Απορία σχετικά με open office base ή microsoft access

VB Script και κολπάκια, Excel macro, Word, Powerpoint, κτλ

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
$nikos$
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 15:18
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με open office base ή microsoft access

Δημοσίευση από $nikos$ » 03 Φεβ 2011 11:24

Καλησπέρα θέλω να φτιάξω μια βάση δεδομένων όπου θα αποθηκεύω τα υπόλοιπα των πελατών π.χ.:
Α/Α | Πελάτης | Ημερομηνία | Κόστος δουλειάς | Πληρωμή | Υπόλοιπο
..1.........Νίκος.........12/1/11.................100€.................60€..........."auto"
..2.........Κώστας.......13/1/11.................500€................250€........."auto"
..3.........Νίκος..........16/1/11.................500€............... 450€........."auto"
..4.........Μαρία.........18/1/11.................400€................300€........."auto"
..5.........Κώστας....... 20/1/11................300€................200€........."auto"

Αυτό που θέλω είναι να μου βγάζει αυτόματα το υπολοιπο ανάλωγα με την τιμή που πέρνει ο "Πελάτης" δηλ. για "Νίκος = 90€ για Κώστας = 350€ κτλ...
Τον πίνακα αυτόν τον έχω φτιάξει στο open office αλλά αν κάποιος ξέρει πως μπορώ να το κάνω στο Access την ξανά φτιάχνω εκεί...

ΥΓ: Δεν ξέρω αν χρειάζεται να προσθέσω και άλλες πληροφορίες οπότε ρωτήστε με αν θέλετε κάποια διευκρίνιση...

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με open office base ή microsoft access

Δημοσίευση από EneMe » 03 Φεβ 2011 15:58

Αυτό που θέλεις γίνεται στο excel (ή το αντίστοιχο του openoffice που δεν θυμάμαι πώς λέγεται).

Άβαταρ μέλους
$nikos$
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 15:18
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με open office base ή microsoft access

Δημοσίευση από $nikos$ » 03 Φεβ 2011 16:56

Μήπως ξέρεις ποιά με ποιά εντολή το κάνώ?
(Και αν γίνεται αυτό που θέλω στο Excel... δεν μπορώ να εισάγω την εντολή του excel στο access? ή να εισάγω όλο το φύλλο του excel?)

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με open office base ή microsoft access

Δημοσίευση από EneMe » 03 Φεβ 2011 19:29

Στήνεις το excel σου με στήλες όπως εδώ.

Κάνεις κλικ στο κελί που θέλεις το υπόλοιπο και κατά σειρά:
γράφεις =
κάνεις κλικ στο κελί με το κόστος δουλειάς
γράφεις -
κάνεις κλικ στο κελί με την προκαταβολή
πατάς enter

Αυτόματα σου έχει δημιουργηθεί η αφαίρεση που θέλεις.
Μετά πιάνεις την κάτω δεξιά κουκίδα του κελιού αυτού και τραβάς προς τα κάτω για να μεταφερθεί η πράξη και στις άλλες γραμμές.

Εννοείται βέβαια ότι το παραπάνω είναι το πιο απλό πράγμα στο excel και προφανώς δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου.

Ρίξε μια ματιά εδώ http://www4.rgu.ac.uk/files/ACF2EE7.pdf ή σε κάποιο άλλο beginner's guide.

Είναι πιο απλό κι από το να ξύσεις την μύτη σου! :P

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με open office base ή microsoft access

Δημοσίευση από dva_dev » 03 Φεβ 2011 19:55

Αν έχεις τον πίνακα table1 με πεδία poso1, poso2, μπορείς να δημιουργήσεις κάποιο query ώστε να βλέπεις ποιά είναι η διαφορά poso1-poso2
π.χ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

select *, (poso1-poso2) as difference from table1

Άβαταρ μέλους
$nikos$
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 15:18
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με open office base ή microsoft access

Δημοσίευση από $nikos$ » 04 Φεβ 2011 09:25

EneMe έγραψε:Στήνεις το excel σου με στήλες όπως εδώ.

Κάνεις κλικ στο κελί που θέλεις το υπόλοιπο και κατά σειρά:
γράφεις =
κάνεις κλικ στο κελί με το κόστος δουλειάς
γράφεις -
κάνεις κλικ στο κελί με την προκαταβολή
πατάς enter

Αυτόματα σου έχει δημιουργηθεί η αφαίρεση που θέλεις.
Μετά πιάνεις την κάτω δεξιά κουκίδα του κελιού αυτού και τραβάς προς τα κάτω για να μεταφερθεί η πράξη και στις άλλες γραμμές.

Εννοείται βέβαια ότι το παραπάνω είναι το πιο απλό πράγμα στο excel και προφανώς δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου.

Ρίξε μια ματιά εδώ http://www4.rgu.ac.uk/files/ACF2EE7.pdf ή σε κάποιο άλλο beginner's guide.

Είναι πιο απλό κι από το να ξύσεις την μύτη σου! :P
Φίλε EneMe ξέρω πως να κάνω την αφαίρεση (ποσό1 - ποσό2) το θέμα είναι πως έτσι πως το λες θα μου βγάζει το υπόλοιπο μόνο από τον Α/Α = 1.
Εγώ θέλω το υπολοιπο να είναι =
(ποσό 1 - ποσό 2 εαν πελάτης = "Νίκος") δηλ. Α/Α "1" + "3"

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με open office base ή microsoft access

Δημοσίευση από dva_dev » 04 Φεβ 2011 15:58

Για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε σε αυτό που θέλεις να κάνεις υπάρχουν 2 τρόποι:

Η να μπούμε στο μυαλό σου για να καταλάβουμε με κάποιο μαγικό τρόπο τι ζητάς, ή, να μας εξηγήσεις εσύ τι ακριβώς ζητάς όσο πληρέστερα μπορείς.

Άβαταρ μέλους
$nikos$
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 15:18
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με open office base ή microsoft access

Δημοσίευση από $nikos$ » 05 Φεβ 2011 01:18

Φίλε dva_dev συγγνώμη για την άθλια περιγραφή αλλα δεν είμαι και πολύ καλός στον να περιγράφω... (Επίσης έχω Δυσλεξία... :P )

Αυτό που θέλω είναι στον πίνακα που έχω πάνω να μου βρίσκει:
υπόλοιπο για Νίκος: "τάδε"
υπόλοιπο για Κώστας: "τάδε"

ολα μαζί δηλ.
Δεν έχω μόνο σε μία στήλη το "Νίκος" το έχω στην 1η και στην 3η...
οπότε το υπόλοιπο πρεπει να ισούτε με αθροισμα της στήλης 1 και 3...

Ελπίζω να έγινα κατανοητός..... :pint:

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με open office base ή microsoft access

Δημοσίευση από dva_dev » 05 Φεβ 2011 03:24

Για δοκίμασε κάτι τέτοιο

Κώδικας: Επιλογή όλων

select pelaths, sum(poso1-poso2) as ypoloipo from table1 group by pelaths

Άβαταρ μέλους
$nikos$
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 15:18
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με open office base ή microsoft access

Δημοσίευση από $nikos$ » 07 Φεβ 2011 10:47

Επειδή είναι η πρώτη φορά που ασχολούμε με Access μπορείς να μου πεις που να γραψω τον κώδικα? Access 2007 εχω..

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με open office base ή microsoft access

Δημοσίευση από dva_dev » 07 Φεβ 2011 17:18

Θα φτιάξεις ένα νέο query, δεν θα προσθέσεις κανένα πίνακα, θα πας στο sql view, θα βάλεις αυτό που βλέπεις και θα το αποθηκεύσεις.

Μετά με διπλό κλικ το τρέχεις και βλέπεις τα ποσά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Office, Excel, Word VB Scripts και Tips”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες