AutoComplete

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

AutoComplete

Δημοσίευση από dpa » 06 Φεβ 2011 17:53

Φίλε σε ευχαριστώ από καρδιάς που ασχολήθηκες μαζί σου. Αλήθεια το λέω. Είχα κουραστεί πάρα πολύ.

Τελικά δοκίμασα το τελευταίο που έστειλες και δεν έπαιζε. Τρελάθηκα πάλι.

Τελικά ξέρεις τι ήτανε ??

μέσα στο αρχείο είχα και άλλα jquery για post άλλον φορμών και φόρτωνα το παρακάτω.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript" src="http&#58;//code.jquery.com/jquery-1.4.4.js"></script>
αλλά ξαναφόρτωνα και το

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script src="js/jquery-1.4.2.min.js" type="text/javascript"></script>
Έσβησα το πρώτο και έπαιξε.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

AutoComplete

Δημοσίευση από fafos » 06 Φεβ 2011 18:35

exo pei dekades fores na valete ton firebug ston firefox kai na koitate ti lathi petaei...

thn timh pos tha thn pareis? :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

AutoComplete

Δημοσίευση από dpa » 06 Φεβ 2011 18:38

Ευχαριστώ φίλε δεν το γνώριζα. Έκανα τις χημείες μου και το κατάφερα.

Περίμενε να βάλω τον κώδικα ώστε αν το χρειαστεί και κάποιος άλλος να μην παιδευτεί σαν εμένα.

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

AutoComplete

Δημοσίευση από dpa » 06 Φεβ 2011 18:43

Έχουμε 2 αρχεία:
index.php και search_contacts.php

Στο αρχείο index.php βάζουμε το παρακάτω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

    <script type="text/javascript" src="js/jquery-1.5.js"></script>
    <link type="text/css" href="autocomplete/css/jquery-ui-1.8.5.custom.css" rel="stylesheet" />
    <script src="autocomplete/js/jquery-ui-1.8.5.custom.min.js" type="text/javascript"></script>
	<script type="text/javascript">
		$&#40;document&#41;.ready&#40;function&#40;&#41;
		&#123;
			$&#40;'#Contact'&#41;.autocomplete&#40;&#123;
				source&#58; "autocomplete/search_contacts.php",
				minLength&#58; 1,
                select&#58; function&#40;event, ui&#41; &#123; 
                    $&#40;'#C_Code'&#41;.val&#40;ui.item.id&#41;; 
                    $&#40;'#Contact'&#41;.val&#40;ui.item.value&#41;; 
                &#125;
			&#125;&#41;;

		&#125;&#41;;
</script>
Στο αρχείο index.php στο body βάζουμε τα δύο field:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Πελάτης&#58; <input type="text" id="Contact"  name="Contact" /> &nbsp; <input readonly="readonly" type="text" id="C_Code" name="C_Code" />

Και στο αρχείο search_contacts.php βάζουμε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
require_once&#40;'../conn.php'&#41;;

   if&#40; isset&#40;$_GET&#91;'term'&#93;&#41; &#41; &#123; 
        $text = stripslashes&#40;$_GET&#91;'term'&#93;&#41;; 
        $text = trim&#40; $text &#41;; 
   &#125;

                $query = "SELECT ContactID,Fullname FROM contacts WHERE Fullname LIKE '%".$text."%'"; 
                $db->query&#40;"SET NAMES 'utf8'"&#41;; 
                
                $result = $db->query&#40;$query&#41;;
                
                $return_arr = array&#40;&#41;; 
                $row_array = array&#40;&#41;; 
                
                while &#40; $row = $result->fetch_assoc&#40;&#41; &#41; &#123; 
                        
                    $row_array&#91;'id'&#93; = $row&#91;'ContactID'&#93;; 
                    $row_array&#91;'value'&#93; = $row&#91;'Fullname'&#93;; 
                    array_push&#40;$return_arr,$row_array&#41;;          
                &#125; 
                echo json_encode&#40;$return_arr&#41;; 
                
?>

Ελπίζω να βοηθήσω και άλλους με αυτό όπως με βοήθησε και ο φίλος μου ο Fafos και τον ευχαριστώ

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

AutoComplete

Δημοσίευση από dpa » 06 Φεβ 2011 18:59

Φίλε έτσι όπως το έχω υπάρχει κανένα κενό ασφαλείας ????

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

AutoComplete

Δημοσίευση από fafos » 06 Φεβ 2011 19:04

vale kai ena mysql_real_escape_string() gia pio sigoura.. itan stelneis to id vevea den gnorizo ti kaneis gia asfaleia..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

AutoComplete

Δημοσίευση από dpa » 06 Φεβ 2011 19:07

H stripslashes(); δεν κάνει το ίδιο με την mysql_real_escape_string() ????

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

AutoComplete

Δημοσίευση από fafos » 06 Φεβ 2011 19:10

dpa έγραψε:H stripslashes(); δεν κάνει το ίδιο με την mysql_real_escape_string() ????
tsou
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες