οριο ημερων σε εμφάνιση αρθρων

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

οριο ημερων σε εμφάνιση αρθρων

Δημοσίευση από heavyaris » 10 Ιαν 2011 14:52

Καλησπέρα παιδια, θέλω σε μια σελίδα να εμφανίσω άρθρα με ημερομηνίες μέχρι και σήμερα και το έκανα με

Κώδικας: Επιλογή όλων

"SELECT * FROM `articles` where &#40;SELECT DATEDIFF&#40;`date_show`,NOW&#40; &#41;&#41; <= 0&#41;
όμως προσπαθώ να εμφανίσω τα άρθρα με όριο 2 ημερών και δεν τα καταφέρνω, πχ για σήμερα που έχει 10 πρέπει να εμφανίζονται απο 8 εως 10.
τι μπορώ να κάνω;
ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

οριο ημερων σε εμφάνιση αρθρων

Δημοσίευση από dva_dev » 10 Ιαν 2011 16:41

Εγώ θα έκανα απλά

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT * FROM table WHERE dateField BETWEEN date1 AND date2

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

οριο ημερων σε εμφάνιση αρθρων

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 10 Ιαν 2011 16:47

Χρησιμοποίησε την interval

π.χ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT πεδίο&#40;σε date μορφή&#41; - INTERVAL 2 DAYS FROM `articles` 
ή

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT * FROM `articles` WHERE DATE&#40;CURDATE&#40;&#41;,INTERVAL 2 DAYS&#41;

heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

οριο ημερων σε εμφάνιση αρθρων

Δημοσίευση από heavyaris » 10 Ιαν 2011 17:58

dva_dev έγραψε:Εγώ θα έκανα απλά

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT * FROM table WHERE dateField BETWEEN date1 AND date2
Δεν έχω στατικές ημερομηνίες, τα άρθρα πρέπει να εμφανίζονται καθημερινά με αυτόν το κανόνα..
ευχαριστώ.

heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

οριο ημερων σε εμφάνιση αρθρων

Δημοσίευση από heavyaris » 10 Ιαν 2011 17:59

Apostolis_38 έγραψε:Χρησιμοποίησε την interval

π.χ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT πεδίο&#40;σε date μορφή&#41; - INTERVAL 2 DAYS FROM `articles` 
ή

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT * FROM `articles` WHERE DATE&#40;CURDATE&#40;&#41;,INTERVAL 2 DAYS&#41;
ευχαριστώ πολύ αποστόλη, θα το δοκιμάσω, δεν ήξερα καν οτι υπάρχει τέτοια εντολή

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

οριο ημερων σε εμφάνιση αρθρων

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 10 Ιαν 2011 19:59

Φυσικά πρέπει να την προσαρμόσεις έτσι;
Μην πάρεις τα παραδείγματα τοις μετρητοίς :D

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

οριο ημερων σε εμφάνιση αρθρων

Δημοσίευση από dva_dev » 10 Ιαν 2011 21:58

heavyaris έγραψε:
dva_dev έγραψε:Εγώ θα έκανα απλά

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT * FROM table WHERE dateField BETWEEN date1 AND date2
Δεν έχω στατικές ημερομηνίες, τα άρθρα πρέπει να εμφανίζονται καθημερινά με αυτόν το κανόνα..
ευχαριστώ.
Στη θέση του date1 και date2 δεν χρειάζεται να βάλεις κάτι στατικό. Μπορείς να βάλεις οτιδήποτε, όσο σύνθετο κι αν είναι, αρκεί τελικά να δίνει ημερομηνία.

heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

οριο ημερων σε εμφάνιση αρθρων

Δημοσίευση από heavyaris » 11 Ιαν 2011 08:29

ευχαριστώ πολύ παιδιά, τα συνδύασα και έγινε το:

Κώδικας: Επιλογή όλων

BETWEEN &#40;NOW&#40; &#41; - INTERVAL 2 DAY&#41; AND NOW&#40; &#41;
καλημέρα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης