Βοήθεια σε άσκηση στην C!!

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
gt1983
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2010 20:31

Βοήθεια σε άσκηση στην C!!

Δημοσίευση από gt1983 » 19 Ιαν 2011 22:11

προσπαθώ να μάθω προγραμματισμό αλλά δεν τα καταφέρνω και πολύ! Βρίσκω ασκήσεις και παλεύω να τις λύσω, έτσι βρήκα αυτή!
Πρόγραμμα που εξομοιώνει την ρίψη ζαριών!

Ρίχνουμε 2 ζάρια 10 φορές και να δούμε πόσες ήταν νίκη, πόσες ήττα και πόσες ισοπαλία?


Εκτός του ότι δεν καταλαβαίνω πως να το κάνω έχω γράψει τα εξής χωρίς αποτέλεσμα!



int pin[10];
int zaria[6]={0};
int i,max=-1;

srand (time(NULL));
for (i=0;i<10;i++){
pin=rand()%6+1;
zaria[pin]++;
if (zaria[pin]>max)
max=zaria[pin];
printf ("%d\n",pin);
}
if (max>1){
for (i=1;i<6;i++){
if (zaria==max)
printf("\n to noumero pou emfanizetai pio poli einai to %d , %d fores",i,max);
}
}else
printf("\n ola ta noumera emfanizontai idies fores");
getchar();
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gt1983 την 20 Ιαν 2011 22:17, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Βοήθεια σε άσκηση στην C!!

Δημοσίευση από virxen75 » 20 Ιαν 2011 02:52

δοκίμασε κάπως έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <stdio.h>
#include <time.h>
#include <stdlib.h>

int main&#40;&#41;&#123;
    int pin&#91;10&#93;=&#123;0&#125;;
    int zari1&#91;10&#93;=&#123;0&#125;,zari2&#91;10&#93;=&#123;0&#125;,zeygari&#91;10&#93;=&#123;0&#125;;
    int zeygariaMax&#91;67&#93;=&#123;0&#125;;
    int thesi,max=0,i,nikes=0,httes=0,isopalies=0;
    srand &#40;time&#40;NULL&#41;&#41;;
    for &#40;i=0;i<10;i++&#41;&#123;
        zari1&#91;i&#93;=rand&#40;&#41;%6+1;
        zari2&#91;i&#93;=rand&#40;&#41;%6+1;
        printf&#40;"\n zaria->%d , zari1=%d ,  zari2=%d",&#40;i+1&#41;,zari1&#91;i&#93;,zari2&#91;i&#93;&#41;;
        if &#40;zari1&#91;i&#93;<=zari2&#91;i&#93;&#41;
            zeygari&#91;i&#93;=zari1&#91;i&#93;*10+zari2&#91;i&#93;;
        else
            zeygari&#91;i&#93;=zari2&#91;i&#93;*10+zari1&#91;i&#93;;
            thesi=zeygari&#91;i&#93;;
        zeygariaMax&#91;thesi&#93;++;
        if &#40;max<zeygariaMax&#91;zeygari&#91;i&#93;&#93;&#41;&#123;
                max=zeygariaMax&#91;zeygari&#91;i&#93;&#93;;
         &#125;
         printf&#40;"\n max=%d",max&#41;;
         if &#40;zeygari&#91;i&#93;==66 || zeygari&#91;i&#93;==55 || zeygari&#91;i&#93;==56 || zeygari&#91;i&#93;==33&#41;
            nikes++;
         else if &#40;zeygari&#91;i&#93;==11 || zeygari&#91;i&#93;==12 || zeygari&#91;i&#93;==22 || zeygari&#91;i&#93;==44&#41;
            httes++;
        else 
            isopalies++;
    &#125;
    printf&#40;"\nnikes=%d , httes=%d ,isopalies=%d",nikes,httes,isopalies&#41;;
    printf&#40;"\n to zeygari %d-%d emafanistike %d fores.",thesi/10,thesi%10,zeygariaMax&#91;thesi&#93;&#41;;
getchar&#40;&#41;;
return 0;
&#125;

GReaper
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 11 Δεκ 2010 21:47
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε άσκηση στην C!!

Δημοσίευση από GReaper » 21 Ιαν 2011 22:15

Το πρόβλημα είναι:
Θα δοκιμάσει κάπως έτσι ή θα δοκιμάσει έτσι ακριβώς?, αν με καταλαβαίνεις... :hammer:

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Βοήθεια σε άσκηση στην C!!

Δημοσίευση από virxen75 » 21 Ιαν 2011 23:38

GReaper έγραψε:Το πρόβλημα είναι:
Θα δοκιμάσει κάπως έτσι ή θα δοκιμάσει έτσι ακριβώς?, αν με καταλαβαίνεις... :hammer:
το 2ο .... :wink:

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες