Δεν εμφανίζονται τα μηνύματα λάθους στη Login form

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
tsalaki
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 09 Μαρ 2009 20:27

Δεν εμφανίζονται τα μηνύματα λάθους στη Login form

Δημοσίευση από tsalaki » 04 Ιαν 2011 21:40

Κατά τη συμπλήρωση της φόρμας Login ή αντίστοιχα της φόρμας εγγραφής (register) ενώ έχω κάνει τους απαραίτητους ελέγχους των στοιχείων που πληκτρολογεί ο χρήστης, για κάποιο λόγο δεν εμφανίζονται στη σελίδα τα μηνύματα λάθους που έχω βάλει στο script. Για παράδειγμα στην φόρμα για το Login, έχω γράψει το ακόλουθο script:

Κώδικας: Επιλογή όλων

	if($username == '') {
		$errmsg_arr[] = 'Δεν υπάρχει όνομα χρήστη';
	}
	if($password == '') {
		$errmsg_arr[] = 'Δεν υπάρχει κωδικός πρόσβασης';
	}
Στο οποίο αν το πεδίο Username είναι κενό τότε στον πίνακα errmsg_arr[] προσθέτω το μήνυμα λάθους "Δεν υπάρχει όνομα χρήστη" κ.ο.κ. Παρόλα αυτά όταν τρέχω το script δεν εμφανίζεται το μήνυμα αυτό παρόλο που δεν έχω πληκτρολογήσει τίποτα στο πεδίο. Η αντίστοιχα στην εγγραφή αν πχ. εισάγω ένα username που ήδη υπάρχει στη βάση μου η εγγραφή δεν πραγματοποιείται μεν αλλά δεν μου εμφανίζεται το μήνυμα ότι το username χρησιμοποιείται ήδη.
Έχετε καμία ιδέα για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Δεν εμφανίζονται τα μηνύματα λάθους στη Login form

Δημοσίευση από fafos » 04 Ιαν 2011 21:56

kaneis pouthena echo to error h perimeneis na kanei echo mono tou?

Κώδικας: Επιλογή όλων


if ($errmsg_arr) {
	echo '<font color="#cc0000">Brethikana ta parakato lathi</b>&#58;<font> <br />'.implode&#40;'<br />', $errmsg_arr&#41;;
&#125; else &#123;


kane thn kataxorhsh edo..

&#125;


Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

tsalaki
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 09 Μαρ 2009 20:27

Δεν εμφανίζονται τα μηνύματα λάθους στη Login form

Δημοσίευση από tsalaki » 04 Ιαν 2011 22:10

Ο πλήρης κώδικας είναι αυτός, όπου η μεταβλητή errflag είναι αρχικά false.

Κώδικας: Επιλογή όλων

   if&#40;$username == ''&#41; &#123;
		$errmsg_arr&#91;&#93; = 'Δεν υπάρχει όνομα χρήστη';
		$errflag = true;
	&#125;
	if&#40;$password == ''&#41; &#123;
		$errmsg_arr&#91;&#93; = 'Δεν υπάρχει κωδικός πρόσβασης';
		$errflag = true;
	&#125;
	
	if&#40;$errflag&#41; &#123;
		$_SESSION&#91;'ERRMSG_ARR'&#93; = $errmsg_arr;
		session_write_close&#40;&#41;;
		header&#40;"location&#58; aindex.php?page=login-form"&#41;;
		exit&#40;&#41;;
	&#125;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Δεν εμφανίζονται τα μηνύματα λάθους στη Login form

Δημοσίευση από fafos » 04 Ιαν 2011 22:34

sthn selida pou se paei otan vrei lathos (aindex.php?page=login-form) prepei na doseis mia synthikh opou tha ektyponei ta tyxon lathi:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$_SESSION&#91;'ERRMSG_ARR'&#93;&#41; &#123;
   echo '<font color="#cc0000">Brethikana ta parakato lathi</b>&#58;<font> <br />'.implode&#40;'<br />', $_SESSION&#91;'ERRMSG_ARR'&#93;&#41;;
unset&#40;$_SESSION&#91;'ERRMSG_ARR'&#93;&#41;;
&#125; else &#123; echo '';&#125;
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

tsalaki
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 09 Μαρ 2009 20:27

Δεν εμφανίζονται τα μηνύματα λάθους στη Login form

Δημοσίευση από tsalaki » 04 Ιαν 2011 22:48

Το δοκίμασα αυτό που μου είπες αλλά πάλι δεν παίζει. :(

tsalaki
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 09 Μαρ 2009 20:27

Δεν εμφανίζονται τα μηνύματα λάθους στη Login form

Δημοσίευση από tsalaki » 04 Ιαν 2011 23:11

Οκ. Το κατάφερα τελικά. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες