PHP $currenturl ίδιο με το πρώτο κομμάτι του URL

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
gatsman
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 10 Ιαν 2011 10:59

PHP $currenturl ίδιο με το πρώτο κομμάτι του URL

Δημοσίευση από gatsman » 10 Ιαν 2011 11:51

Γεια σας , έχω μια σελίδα και περιέχει κάποια url π.χ.

http://www.domain.gr/profile
http://www.domain.gr/profile/something
http://www.domain.gr/profile/anotheronehere

Χρησιμοποιώ μια συνθήκη για κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

($currenturl == "http://www.domain.gr/profile"||$currenturl == "http://www.domain.gr/profile/something"||$currenturl == "http://www.domain.gr/profile/anotheronehere")
Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να υπάρχει μόνο μια συνθήκη και να αποφύγω τα πολλαπλά || μια και το μεγαλύτερο μέρος του url είναι κοινό "http://www.domain.gr/profile"

Ευχαριστώ

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

PHP $currenturl ίδιο με το πρώτο κομμάτι του URL

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 10 Ιαν 2011 11:58

Δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει μιας και αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το τμήμα του url που δεν είναι κοινό (τίποτα - something - anotheronehere) κ.λ.π..
Εκεί ουσιαστικά χρησιμοποιείς το ||
Το αρχικό τμήμα του url μπορείς να το βάλεις σε μία μεταβλητή αλλά το || δεν το αποφεύγεις.
Οπότε δεν νομίζω πως έχει νόημα.
Εκτός κι αν τα url είναι πάρα πολλά και βαριέσαι να γράφεις.

gatsman
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 10 Ιαν 2011 10:59

PHP $currenturl ίδιο με το πρώτο κομμάτι του URL

Δημοσίευση από gatsman » 10 Ιαν 2011 12:03

Είναι αρκετά αλλά σε καμία περίπτωση δεν βαριέμαι να γράφω :)

Απλά σκέφτηκα όσο πιο απλό τόσο πιο καλό καθώς και ότι μαθαίνεις (περίπου) καλό είναι :)

Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση χαίρομαι που βρήκα το Forum!!!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

PHP $currenturl ίδιο με το πρώτο κομμάτι του URL

Δημοσίευση από korgr » 10 Ιαν 2011 12:06

Απορία:
Αφού θες το current url γιατί δεν χρησιμοποιείς την $_SERVER['PHP_SELF'] ?


Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες