Απορία:Επιλογή από λίστα με βάση την τιμή που υπάρχει στη db

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Απορία:Επιλογή από λίστα με βάση την τιμή που υπάρχει στη db

Δημοσίευση από stevebat » 10 Ιαν 2011 22:30

Συγνώμη αλλά στο τελος του echo δεν χρειάζεται " ; "
Βλέπω σε ένα σημείο κλείνεις την php ετσι ?>> γισ αυτο σου εμφανίζετε ο χαρακτήρας >

Κώδικας: Επιλογή όλων

<select name="hospital">
            <?php
            $myquery = "SELECT * FROM nosokomeio";
            $res = mysql_query&#40;$myquery&#41;;
                 while&#40;$thisRow = mysql_fetch_array&#40;$res&#41;&#41;&#123;
            ?>
            <option value="<?php echo $thisRow&#91;kwdikos_nos&#93;; ?>" <? if&#40;$thisRow&#91;kwdikos_nos&#93; == $row&#91;hospital_id&#93;&#41; echo&#40;'selected="selected"'&#41;; ?><?php echo $thisRow&#91;onoma_nos&#93;; ?></option>
             <?php &#125; ?>
         </select>

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Απορία:Επιλογή από λίστα με βάση την τιμή που υπάρχει στη db

Δημοσίευση από korgr » 11 Ιαν 2011 08:42

@bouzouste

1. Το > που βιάστηκες να αφαιρέσεις ανήκει στην html και κλείνει το option tag μετά το selected
2. Το ; είναι μια πολύ καλή πρακτική να το χρησιμοποιούμε παντού γιατί μας βοηθάει να μην το ξεχνάμε και όταν χρειάζεται (πχ σε multi line code)

Και μια και αναφέρθηκα σε αυτό, καλό είναι να συνηθίζουμε να ανοίγουμε το tag της php με <?php και όχι με σκέτο <? όπως επίσης να χρησιμοποιούμε το <?php echo αντί της σύντμησης <?= ώστε αν βρεθεί το script μας αργότερα σε server που δεν έχει ρυθμιστεί να τα υποστηρίζει, τόμπολα!

Επίσης καλό είναι να συνηθίσουμε να χρησιμοποιούμε εισαγωγικά στα keys των arrays (πχ $row["name"] και όχι $row[name]) γιατί η php θα το ψάξει πρώτα ως σταθερά και μετά θα "υποθέσει" πως είναι αλφαριθμητικό, καταγράφοντας ταυτόχρονα και ένα notice που επιβαρύνει τα log files

tsalaki
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 09 Μαρ 2009 20:27

Απορία:Επιλογή από λίστα με βάση την τιμή που υπάρχει στη db

Δημοσίευση από tsalaki » 11 Ιαν 2011 11:34

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ,

korgr ακολούθησα τις συμβουλές σου βάζοντας " " και ; σε κάθε echo και έπαιξε κανονικά. :) Πως θα μπορούσα να αποθηκεύσω την επιλογή του χρήστη σε μια session variable για να κάνω το Update μετά στη βάση;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Απορία:Επιλογή από λίστα με βάση την τιμή που υπάρχει στη db

Δημοσίευση από korgr » 11 Ιαν 2011 12:10

Βάζεις στην κορυφή των php αρχείων σου την

Κώδικας: Επιλογή όλων

session_start&#40;&#41;;
και μετά σε όποιο σημείο του κώδικα σου θες να αποθηκεύσεις κάτι σε session το κάνεις με:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$_SESSION&#91;"myVariableName"&#93; = $someVariableName;

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Απορία:Επιλογή από λίστα με βάση την τιμή που υπάρχει στη db

Δημοσίευση από stevebat » 11 Ιαν 2011 15:05

korgr έγραψε:@bouzouste

1. Το > που βιάστηκες να αφαιρέσεις ανήκει στην html και κλείνει το option tag μετά το selected
2. Το ; είναι μια πολύ καλή πρακτική να το χρησιμοποιούμε παντού γιατί μας βοηθάει να μην το ξεχνάμε και όταν χρειάζεται (πχ σε multi line code)

Και μια και αναφέρθηκα σε αυτό, καλό είναι να συνηθίζουμε να ανοίγουμε το tag της php με <?php και όχι με σκέτο <? όπως επίσης να χρησιμοποιούμε το <?php echo αντί της σύντμησης <?= ώστε αν βρεθεί το script μας αργότερα σε server που δεν έχει ρυθμιστεί να τα υποστηρίζει, τόμπολα!

Επίσης καλό είναι να συνηθίσουμε να χρησιμοποιούμε εισαγωγικά στα keys των arrays (πχ $row["name"] και όχι $row[name]) γιατί η php θα το ψάξει πρώτα ως σταθερά και μετά θα "υποθέσει" πως είναι αλφαριθμητικό, καταγράφοντας ταυτόχρονα και ένα notice που επιβαρύνει τα log files
Ευχαριστώ για τις συμβουλές korgr!! Αλλά επειδή παίζει κανονικά σε δικό μου server έβαλα το script χωρίς αλλαγές!!
Και επειδή μου αρέσει να πάω κόντρα στους κανόνες των προγραμματιστών :P
Άμα δεις τον κώδικα της σελίδας μου θα φριξεις :D όλα τα ανάποδα μέσα είναι

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Απορία:Επιλογή από λίστα με βάση την τιμή που υπάρχει στη db

Δημοσίευση από korgr » 11 Ιαν 2011 16:08

bouzouste έγραψε: Άμα δεις τον κώδικα της σελίδας μου θα φριξεις :D όλα τα ανάποδα μέσα είναι
Άμα γουστάρεις όλα συγχωρούνται :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης