καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από stavroula_apo » 29 Ιαν 2011 14:08

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
<script language="javascript" type="text/javascript" src="script_student.js"></script>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Student Data</title>
</head>
<body>
<br/>
<br/>
<br/>
<div id="container">
<h2>Καταχώρηση φοιτητή</h2><br/>

<?php

if($_POST["studid"] !="" && POST["studfirst"] !="" && $_POST["studlast"] !="" && $_POST["studbirth"] !="") && $_POST["studaddress"] !="") && $_POST["studemail"] !="") {

$con=mysql_connect("localhost", "root", "1987") or
die("Η σύνδεση με το server απέτυχε <br />");

mysql_select_db("school", $con) or
die("Η σύνδεση με τη βάση απέτυχε <br />");

$query="INSERT INTO student (studid, studfirst, studlast, studbirth, studaddress, studemail) VALUES ('$_POST [studid]',
'$_POST[studfirst]', '$_POST[studlast]', '$_POST[studbirth]', '.$_POST[studaddress]', '$_POST[studemail]')";

mysql_query("SET NAMES 'utf8';", $con);
mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8';", $con);

if(!mysql_query($query, $con);
die("Σφάλμα:" .mysql_error($con));

else
echo "Η εγγραφή καταχωρήθηκε επιτυχώς! <br/><br/>";
$result=mysql_query($query, $con);
$num=mysql_num_rows($result);
{
$row=mysql_fetch_array($result)
?>
<table border="1">
<tr>
<td>form fields</td>
<td>values</td>
</tr></table>
}
}
mysql_close($con);
</div>
</body>
</html>
αυτος ειναι ο κωδικας για ενα αρχειο add_student.php με βαση το οποιο τα δεδομενα π θα εισαδω στα πεδια μια φορμας π εχω φτιαξει θα καταχωρουνται και θα εμφανιζονται σε ενα πινακα.αλλα εχω κολλησει...δε ξερω πως να φτιαξω τον πινακα και πως θα καταχωρουνται τα πεδια του πινακα κ οι τιμες π εχουν μετα την καταχωρηση μιας εγγραφης.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από korgr » 29 Ιαν 2011 17:14

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
<script language="javascript" type="text/javascript" src="script_student.js"></script>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Student Data</title>
</head>
<body>
<br/>
<br/>
<br/>
<div id="container">
<h2>Καταχώρηση φοιτητή</h2><br/>

<?php

if&#40;$_POST&#91;"studid"&#93; !="" && POST&#91;"studfirst"&#93; !="" && $_POST&#91;"studlast"&#93; !="" && $_POST&#91;"studbirth"&#93; !=""&#41; && $_POST&#91;"studaddress"&#93; !=""&#41; && $_POST&#91;"studemail"&#93; !=""&#41; &#123;

$con=mysql_connect&#40;"localhost", "root", "1987"&#41; or
die&#40;"Η σύνδεση με το server απέτυχε <br />"&#41;;

mysql_select_db&#40;"school", $con&#41; or
die&#40;"Η σύνδεση με τη βάση απέτυχε <br />"&#41;;

$query="INSERT INTO student &#40;studid, studfirst, studlast, studbirth, studaddress, studemail&#41; VALUES &#40;'$_POST &#91;studid&#93;',
'$_POST&#91;studfirst&#93;', '$_POST&#91;studlast&#93;', '$_POST&#91;studbirth&#93;', '.$_POST&#91;studaddress&#93;', '$_POST&#91;studemail&#93;'&#41;";

mysql_query&#40;"SET NAMES 'utf8';", $con&#41;;
mysql_query&#40;"SET CHARACTER SET 'utf8';", $con&#41;;

if&#40;!mysql_query&#40;$query, $con&#41;&#41;&#123;
 die&#40;"Σφάλμα&#58;" .mysql_error&#40;$con&#41;&#41;;
&#125;else&#123;
echo "Η εγγραφή καταχωρήθηκε επιτυχώς! <br/><br/>";
$id=mysql_last_id&#40;&#41;;
$query="select * from student where id='$id'";
$result=mysql_query&#40;$query, $con&#41;;
$row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;;
?>
<table border="1">
<tr>
<td>Όνομα &#58; </td>
<td><?php echo $row&#91;'studfirst'&#93;;?></td>
</tr>
<tr>
<td>Επώνυμο &#58; </td>
<td><?php echo $row&#91;'studlast'&#93;;?></td>
</tr>
<tr>
<td>Ημ. γέννησης &#58; </td>
<td><?php echo $row&#91;'studbirth'&#93;;?></td>
</tr>
<tr>
<td>Διεύθυνση&#58; </td>
<td><?php echo $row&#91;'studaddress'&#93;;?></td>
</tr>
<tr>
<td>e-mail &#58; </td>
<td><?php echo $row&#91;'studemail'&#93;;?></td>
</tr>
</table>
<?php
&#125;
mysql_close&#40;$con&#41;;
&#125;
?>
</div>
</body>
</html> 
Δεν είμαι στον υπολογιστή μου να το δοκιμάσω αλλά give it a try

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από stavroula_apo » 29 Ιαν 2011 17:30

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ!κ εγω κατι τετοιο προσπαθουσα να κανω αλλα ασχολουμε απο το πρωι κ τωρα εχω ζαλιστει...το δοκιμασα αλλα μ βγαζει αυτο:
XML Parsing Error: όχι καλοδιατυπωμένο
Location: file:///C:/Users/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1/workspace/TEI/WebContent/add.php
Line Number 11, Column 5:<h3>&#65535;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533; &#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;</h3>
----^
βεβαια γνωριζω οτι εχω καποιο προβλημα με τα ελληνικα μ αλλα ασχολουμαι εδω κ πολυ καιρο κ δε μπορω να το βρω γι αυτο ειπα να το αγνοησω για λιγο.
τον κωδικα αυτο τον γραφω σε php file ετσι?
α και κατι αλλο εχω μια ακομα σελιδα π ειναι η καταχωρηση των μαθητων περιλαμβανει μια φορμα δλδ την εχω φτιαξει σε htlm. ειναι σωστο η θελει σε php file?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από korgr » 29 Ιαν 2011 17:48

Η σελίδα που έχει την φόρμα μπορεί να είναι απλά html αλλά η άλλη πρέπει να έχει κατάληξη php. Θα ήθελα όμως να κατανοήσεις τι άλαξα. Σύγκρινε και βρες τις διαφορές. Γιατί σημασία έχει να μάθεις και όχι απλά να βγεις από το αδιέξοδο.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από korgr » 29 Ιαν 2011 17:55

Το σφάλμα που λες το βγάζει στο php ή στην φόρμα? Γατί <h3> δεν έχει ο κώδικας που έδειξες

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από stavroula_apo » 29 Ιαν 2011 18:09

ναι εγω ειχα κανει λαθος, το αλλαξα.
οταν το τρεχω απο το eclipse μ λεει δεν ειναι δυνατη η ευρεση της σελιδας.
οταν το τρεχω απο το mozilla μ βγαζει αυτο:
&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533; &#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;

"); mysql_select_db("school", $con) or die("&#65533; &#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533; &#65533;&#65533; &#65533;&#65533; &#65533;&#65533;&#65533;&#65533; &#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;
"); $query="INSERT INTO student (studid, studfirst, studlast, studbirth, studaddress, studemail) VALUES ('$_POST [studid]', '$_POST[studfirst]', '$_POST[studlast]', '$_POST[studbirth]', '.$_POST[studaddress]', '$_POST[studemail]')"; mysql_query("SET NAMES 'utf8';", $con); mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8';", $con); if(!mysql_query($query, $con)){ die("&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;:" .mysql_error($con)); }else{ echo "&#65533; &#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533; &#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533; &#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;!

"; $id=mysql_last_id(); $query="select * from student where id='$id'"; $result=mysql_query($query, $con); $row=mysql_fetch_array($result); ?>
&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;:
&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;:
&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533; &#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;:
&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;:
E-mail:
οι τελευταιες 5 γραμμες ειναι μεσα σε πινακακι.με μια στηλη κανονικη κ η αλλη πολυ πολυ μικρη.

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από stavroula_apo » 29 Ιαν 2011 18:12

στο eclipse μ βγαζει εσωτερικο σφαλμα διακομιστη 500 http. η τοποθεσια web δε μπορει να εμφανισει τη σελιδα.

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από stavroula_apo » 29 Ιαν 2011 18:14

και ηθελα να σε ρωτησω κ κατι αλλο, αυτες οι 2 γραμμες π προσθεσες π δε θα σκεφτομουν σε καμια περιπτωση τι κανουν?
$id=mysql_last_id();
$query="select * from student where id='$id'";

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από korgr » 29 Ιαν 2011 19:01

stavroula_apo έγραψε:και ηθελα να σε ρωτησω κ κατι αλλο, αυτες οι 2 γραμμες π προσθεσες π δε θα σκεφτομουν σε καμια περιπτωση τι κανουν?
$id=mysql_last_id();
$query="select * from student where id='$id'";
Συγνώμη τώρα πρόσεξα πως χρησιμοποιείς συγκεκριμένο id και όχι αυτοαυξανόμενο. Οπότε αφαιρείς το
$id=mysql_last_id();
και το query γίνεται
$query="select * from student where studid=".$_POST['studid'];[/quote]

Το πρώτο σου query εισάγει τα δεδομένα
Αυτό το δεύτερο που πρόσθεσα, τα διαβάζει. Φυσικά αφού τα έχεις από την POST είναι περιττό, αλλά έτσι θα μάθεις πως διαβάζουμε κάτι από την βάση και το εμφανίζουμε σε πίνακα.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από korgr » 29 Ιαν 2011 19:02

Με τα μηνύματα που λες πως σου βγάζει ή δεν έχεις σετάρει σωστά τον τοπικό σερβερ ή δεν δοκιμάζεις σε αυτόν την php σου

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από stavroula_apo » 29 Ιαν 2011 19:12

μμμ δε ξερω τι φταει... τι μπορω να κανω γι' αυτο?

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από stavroula_apo » 29 Ιαν 2011 19:17

μαλιστα... δλδ δε χρειαζονται αυτες οι 2 γραμμουλες...

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από korgr » 29 Ιαν 2011 19:22

Η δεύτερη αντικαθίσταται με αυτήν:
$query="select * from student where studid=".$_POST['studid'];
λέμεεεεεε γκρρρρρ :P :P :P

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από stavroula_apo » 29 Ιαν 2011 19:28

ναιιι το κτλβ :-D
δε ξερω αν δουλευει αφου δε δουλευουν σωστα τα προγραμματα μ...
πως μπορω να το φτιαξω αυτο?
ελπιζω να μη σε κουρασα με τις πολλες αποριες μ :-p

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από korgr » 29 Ιαν 2011 20:22

Δεν πιστεύω να εκτελείς τα αρχεία σου με διπλό κλικ ε? :P
Πρέπει να τα βάλεις μεσα στον φακελο htdocs του τοπικού σου σέρβερ και να τα τρέξεις πχ με

http://localhost/add.html ή http://localhost/add.php (ανάλογα πως έχεις ονομάσει το αρχείο που θες να τρέξεις)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες