Flash as3.0 + php

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
ledaki
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 22 Μάιος 2009 13:08

Flash as3.0 + php

Δημοσίευση από ledaki » 30 Ιαν 2011 05:04

Hi all!

εχω ενα θεματακι με ενα project που κανω και χρειαζομαι απεγνωσμενα βοηθεια!
εχω φτιαξει μια "gallery" με flash. απο εκει ο χρηστης κανει upload καποιες εικονες (εχω φτιαξει εναν uploader που φορτωνει τις εικονες μεσω php σε ενα φακελο στο server).
μετα, με ενα αλλο αρχειο php (το οποιο μετατρεπεται σε xml) διαβαζει το φακελο στον οποιο ειναι οι εικονες και συνδεεται με το flash. EKEI ειναι που κολλαω!!πως μπορω να κανω τις εικονες να εμφανιζονται στο Flash σαν slideshow?
Αν υπαρχει κανεις μπορει να βοηθησει παρακαλω ας απαντησει! εχω χασει τον υπνο μου η καημενη!!! (αν δειτε την ωρα που στελνω το post θα καταλαβετε!!)
παρακατω εχω το php αρχειο που διαβαζει τις εικονες


/////////////////////////////////////////////
<?php

header("Content-Type: text/xml");


$xmlBody = '<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>';
$dir = "images/";
$xmlBody .= "<XML>";
$dirHandle = opendir($dir);

$i = 0;
while ($file = readdir($dirHandle)) {

if(!is_dir($file) && strpos($file, '.jpg')){
$i++; // increment $i by one each pass in the loop
$xmlBody .= '
<Picture>

<picNum>' . $i . '</picNum>
<picURL>' . $dir . '' . $file . '</picURL>
</Picture>';
}
}
closedir($dirHandle);
$xmlBody .= "</XML>";
echo $xmlBody;
?>
/////////////////////////////

ελπιζω να μπορεσει να με βοηθησει καποιος! ευχαριστω!

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Flash as3.0 + php

Δημοσίευση από xultimatex » 30 Ιαν 2011 16:24

Καλύτερα είναι να σώζεις ένα ξεχωριστό xml που να δημιουργείται κάθε φορά που τρέχει η php.

Για τη δηκιουργία του xml χρησιμοποιείς λάθος τρόπο! Έτσι όπως πας να γράψεις το xml χύμα φυσικό είναι να χάνεσαι. Διάβασε εδώ πως η php δημιουργεί πολύ εύκολα xmls :
http://www.tonymarston.net/php-mysql/dom.html

Επίσης, εδώ έχω μια function που είχα φτιάξει εγω για μια εργασία. Παίρνει όλες τις εικόνες από έναν φάκελο και τις περνάει σε πίνακα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function dirImages&#40;$dir&#41; &#123;
	$d = dir&#40;$dir&#41;;
	while &#40;false!== &#40;$file = $d->read&#40;&#41;&#41;&#41; 
	&#123;
	$extension = substr&#40;$file, strrpos&#40;$file, '.'&#41;&#41;; 
	if&#40;$extension == ".jpg" || $extension == ".jpeg" || $extension == ".gif" || $extension == ".png"&#41; 
	$images&#91;$file&#93; = $file; 
	&#125;
	$d->close&#40;&#41;; 
	asort&#40;$images&#41;; 
	
	return $images; 
	&#125;
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

ledaki
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 22 Μάιος 2009 13:08

Flash as3.0 + php

Δημοσίευση από ledaki » 30 Ιαν 2011 22:59

ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου!!!
θα δοκιμασω και τον δικιο σου τροπο! απ'ότι ειδα το tut πολυ καλο, αν και εγω δεν χρησιμοποιω mySQL. για την ακριβεια δεν χρησιμοποιω καμια database.μαλλον γι'αυτο τον λογο σου φανηκε περιεργο το αρχειο μου.
το αρχειο που εχω βαλει πιο πανω δουλευει μια χαρα. διαβαζει οσα αρχεια υπαρχουν καθε φορα στον φακελο που υπαρχει στον server.επισης συνδεεται σωστα με με το flash και δειχνει στο output τα αρχεια. αυτο που εψαχνα ακριβως ειναι ο κωδικας σε as3.0 που θα παιρνει τα αρχεια και θα τα κανει display στο flash!
ευχαριστω και παλι για την βοηθεια σου, και αν εχεις κατι αλλο να προσθεσεις εσυ ή και καποιος αλλος θα το εκτιμουσα ιδιαιτερως! :D

ledaki
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 22 Μάιος 2009 13:08

Flash as3.0 + php

Δημοσίευση από ledaki » 30 Ιαν 2011 23:04

για να δειξω και του λογου το αληθες, οταν τρεχω το php αρχειο μεσω ενος local server, μετατρεπεται σε xml και βγαζει τον παρακατω source code:
<XML>
&#8722;
<Picture>
<picNum>1</picNum>
<picURL>images/01.jpg</picURL>
</Picture>
&#8722;
<Picture>
<picNum>2</picNum>
<picURL>images/02.jpg</picURL>
</Picture>
&#8722;
<Picture>
<picNum>3</picNum>
<picURL>images/03.jpg</picURL>
</Picture>
&#8722;
<Picture>
<picNum>4</picNum>
<picURL>images/04.jpg</picURL>
</Picture>
&#8722;
<Picture>
<picNum>5</picNum>
<picURL>images/05.jpg</picURL>
</Picture>
</XML>

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Flash as3.0 + php

Δημοσίευση από xultimatex » 30 Ιαν 2011 23:09

Α! Εγώ θεώρησα ότι η δημιουργία του xml είναι το πρόβλημά σου... Σορρυ! Από as3 δεν εχω ιδέα :)
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

ledaki
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 22 Μάιος 2009 13:08

Flash as3.0 + php

Δημοσίευση από ledaki » 30 Ιαν 2011 23:11

xultimatex έγραψε:Α! Εγώ θεώρησα ότι η δημιουργία του xml είναι το πρόβλημά σου... Σορρυ! Από as3 δεν εχω ιδέα :)
:kaloe: :kaloe:

ledaki
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 22 Μάιος 2009 13:08

Flash as3.0 + php

Δημοσίευση από ledaki » 04 Φεβ 2011 03:38

...μηπως υπαρχει καποιος που μπορει να με βοηθησει??! :(

pleaseeeeeeeeeee.........

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες