου λαθως.θελω μια function που να καλειται καθε 1 δευτερο και καθε 1 δευτερο να ανεβαινει μια μεταβλητη η οποια κατα την διαρκεια της εκτελεσης του for να προβαλεται.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Ας λυθει μια απωρεια ολων μας

Δημοσίευση από dva_dev » 28 Ιαν 2011 20:59

Μήπως αυτό που χρειάζεσαι είναι σε javascript και όχι php. Κοίταξε λίγο για javascript timers.

Π.χ. http://www.w3schools.com/js/js_timing.asp

co-co-co-play-D
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 29 Δεκ 2010 21:39

Ας λυθει μια απωρεια ολων μας

Δημοσίευση από co-co-co-play-D » 28 Ιαν 2011 21:43

Πως ομως καθε φορα που θα εκτελειται η συνταρτηση θα κανω INSERT into στην mysql.

co-co-co-play-D
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 29 Δεκ 2010 21:39

Ας λυθει μια απωρεια ολων μας

Δημοσίευση από co-co-co-play-D » 28 Ιαν 2011 23:47

Μηπως ξερει κανεις;

Akina
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 25 Νοέμ 2009 18:31

Ας λυθει μια απωρεια ολων μας

Δημοσίευση από Akina » 29 Ιαν 2011 08:22

co-co-co-play-D έγραψε:Λοιπον εχουμε και λεμε,θελω να φτιαξω ενα online game.Να παιζεται σε μια ιστοσελιδα(online)και να ειναι στρατηγικης παραδειγματα ειναι οι φυλετικεςμαχες,το ικαριαμ και το γκρεπολις.Ολα αυτα ομως ειναι πολυ πολυπλοκα,εχουν καποιες ρυθμισεις δυσκολες να εφαρμοστουν κτλ.Τιποτα απο αυτα ενα απλο.Η πρωτη απαντηση σιγουρα και απολυτως λογικα θα ειναι:
Μαθε php,html και mysql.Οι δυο πρωτες ειναι γλωσσες πασιγνωστες με τις οποιες εχω δουλεψει χωρις αυτο να σημαινει οτι μπορω να φτιαξω game.Ολα μα ολα τα guide σου λενε τα βασικα γι'αυτες τα οποια τα εχω διαβασει εκατονταδες φορες χωρις να μπορεσω να χρησιμοποιησω αυτες τις εντολες για να φτιαξω ενα παιχνιδι μιας και δεν ειναι αρκετες.Οποτε μολις το διαβασω,τι κανω μετα;Ξερω φιλους μου που ασχολουνται με υπολογιστες και αν θυμαμαι καλα εχω ακουσει να λενε για καποια σαν προγραμματα τα οποια σε βοηθανε για την κατασκευη τετοιων παιχνιδιων,χωρις να χρειαζεται να φτιαξεις τοσο μεγαλο κωδικα.Οπως το websidebuilder σε βοηθαει να φτιαξεις ιστοσελιδες απλες html ετσι κι αυτο να σε βοηθαει να φτιαξεις παιχνιδια του τυπου που ανεφερα παραπανω.Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι αποκλειστικα για παιχνιδια μπορει να ειναι κατι το οποιο θα διευκλυνει για την κατασκευη php ιστοσελιδων το οποιο μπορει να αποβει πολυ χρησιμο.Αν καποιος προγραμμα βοηθιμα δεν υπαρχει τοτε μηπως υπαρχει καπου στο youtube σε καποιο φορουμ ή οπουδηποτε αλλου μηπως υπαρχει ενα βασικο μοντελο που θα αποτελειται απο αρχεια τα οποια θα περιεχουν κωδικα.Ολα αυτα θα ειναι σαν μια βαση.Για παραδειγμα στους οδηγους δεν αναφερεται πουθενα μειωση χρονου που θα χρειαστει για την μειωση χρονου των επιθεσεων.Ολα τα παιχνιδια τετοιου τυπου απαρτιζονται σιγουρα απο εναν χαρτη,απο κτηρια και απο στρατευματα(τα βασικα δηλαδη).
Τελος θα ηθεα να πω πως αυτο που ρωταει ειναι κατι το οποιο το εχουν ρωτησει πολλοι και αν απαντησετε διευκρυνιστικα πιστευω πως θα ικανοποιηθουν.

Υ.Γ:Θελω να πω επισης πως προλιγου μετα απο πολλες ωρες ψαξιμο βρηκα τον κωδικα για την κατασκευη ονλινε παιχνιδιων στρατηγικης πανω σε webside,οπως αυτα που ανεφερα,απλα ηταν λαθως γυρισμενο,δεν μπορουσα να διακρυνω τους κωδικες με αποτελεσμα αν μου βγαζει σχεδον σε καθε δεκαδα γραμμων ερρορ που δεν μπορουσα να επιλυσω.Οποτε θελω να ελπιζω οτι πολυ πιο εμπειροι προγραμματιστες απο εμενα που θα εχουν αφιερωσει χιλιαπλασιες ωρες απο εμενα θα εχει πεσει το ματι ή θα ξερουν κατι

Υ.Γ2:Θα μου πειτε παρε βιβλιο.Εχω παρει ενα βιβλιο php,mysql,apache ολα σε ενα και τιποτα.Ουτε το 1/10 των γνωσεων δεν απεκτησα απο αυτο που χρειαζεται για την δημιουργια ενος παιχνιδιου.

Υ.Γ3:Ευχαριστω για τον χρονο που ξοδεψατε για να διαβασετε το post μου,ελπιζω να δωσετε και μια λυση στο προβλημα.

tha sou pw kati para poli aplo kai sinxorese me an eimai afstiri kathos kai gia ta greeklist mou :)

einai adianoito na zitas apo ena forum na sou pei pos na ftiakseis ena ollokliro game :P

epidi asxoloume me to thema mia kali arxei pou exeis na kaneis einai na grafeis edw -> http://hgda.gr/ (Πανελλήνιος Σύλλογος Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας)

apo ekei kai pera h moni simbouli pou mporo na sou doso einai stamata na rotas kai arxise na psaxneis ...

To na ftiakseis ena browser game simenei oti tha metatrepseis ton browser tou kathe xristi se ena client !! auto simenei aparetita oti xriazese kai server :P
Min nomizeis oti auto einai apli diadikasia prepei na xrisimopiseis tin texnologia pou sou parexi o browser kai ousiastika na ton "hackaris" oste na bgaleis to epithimito apotelesma ...
Oi apories pou exeis tora einai poli aples alla otan tha arxiseis na proxoras to project sou tha diapistoseis oti tha breis themata kai asimbatotites (autos o IE thelei skotoma :evil: ) pou den tha mporei kaneis na stin dosei sto piato.. opote tha prepei na exeis anaptiksei ta aparetita skill oste na brei tin lisi mono sou ... kai pistepse me auto den ginte antigrofas alla Project...


1.Min ksekiniseis na anaptiseis tin efarmogi an den exeis kataliksei sto ti akribos thes na ftiakseis..
2.Min ksekiniseis tis efarmogi an den exeis brei olla ta aparetita ergalia kai ths texnikes pou sou xriazonte (prepei aparetitos na ta exeis testari oste na eisai sigouros oti tha kanoun auto akribos pou thes...)
3.Min ksekiniseis tin efarmogi an nomizeis oti tha teliosis se 1 mina h an den exeis pragmatiko xrono gia na asxolithis me autin....
4.Min ksekiniseis tin efarmogi an den exeis skill grafstikis h den exeis kapion gnosto sou grafista...

Den eiparxei kamia ollokliromeni engine gia browser game (ektos an doulepseis me Plugin) auto simenei oti ousiastika olos o kodikas pou tha grafei tha einai diko sou ...
Edw prepei na skeutis poli sobara to thema tis anaptikseis melontika ti tha ginei otan tha theleis na perasis mia kenourgia leitourgia se ena kodika pou einai gramenos ena xrono prin p.x ena event ?
Prepei ta panta na einai domimeno me tetio tropo oste na sto epitrepoune auto ...

an to psaxneis to thema sobara tha ta katafereis... alla parola auta min ksekinisis na to ftiaxneis an den exeis prota ftaksei ena poli aplo game p.x ena pexnidi pou na simplironei ena puzzle 5x5


Auta einai to A kai to Ω gia na ftakseis ena game ..... Olla ta ypolipa an pragmatika afierothis se auto, tha ginoune ...

kai epidi tha browser games pleon exoune ekselixfi arketa rikse mia matia se auto -> http://fusionfall.cartoonnetwork.com/ kataskebasmeno me Unity3d (Plugin Egine)

co-co-co-play-D
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 29 Δεκ 2010 21:39

Ας λυθει μια απωρεια ολων μας

Δημοσίευση από co-co-co-play-D » 29 Ιαν 2011 09:03

Ισως εχεις και δικιο σ'αυτο,αλλα το πραγμα που ακουω για παιχνιδι ειναι η php που εχω μαθει και τα απωλυτος βασικα σ'αυτην.
Αυτο βασικα που ρωταω στην τελευταια μου ερωτηση ειναι πως να τρεχω μια function php καθε ενα συγκεκριμενο χρονο.

Akina
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 25 Νοέμ 2009 18:31

Ας λυθει μια απωρεια ολων μας

Δημοσίευση από Akina » 29 Ιαν 2011 09:47

co-co-co-play-D έγραψε:Ισως εχεις και δικιο σ'αυτο,αλλα το πραγμα που ακουω για παιχνιδι ειναι η php που εχω μαθει και τα απωλυτος βασικα σ'αυτην.
Αυτο βασικα που ρωταω στην τελευταια μου ερωτηση ειναι πως να τρεχω μια function php καθε ενα συγκεκριμενο χρονο.
kserw ti rotas stin teletuea sou erotisi to diabasa ... kai kserw kai tis 1000 (malon liges lew) eurotiseis pou tha exeis meta (giati kai egw ksekinisa kseronta mono pos na kanw echo :o )

mporo na sou doso tis sosti erotisi pou prepei na kaneis ... giati akoma den exeis antilithi ti psaxneis .. pos tha ananeono ton brwoser kathe kapio xroniko diastima afou den "yparxei" Web Sockets gia ton browser? thin apantisi stin exoune dosi ta paidia apo panw me javasript pou tha epikinoune me ton me tin php kai pos tha ginete auto ?

http://www.w3schools.com/default.asp edw einai h apantisi ...

Gia na ftakseis ena brwoser game tou tipou pou thes prepei na ksereis

Html , CSS, PHP , Javasript , AJAX , SQL , DHTML kai oxi apla na ta ksereis auta alla na ta pezeis sta daktila ...


ksekina apo to puzzle 5x5 pou sou eipa ... kai prospathise na to kaneis xoreis na rotiseis apories mporei na fenete xazo kai na peis ma egw thelw na ftaksw ena megalo game ! kai exw kolisi se ena simio alla apo ekei prepei na ksekiniseis ....

Kopse mia fotografia se 25 komatia kai ftakse ena peribavon pou na mporeis na tou les p.x to komati 2 tha paei stin thesei 4 !! oste na mathis katarxein pos ginete na ananeoneis me onclik event tin Html sou, meta prospathise na to kaneis auto xoreis na kaneis refres to pages .... kai stin sinexia mathe pos tha apothikebeis tis kiniseis pou exoune ginei stin basi sou me php oste o ypothemenos pextis na mporei na brei to Puzzle tou ekei pou to afise .....

kai tautoxrona diabaze olla auta pou eipa .... kai olla auta pou exoune pei ta ypolipa paidia ... exeis ksekinisi lathos tin prospathia sou ... :-? prepei prota na mathis na doulebeis ti texnikes pou eiparxoune kai pes einai autes(kai autin tin stigmi den ksereis pies einai autes) .... prepei na mathis ena soro pragmagmata ....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Akina την 29 Ιαν 2011 11:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες