με php αυτο γίνετε ???

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

με php αυτο γίνετε ???

Δημοσίευση από wwf » 05 Φεβ 2011 14:26

γεια σας
ΘΕλω να φτιάξω μια μικρο εντολή αλλα δεν ξέρω αν ειναι εφικτό...

λοιπον.
Εχω μια φωτογραφεία στον server που οταν ανοίγει η σελίδα φορτώνει.
εχω βαλει ενα uploader για να ανεβαζει οποιος θελει την φωτο του για να την διχνει στο σημιο που ειναι η default φωτο.
Αυτο που θέλω ειναι οταν κανει κάποιος upload να κανει rename την default ετσι ώστε
να ΦΑΙΝΕΤΑΙ η δικιά του, και αν κάνει μετα refresh να εμφανιστεί ξανα η default? γίνετε?


(να πω πως η default εχω βάλει ενα background γύρο της που μιαζει σας καμβάς σε τοίχο, και θελω να εμφανίζονται και οι αλλοι οταν κάνουν upload την φωτο τους.)

Άβαταρ μέλους
Pavel
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1046
Εγγραφή: 08 Αύγ 2003 00:05
Τοποθεσία: UK

με php αυτο γίνετε ???

Δημοσίευση από Pavel » 05 Φεβ 2011 15:50

Δεν χρειάζεται να κάνεις rename την default. Απλά στο πρώτο page load μετά το upload, θα αλλάξεις το path της default φωτογραφίας σε εκείνη που ανέβασε. Στο επόμενο refresh, επαναφέρεις το path της default.
Εσύ είσαι τρελός.

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

με php αυτο γίνετε ???

Δημοσίευση από wwf » 05 Φεβ 2011 16:02

Pavel έγραψε:Δεν χρειάζεται να κάνεις rename την default. Απλά στο πρώτο page load μετά το upload, θα αλλάξεις το path της default φωτογραφίας σε εκείνη που ανέβασε. Στο επόμενο refresh, επαναφέρεις το path της default.
Ενδιαφέρων , !!!
ξέρεις όμως πως γίνετε? θα μπορούσες να μου κάνεις ενα να το δω και να το προσαρμόσω σε αυτό..

Άβαταρ μέλους
Pavel
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1046
Εγγραφή: 08 Αύγ 2003 00:05
Τοποθεσία: UK

με php αυτο γίνετε ???

Δημοσίευση από Pavel » 05 Φεβ 2011 16:10

Όταν ο χρήστης κάνει Upload μια φωτογραφία, αποθηκεύεις στο session του το path της φωτογραφίας.

πχ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

/* mpla mpla upload edw */
$_SESSION['upload_pic'] = 'images/uploaded-image-name.jpg';
Και όταν φορτώνεις την σελίδα θα έχεις κάτι τέτοιο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (isset($_SESSION['upload_pic'])) {
  echo "<img src='". $_SESSION&#91;'upload_pic'&#93; ."' />";
  unset&#40;$_SESSION&#91;'upload_pic'&#93;&#41;; // Gia na min emfanistei sto epomeno refresh
&#125; else &#123;
  echo "<img src='images/default.jpg' />";
&#125;
Εσύ είσαι τρελός.

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

με php αυτο γίνετε ???

Δημοσίευση από wwf » 05 Φεβ 2011 16:18

Πω πω χαωθηκα τωρα
γμτ δεν τα ξέρω και καλά αυτα..
στο συνημμένο αν εχεις λιγο χρόνο να δεις περίπου πως το κάνω.
και αν μπορεις να προσαρμόσεις αυτο που λες?
Συνημμένα
images.rar
(382.37 KiB) Μεταφορτώθηκε 217 φορές

Άβαταρ μέλους
Pavel
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1046
Εγγραφή: 08 Αύγ 2003 00:05
Τοποθεσία: UK

με php αυτο γίνετε ???

Δημοσίευση από Pavel » 05 Φεβ 2011 16:32

θα πρέπει φυσικά να προσθέσεις ελέγχους κλπ κλπ
Συνημμένα
wwf-upload.rar
(854 Ψηφιολέξεις) Μεταφορτώθηκε 203 φορές
Εσύ είσαι τρελός.

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

με php αυτο γίνετε ???

Δημοσίευση από wwf » 05 Φεβ 2011 17:28

είσαι κορυφή... ευχαριστώ παρα πολύ..

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

με php αυτο γίνετε ???

Δημοσίευση από wwf » 22 Φεβ 2011 16:58

Γεια χαρα
Επανέρχομαι ξανα για μια διευκρίνηση
αν πάνω σε αυτό μπορεί να γινει μια παραμετροποίηση ακόμα
δλδ οταν ΦΟΡΤΩΝΕΙ την φώτο μπορεί να κανει και resize?
τωρα αυτο το βαζει σε width="707" height="1000" οτι μέγεθος και αν εχει η
φωτο που φορτώνω,

αν γινετε αν την ΕΦΤΙΑΧΝΕ σε αυτα τα μεγέθη που θα ήθελα και ας στρετσαρε κιολας.
γινετε/.?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες