πληροφοριες για php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

πληροφοριες για php

Δημοσίευση από pimpogio » 07 Ιαν 2011 09:42

που μπορω να βρω τα code conventions της php? (σαν αυτα που εχει η java)
που μπορω να βρω υλοποιημενα σε php με ποιοτικο κωδικα τα γνωστα design patterns και ειδικα web design patterns ?
που μπορω να βρω οδηγιες για την δομη φακελων για την κατασκευη ενος web site ?
(πχ σε ποιο φακελο πανε οι libs σε ποιο τα templates σε ποιο τα js/css που παει το περιεχομενο το config file τα language files κτλπ)
Καποιες καλες οδηγιες/τεχνικες για url rewriting σε επιπεδο εφαρμογης και οχι apache υπαρχουνε ?
Υπαρχει στην php το collections framework που υπαρχει σε java η κατι αντιστοιχα ποιοτικο ?
To standar testing framework σε php ποιο είναι ?

Γενικα απο τους ποιο πολλους κωδικες που εχω δει μεχρι στιγμης σε php εχω παρατηρησει οτι ειναι πολυ χυμα χωρις να ακολουθουνε καποια standar..
Υπαρχει καποιος κωδικας αναφορας(mini project) σε php ας πουμε που αντιμετωπιζει την php καθαρα σαν oo γλωσσα ωστε να τον δω για να καταλαβω τις καλες προγραμματιστικες τεχνικες της php ?

Το καλυτερο ide για php ποιο ειναι ?
(θελω να εχει ας πουμε τα βασικα οπως code completion/code generation/code formating/syntax parsing/refactoring γενικα οτι εχει το eclipse/netbeans για java)

αυτα μεχρι στιγμης και οτι θελω θα ρωτησω ξανα...

ευχαριστω προκαταβολικα.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

πληροφοριες για php

Δημοσίευση από cpulse » 07 Ιαν 2011 14:53

Από το ψάξιμο που έκανες (σε μηχανές αναζήτης κτλ) ποιες από αυτές τις ερωτήσεις έχεις ακόμα αναπάντητες;

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

πληροφοριες για php

Δημοσίευση από pimpogio » 08 Ιαν 2011 03:57

cpulse έγραψε:Από το ψάξιμο που έκανες (σε μηχανές αναζήτης κτλ) ποιες από αυτές τις ερωτήσεις έχεις ακόμα αναπάντητες;
ok εψαξα στο google και βρηκα απαντησεις στα ποιο πολλα αλλα σε αυτα δε βρηκα κατι συγκεκριμενο...

που μπορω να βρω οδηγιες για την δομη φακελων για την κατασκευη ενος web site ?
(πχ σε ποιο φακελο πανε οι libs σε ποιο τα templates σε ποιο τα js/css που παει το περιεχομενο το config file τα language files κτλπ)
Καποιες καλες οδηγιες/τεχνικες για url rewriting σε επιπεδο εφαρμογης και οχι apache υπαρχουνε ?
Υπαρχει καποιος κωδικας αναφορας(mini project) σε php ας πουμε που αντιμετωπιζει την php καθαρα σαν oo γλωσσα ωστε να τον δω για να καταλαβω τις καλες προγραμματιστικες τεχνικες της php ?
Το καλυτερο ide για php ποιο ειναι ?
(θελω να εχει ας πουμε τα βασικα οπως code completion/code generation/code formating/syntax parsing/refactoring/subversion γενικα οτι εχει το eclipse/netbeans για java)

αυτα μεχρι στιγμης και οτι θελω θα ρωτησω ξανα...

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

πληροφοριες για php

Δημοσίευση από xultimatex » 08 Ιαν 2011 04:25

Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά μιας και ξέρεις από eclipse, προγραμματίζεις και εκεί php.
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

πληροφοριες για php

Δημοσίευση από pimpogio » 08 Ιαν 2011 07:50

xultimatex έγραψε:Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά μιας και ξέρεις από eclipse, προγραμματίζεις και εκεί php.
το eclipse το ξερω απο τη java αλλα το θεμα ειναι αν ειναι το καλυτερο για php η υπαρχει καποιο καλλίτερο για php ?

Εσυ για παραδειγμα ποιο χρησιμοποιεις ?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

πληροφοριες για php

Δημοσίευση από korgr » 08 Ιαν 2011 09:21

Νομίζω πως στέκεσαι πολύ στο θεωρητικό του πράγματος!
Μακάρι να φτάσεις να παράγεις τόσο "καλό" αποτέλεσμα, όσο καλά το ψάχνεις στη θεωρία.

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

πληροφοριες για php

Δημοσίευση από Khronos » 08 Ιαν 2011 12:21

pimpogio έγραψε:
cpulse έγραψε:Από το ψάξιμο που έκανες (σε μηχανές αναζήτης κτλ) ποιες από αυτές τις ερωτήσεις έχεις ακόμα αναπάντητες;
ok εψαξα στο google και βρηκα απαντησεις στα ποιο πολλα αλλα σε αυτα δε βρηκα κατι συγκεκριμενο...

που μπορω να βρω οδηγιες για την δομη φακελων για την κατασκευη ενος web site ?
(πχ σε ποιο φακελο πανε οι libs σε ποιο τα templates σε ποιο τα js/css που παει το περιεχομενο το config file τα language files κτλπ)
Καποιες καλες οδηγιες/τεχνικες για url rewriting σε επιπεδο εφαρμογης και οχι apache υπαρχουνε ?
Υπαρχει καποιος κωδικας αναφορας(mini project) σε php ας πουμε που αντιμετωπιζει την php καθαρα σαν oo γλωσσα ωστε να τον δω για να καταλαβω τις καλες προγραμματιστικες τεχνικες της php ?
Το καλυτερο ide για php ποιο ειναι ?
(θελω να εχει ας πουμε τα βασικα οπως code completion/code generation/code formating/syntax parsing/refactoring/subversion γενικα οτι εχει το eclipse/netbeans για java)

αυτα μεχρι στιγμης και οτι θελω θα ρωτησω ξανα...

1. Για τη δομή των φακέλων δεν πρόκειται να βρείς κάτι συγκεκριμμένο όπως είναι πχ. στο .net. Εγώ έχω αλλάξει δεκάδες φορές τη δομή των πρότζεκτ μου μέχρι να καταλήξω σε αυτή που χρησιμοποιώ τώρα και ακόμα ψάχνω μήπως κάτι θα μπορούσε να μου πηγαίνει καλύτερα. Με λίγα λόγια τη δομή τη φτιάχνεις όπως σε βολεύει εσένα για να κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου.

2. Για editor, ξεκίνησα με notepad++, μετά dreamweaver και τώρα δουλεύω με το netbeans που με έχει βολέψει πάρα πολύ. Οπότε πάλι υποκειμενικά είναι τα πράγματα. Πρέπει να δοκιμάσεις διάφορα για να δείς.

3. OO προγραμματισμός δεν σημαίνει πάντα καλή προγραμματιστική τεχνική.

Γενικά αφού έχεις εμπειρία στον προγραμματισμό ψάξε το πρακτικά!

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

πληροφοριες για php

Δημοσίευση από cpulse » 08 Ιαν 2011 16:24

Για editor με όλους τους αυτοματισμούς που λες ψάξε και το Zend Studio. Η Zend είναι η εταιρία που βγάζει την PHP και το Zend Studio ουσιαστικά είναι το Eclipse πακέτο με addons για PHP.

Αν δεν γουστάρεις αυτοματισμούς, όπως πολλοί από μας νομίζω, για windows δες το Notepad++, για Mac το TextMate και για linux το Kate.

Για το URL rewritting δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι εννοείς. Αν καταλαβαίνω καλά πως το εννοείς θα σου πρότεινα να φτιάξεις ένα rewrite για το htaccess που να κάνει τα πάντα redirect σε μια σελίδα και μέσα από αυτή να αναλύεις το URI με την $_SERVER['REQUEST_URI']

Επειδή βλέπω που ψάξεις πατήματα.. γενικά η PHP είναι αναρχική γλώσσα σε σύγκριση με την Java. Κάνεις ό,τι εσύ θες. Αν ψάχνεις για patterns και κανόνες θα βρείς πολλούς να ορίζει ο καθένας τα δικά του.

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

πληροφοριες για php

Δημοσίευση από xultimatex » 08 Ιαν 2011 20:31

pimpogio έγραψε:
xultimatex έγραψε:Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά μιας και ξέρεις από eclipse, προγραμματίζεις και εκεί php.
το eclipse το ξερω απο τη java αλλα το θεμα ειναι αν ειναι το καλυτερο για php η υπαρχει καποιο καλλίτερο για php ?

Εσυ για παραδειγμα ποιο χρησιμοποιεις ?

notepad++ και dreamweaver όταν τα βρίσκω δύσκολα με το embeding σε html. Η αλήθεια είναι ότι δεν προσφέρουν τόσα όσο το eclipse (στην java πάντα) αλλά βολεύει... Βέβαια δεν είμαι επαγγελματίας...

Κατα τα άλλα όπως προείπαν, πσιτεύω ότι το ψάχνεις πολύ! Το να γράφεις php μοιάζει πιο πολύ με το να γράφεις c (σημειωματάριο και πολύ είναι) παρά με java (υπερεργαλεία και αυτοματισμοί)
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

πληροφοριες για php

Δημοσίευση από pimpogio » 08 Ιαν 2011 23:43

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας...

τελικα κατεληξα σε eclipse για ide...

για το url rewrite ο host μου δεν εχει apache οποτε δεν
εχει .htaccess .

Υπαρχει πουθενα κανενα παραδειγμα για το πως
κανεις friendly urls μεσα απο την εφαρμογη σου ?

Επισης με το url rewrite σε επιπεδο apache εχω το εξης προβλημα.
για παραδειγμα εχεις το url /en/category/2
που γινετε rewrite σε index.php?hl=en&cat=category&page=1

Ομως τοτε γινετε της μαυρης με τα αρχεια css/js/images κτλπ γιατι τα ψαχνει να τα βρει ο browser στον
φακελο /en/category/1

1η λυση να βαλω στο <head>
<base href="http://www.mysite.com/" />
η οποια δεν μου αρεσει και εχει διαφορα προβληματακια.

2η λυση να βαλω absolute και οχι relative paths
στα resource files αλλα με αυτη δεν πρεπει
να πειραξω καποια php variable για να προβαλονται σωστα τα resource files οταν το site
ειναι σε καποιο subdirectory ?
Ποια ειναι η php variable που πρεπει να αλλαξω
ωστε να χρησιμοποιω absolute paths στα resource files ?

Κατι αλλο ... η ιδεα για να εχω το frontend σε php και το backend του site σε καποιο java desktop application πως σας φαινετε ?

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

πληροφοριες για php

Δημοσίευση από gvre » 09 Ιαν 2011 00:49

Για το rewrite δες http://www.google.gr/search?q=php+friendly+urls.
Backend σε desktop application???

Άβαταρ μέλους
CyberCr33p
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3197
Εγγραφή: 06 Νοέμ 1999 01:00
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

πληροφοριες για php

Δημοσίευση από CyberCr33p » 09 Ιαν 2011 01:39

Για mac θα πρότεινα TextWrangler.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης