Ερωτησουλα αρχαριου για div

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mayhem13
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 08 Ιαν 2011 21:56

Ερωτησουλα αρχαριου για div

Δημοσίευση από mayhem13 » 14 Ιαν 2011 03:15

Υπαρχει μια σελιδα και το scroll γινεται μεσα σε αυτη.Υπαρχει κουτι δηλαδη και scrollαρεις μεσα στη σελιδα.

Γινεται να εξαφανιστει απο προσωπου γης αυτο και οσο γραφεις να κατεβαινει κατω και να scrollαρεις κανονικα απο chrome ας πουμε;
Χρησιμοποιω dreamweaver.

Μη γελατε,πολεμησα να το πω οσο πιο καθαρα μπορουσα.

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Ερωτησουλα αρχαριου για div

Δημοσίευση από Khronos » 14 Ιαν 2011 09:17

Το πιθανότερο είναι να υπάρχει ένα iframe μέσα στο οποίο είναι το περιεχόμενο που σκρολάρει. Αφαίρεσε το.

Αν δεν είναι αυτό, δώσε κώδικα να δούμε.

Άβαταρ μέλους
Sermac
Δημοσιεύσεις: 363
Εγγραφή: 26 Σεπ 2007 21:08

Ερωτησουλα αρχαριου για div

Δημοσίευση από Sermac » 14 Ιαν 2011 11:05

Αν στο div υπάρχει overflow:scroll;, τότε αφαίρεσέ το.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ερωτησουλα αρχαριου για div

Δημοσίευση από dimsis » 14 Ιαν 2011 11:08

Αν είναι όντως div και όχι iframe που γράφει και ο Khronos, ψάξε στο css αν έχει κάποιο overflow: scroll; (ή overflow-y) και δοκίμασε να το βγάλεις (σβήσε την γραμμή με το overflow). Edit με πρόλαβε ο sermac :p

mayhem13
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 08 Ιαν 2011 21:56

Ερωτησουλα αρχαριου για div

Δημοσίευση από mayhem13 » 14 Ιαν 2011 11:15

Ειναι μεσα σε σχεδιο ομως(δηλαδη το τετραγωνο αυτο γυρω του εχει σχεδιο,και κατω).Αν το αφαιρεσω θα ανοιγει το σχεδιο ομως οσο γραφω να κατεβαινει κατω;


Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ερωτησουλα αρχαριου για div

Δημοσίευση από dimsis » 14 Ιαν 2011 11:30

Λογικά το σχέδιο που λες δεν θα έχει προβλεφθεί να καλύπτει και μεγαλύτερα ύψη (εκτός και αν είναι κάποιο επαναλαμβανόμενο pattern ή έχουν βάλει εικόνα με τεράστιο ύψος για αυτήν την περίπτωση), οπότε αν το αφαιρέσεις το σχέδιο λογικά θα μένει εκεί που εινα και μετά το τέλος του θα έχεις ένα ωραίο κενό :)
Λύσεις;
1) αλλάζεις ή αφαιρείς και την εικόνα φόντου του div
2) Βάζεις ένα background pattern image στην θέση της
3) το αφήνεις ως έχει
4) ανέχεσαι το κενό που θα μένει

mayhem13
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 08 Ιαν 2011 21:56

Ερωτησουλα αρχαριου για div

Δημοσίευση από mayhem13 » 14 Ιαν 2011 11:36

Λοιπον αυτος ειναι ο κωδικας του div.Αυτο που επεξεργαζομαι χωρις το σχεδιο δηλαδη.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">

<HTML><HEAD><TITLE>Logos design & web design,hellsites,black metal</TITLE>

<META content="MSHTML 6.00.2900.2802" name=GENERATOR>
<style type="text/css">
<!--
body {
background-color: #000000;
background-image: url();
background-repeat: no-repeat;
}
#Layer2 {
position:absolute;
width:742px;
height:519px;
z-index:8;
left: 188px;
top: 41px;
}
#Layer1 {
position:absolute;
width:599px;
height:478px;
z-index:8;
background-image: url();
left: 283px;
top: 745px;
}
#Layer3 {
position:absolute;
width:827px;
height:115px;
z-index:1;
left: 14px;
top: 814px;
}
#Layer4 {
position:absolute;
width:200px;
height:115px;
z-index:5;
left: 343px;
top: 811px;
}
#Layer5 {
position:absolute;
width:909px;
height:43px;
z-index:5;
left: 185px;
top: 595px;
}
#Layer6 {
position:absolute;
width:200px;
height:115px;
z-index:6;
}
#Layer7 {
position:absolute;
width:461px;
height:131px;
z-index:9;
left: 217px;
top: 577px;
}
#Layer8 {
position:absolute;
width:421px;
height:26px;
z-index:10;
left: 694px;
top: 665px;
}
#Layer9 {
position:absolute;
width:128px;
height:791px;
z-index:9;
left: 3px;
top: 0px;
}
a:link {
color: #990000;
}
a:visited {
color: #CCCCCC;
}
body,td,th {
font-weight: normal;
color: #FFFFFF;
}
.Estilo1 {color: #CCCCCC}
.Estilo4 {color: #CCCCCC; font-size: 36px; }
.Estilo6 {color: #CCCCCC; font-size: 24px; }
.Estilo8 {
color: #009900;
font-size: 18px;
}
.style1 {
color: #CCCCCC;
font-size: 24px;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
}
.style5 {font-size: 14px}
.style6 {
color: #CCCCCC;
font-size: 24px;
font-family: "Courier New", Courier, monospace;
}
.style9 {
font-size: 18px;
font-family: "Courier New", Courier, monospace;
color: #990000;
}
.style10 {
color: #CCCCCC;
font-family: "Courier New", Courier, monospace;
font-size: 14px;
}
.style11 {font-size: 16px}
.style12 {font-family: "Courier New", Courier, monospace}
.style14 {font-size: 16}
.style17 {font-size: 16px; font-family: "Courier New", Courier, monospace; color: #CCCCCC; }
.style18 {font-size: 24px}
.style21 {font-size: 14px; font-family: "Courier New", Courier, monospace; }
-->
</style>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<script src="Scripts/AC_RunActiveContent.js" type="text/javascript"></script>
</HEAD>
<BODY>
</style>
</head>

<script language="JavaScript1.2">
<!--
var sorry="On this month /March 2009/If you request a myspace layout - you get a logo for FREE!"
function click(e) {
if (document.all) {
if (event.button == 2) {
alert(sorry);
return false;
}
}
if (document.layers) {
if (e.which == 3) {
alert(sorry);
return false;
}
}
}
if (document.layers) {
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
}
document.onmousedown=click;
// -->
</script>
<style>
BODY {
SCROLLBAR-FACE-COLOR: #FFFFFF; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #000000; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #000000; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: #FFFFFF; SCROLLBAR-ARROW-COLOR: #000000; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #000000; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: black
}
</style>
<div align="center">
<pre class="style6" align="center"><span class="style18"></span><span class="style5"><script type="text/javascript">
AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shoc ... ie','text3' ); //end AC code
</script><noscript><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shoc ... on=5,0,0,0" width="70" height="29">
<param name="movie" value="text3.swf"> <param name="quality" value="high"><param name="BGCOLOR" value="#CCCCCC">
<embed src="text3.swf" width="70" height="29" quality="high" pluginspage="http://www.adobe.com/shockwave/download ... kwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" bgcolor="#CCCCCC" ></embed>
</object></noscript>
All links open in a new tab</span>

<img src="../468408083_675812226d.jpg" width="140" height="113"></pre>
<div align="left">
<div align="center">
<pre class="style1" align="center"><span class="style9">
Bands
</span><span class="style10"><span class="style11"><span class="style12"><span class="style14"><span class="style12"><span class="style11"><span class="style12"><a href="http://www.spunindarkness.com/" target="_blank" class="style5">Spun in Darkness</a></span></span></span></span></span></span></span><span class="style17"><a href="http://www.myspace.com/goatlordusa" target="_blank" class="style5">
Goatlord</a></span>

<span class="style9">
Labels</span>
<a href="http://www.whispers-of-death.de/" target="_blank" class="style21"></a><a href="http://www.whispers-of-death.de/" target="_blank"><img src="../whispers of death records banner.jpg" width="367" height="81"></a></pre>
</div>
</div>
</div>
<p align="center">
<style>
BODY {
SCROLLBAR-FACE-COLOR: #FFFFFF; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #000000; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #000000; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: #151515; SCROLLBAR-ARROW-COLOR: #303030; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #000000; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: black

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ερωτησουλα αρχαριου για div

Δημοσίευση από dimsis » 14 Ιαν 2011 11:41

Πολύ absolute, πολύ inline κώδικας ... να μη το σχολιάσω.
Εγκατέστησε το firebug και δες πως δουλεύει: http://www.youtube.com/watch?v=FsX6qwQqGgQ και ψάξτο έτσι ή δώσε url.

mayhem13
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 08 Ιαν 2011 21:56

Ερωτησουλα αρχαριου για div

Δημοσίευση από mayhem13 » 14 Ιαν 2011 11:45

Σ'ευχαριστω φιλε μου για την βοηθεια κ για τον χρονο σου.
Το σχεδιο το εκανε αλλος,εγω μονο γραφω στο div και το ανεβαζω.Δεν ξερω απο προγραμματισμο.

Μπορω να σου στειλω σε μηνυμα το url??Δε θελω να εκτεθει δημοσιως το site..

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ερωτησουλα αρχαριου για div

Δημοσίευση από korgr » 14 Ιαν 2011 11:56

dimsis έγραψε:Πολύ absolute, πολύ inline κώδικας ... να μη το σχολιάσω.
Ουχ πράγματι, αυτό πόνεσε!
Το position:absolute κάνει θαύματα αν το χρησιμοποιήσεις με σύνεση, αλλά έτσι καρφωτά με related container το html body, είναι αυτοκτονία (ξέρω ξέρω βολεύει σε πρώτη φάση και κάθεται εκεί που θέλουμε :P )

Χωρίς να είναι πανάκεια, μια ασφαλής πρακτική είναι να χρησιμοποιείται μέσα σε div containers που έχουν ορισθεί ως position:related

mayhem13
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 08 Ιαν 2011 21:56

Ερωτησουλα αρχαριου για div

Δημοσίευση από mayhem13 » 14 Ιαν 2011 12:03

Να το πω απλα.

Φανταστειτε ενα σχεδιο που ειναι ολα τα links εκει κτλ.Ολο το site ειναι ενα σχεδιο.

Μεσα σε αυτο το σχεδιο υπαρχει ενα κουτι που κανεις scroll με μαυρο background.
Δηλαδη με λιγα λογια ειναι δυο html.Το ενα HOME και το αλλο ΗΟΜΕΙΝ.Eγω επεξεργαζομαι το HOMEIN.
To αλλο ειναι το ακινητο σχεδιο που περιβαλλει το ΗΟΜΕΙΝ.

Αυτο που θελει ειναι να σταματησει να γινεται scroll μεσα γιατι ειναι κουραστικο και να γινεται scroll μονο απ'το chrome ας πουμε.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ερωτησουλα αρχαριου για div

Δημοσίευση από dimsis » 14 Ιαν 2011 12:10

Το κατάλαβα(με) τι εννοείς, αλλά εφόσον δεν σκρολάρει πλέον το homein το κείμενο (homein) θα φεύγει προς τα κάτω και πάνω από τη "μακέτα" (home).
Στείλε pm το url.

agnes123
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 16 Ιαν 2011 05:17

Ερωτησουλα αρχαριου για div

Δημοσίευση από agnes123 » 16 Ιαν 2011 12:18

Χωρίς να είναι πανάκεια, μια ασφαλής πρακτική είναι να χρησιμοποιείται μέσα σε div containers που έχουν ορισθεί ως position:related

www.order2com.com

UGG Classic AAA Boots
agnes123

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες