καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από stavroula_apo » 29 Ιαν 2011 20:52

στο eclipse με δεξι κλικ run as->run on server.
κ στο mozilla χτυπωντας τη διαδομη για παραδειγμα
C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\TEI\add_student.html

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από korgr » 29 Ιαν 2011 22:32

Κοίτα από eclipse δεν γνωρίζω Χριστό, αλλά η λογική λέει πως πρέπει να έχεις εγκατεστημένο κάποιο local server ή έστω το XAMPP που εγκαθιστά πακέτο apache+mysql+php και μετά καλείς τις δουλειές σου από http://localhost

Αν εσύ βάλεις στον browser σου την διεύθυνση http://localhost/ και δεν ανταποκρίνεται έστω με μια default index page, έχεις πρόβλημα!
Εκτός αν παρέχει server το eclipse οπότε κάποιος που γνωρίζει περισσότερα, ας μας πει...

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από stavroula_apo » 30 Ιαν 2011 08:58

στο eclipse κανω δεξι κλικ στο αρχειο μ run as->run on server.
στο mozilla απλα χτυπαω ακριβως τη διαδρομη π ειναι αποθηκευμενο το αρχειο.
C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\TEI\add_student.html.
βαζωντας http://localhost/add_student.html μ βγαζει
404 Not Found

The requested URL /add_student.html was not found on this server.

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από stavroula_apo » 30 Ιαν 2011 09:01

korgr έγραψε:Κοίτα από eclipse δεν γνωρίζω Χριστό, αλλά η λογική λέει πως πρέπει να έχεις εγκατεστημένο κάποιο local server ή έστω το XAMPP που εγκαθιστά πακέτο apache+mysql+php και μετά καλείς τις δουλειές σου από http://localhost

Αν εσύ βάλεις στον browser σου την διεύθυνση http://localhost/ και δεν ανταποκρίνεται έστω με μια default index page, έχεις πρόβλημα!
Εκτός αν παρέχει server το eclipse οπότε κάποιος που γνωρίζει περισσότερα, ας μας πει...
sorry! τωρα το ειδα... εχω κανει εγκατασταση μεμονωμενα mysql, php, apache και eclipse. ισως να μη λειτουργουνε σωστα... πως μπορω να το ελεξω?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από korgr » 30 Ιαν 2011 09:12

Κώδικας: Επιλογή όλων

C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\TEI\add_student.html
Αυτό είναι σίγουρα λάθος. Μια δυναμική σελίδα με php & mysql ή μια στατική σελίδα με κάποια φόρμα που θα οδηγήσει σε μια δυναμική, την καλούμε με http:// και όχι με C:

Δεν μου είπες τι σου λέει όταν γράφεις σκέτο http://localhost/
Αν λέει πάλι 404 Not Found δεν έχεις εγκαταστήσει σωστά τον apache

Σου προτείνω για ευκολία να εγκαταστήσεις το XAMPP

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από korgr » 30 Ιαν 2011 09:14

Αν έχει εγκατασταθεί σωστά ο apache πρέπει να καλέσεις την σελίδα σου όπως το έχεις τώρα με:

http://localhost/TEI/add_student.html

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από stavroula_apo » 30 Ιαν 2011 10:33

korgr έγραψε:Αν έχει εγκατασταθεί σωστά ο apache πρέπει να καλέσεις την σελίδα σου όπως το έχεις τώρα με:

http://localhost/TEI/add_student.html
καλωντας αυτο μ ανοιγει κανονικα τη σελιδα με τη φορμα μ.

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από stavroula_apo » 30 Ιαν 2011 10:35

korgr έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\TEI\add_student.html
Αυτό είναι σίγουρα λάθος. Μια δυναμική σελίδα με php & mysql ή μια στατική σελίδα με κάποια φόρμα που θα οδηγήσει σε μια δυναμική, την καλούμε με http:// και όχι με C:

Δεν μου είπες τι σου λέει όταν γράφεις σκέτο http://localhost/
Αν λέει πάλι 404 Not Found δεν έχεις εγκαταστήσει σωστά τον apache

Σου προτείνω για ευκολία να εγκαταστήσεις το XAMPP
οτανγραφω σκετο http://localhost/ μ λεει it works.

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από stavroula_apo » 30 Ιαν 2011 10:42

τωρα βλεπω οτι συμπληρωντας τη φορμα και κανοντας την καταχωρηση μ μ ανοιγει μια λευκη ασπρη σελιδα π απ οτι βλεπω πανω ειναι η http://localhost/TEI/add_student.php
εχεις καποιο mail να μιλησουμε απο κει αν θελεις να σ στειλω κ τα αρχεια μ να τα δεις κ εσυ?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από korgr » 30 Ιαν 2011 11:02

korinthorama [at] gmail.com

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

καταχωρηση τιμων στο καθε πεδιο φορμας σε πινακα

Δημοσίευση από korgr » 30 Ιαν 2011 15:14

Λοιπόν άκου προσεκτικά τα λάθη σου:

Στον mysql πίνακα έχει ονομάσει το πεδίο της διεύθυνσης studadress αντί studaddress (θέλει 2 d)
Στο

Κώδικας: Επιλογή όλων

if($_POST["studid"] !="" && POST["studfirst"] !="" && $_POST["studlast"] !="" && $_POST["studbirth"] !="") && $_POST["studaddress"] !="") && $_POST["studemail"] !="") {
υπάρχουν περιττές παρενθέσεις που κλείνουν (μόνο την πρώτη και την τελευταία χρειάζεσαι) και έχεις γράψει POST["studfirst"] αντί $_POST["studfirst"]

Το σωστό είναι

Κώδικας: Επιλογή όλων

if($_POST["studid"] !="" && $_POST["studfirst"] !="" && $_POST["studlast"] !="" && $_POST["studbirth"] !="" && $_POST["studaddress"] !="" && $_POST["studemail"] !="") {
Το

Κώδικας: Επιλογή όλων

$query="INSERT INTO student (studid, studfirst, studlast, studbirth, studaddress, studemail) VALUES ('$_POST [studid]',
'$_POST[studfirst]', '$_POST[studlast]', '$_POST[studbirth]', '.$_POST[studaddress]', '$_POST[studemail]')";
πρέπει να γίνει

Κώδικας: Επιλογή όλων

$id = $_POST [studid];
$query="INSERT INTO student (studid, studfirst, studlast, studbirth, studaddress, studemail) VALUES ('$id',
'$_POST[studfirst]', '$_POST[studlast]', '$_POST[studbirth]', '.$_POST[studaddress]', '$_POST[studemail]')";
Τέλος για τα ελληνικά σου:
Κατέβασε το Notepad2
Άνοιξε με αυτό και το html και το php αρχείο σου
Πήγαινε File -> Encoding και από ANSI κάνε το UTF-8
Σώσε τις αλλαγές

Δοκίμασε το script σου
Καλή συνέχεια

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες