ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

Η μηχανή αναζήτησης Google.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, SEM Moderators

Απάντηση
pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

Δημοσίευση από pimpogio » 07 Φεβ 2011 16:17

ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

ειχα 1 σελιδα με μοναδικο στον κοσμο δικο μου περιεχομενο και στην καταληλη λεξη κλειδι εβγαινα 1ος..
εκανα καποιες αλλαγες στα perman links και πλεον βγαινω πολυ χαμηλα με το ιδιο περιεχομενο και βγαινουνε
αλλοι πρωτοι που εχουνε 1 σελιδα που απλως μονο λεει τις λεξεις κλειδια χωρις περιεχομενο και που με εχουνε κλεψει και χρησιμοποιουνε τις δικες μου λεξεις κλειδια...

αυτο εγινε μετα που αλλαξα τα perman links και ενω η google εχει ηδη μπει εχει σκαναρει το site και γνωριζει τα νεα links...

γιατι αυτη η αντιμετωπιση ?

οπως και να εχει ο αλγοριθμος της google σε αυτο τον τομεα σε περιπτωση που αλλαξεις τα permanlinks σε θαβει ολοκληρωτικα και ας εχεις μοναδικο και το καλυτερο περιεχομενο.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

Δημοσίευση από korgr » 07 Φεβ 2011 18:08

Αυτό γίνεται λόγω των seo experts που δεν έχουν διδακτωρικά και είναι τελείως ερασιτέχνες. Όλως τυχαίως ανεβάζουν sites που δεν αξίζουν, πάνω από το δικό σου με το σωστό περιεχόμενο. :P

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

Δημοσίευση από pimpogio » 07 Φεβ 2011 18:15

οχι αυτο ειναι λαθος στον αλγοριθμο της google
γιατι το δικο μου ειτανε 1ο και μετα που εκανα εγω αλλαγες στα permanlinks επεσα...
το πεσιμο ειτανε ξαφνικο και εγινε σε 1 μερα μεσα εκανα τις αλλαγες στα perman links kai επεσα αμεσως.. δεν κανανε κατι οι αλλοι.

Βασικα η δικια μου βλακεια ειτανε οτι στα 404 εβαλα redirect στην main page...
και οχι στις νεες σελιδες γιατι βαριομουνα να το κανω μια μια προς μια σε ολες τις σελιδες... αλλα το google δεν πρεπει να εχει τετοια αντιμετωπιση..

παντως δεν καταλαβα αυτο που εγραψες..

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

Δημοσίευση από ThyClub » 07 Φεβ 2011 18:21

το δικο μου ειτανε 1ο και μετα που εκανα εγω αλλαγες στα permanlinks επεσα
Είσαι σίγουρος ότι το λάθος δεν είναι δικό σου ;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

Δημοσίευση από korgr » 07 Φεβ 2011 18:30

Έχει σχέση με αυτό που έγραψες κάπου αλλού.
Είπες πως για να είναι κάποιος επαγγελματίας στο seo θέλει διδακτωρικά στον τρόπο που δουλεύει ο αλγόριθμος του Google.
Εδώ λες, ο αλγόριθμος είναι λάθος!

Άρα προτρέπεις τον κόσμο ...να εξειδικευτεί σε κάτι που είναι έτσι κι αλλιώς είναι λάθος! :P

Γενικά είσαι πανεπιστημιολάγνος!
Η πραγματική γνώση όμως δεν κρύβεται στα πανεπιστήμια.
Κρύβεται σε topics όπως αυτό:
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... 7eaea45044

Θέλεις να γίνεις κάποιος?
Βρες την τελεία (append) που λείπει όπως έκανε ο Βασίλης (ThyClub)
Γιατί αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο δουλεύει και δεν δουλεύει. Όχι στην innoDB και την MyIsam.

Γενικώς μας έχεις πήξει στα φρου κι αρώματα!
Αυτή την εικόνα μας δίνεις και μακάρι να κάνω λάθος και να εξελιχθείς σε ένα πολύ αξιόλογο μέλος της κοινότητας!

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

Δημοσίευση από pimpogio » 07 Φεβ 2011 19:01

korgr έγραψε:Έχει σχέση με αυτό που έγραψες κάπου αλλού.
Είπες πως για να είναι κάποιος επαγγελματίας στο seo θέλει διδακτωρικά στον τρόπο που δουλεύει ο αλγόριθμος του Google.
Εδώ λες, ο αλγόριθμος είναι λάθος!

Άρα προτρέπεις τον κόσμο ...να εξειδικευτεί σε κάτι που είναι έτσι κι αλλιώς είναι λάθος! :P

Γενικά είσαι πανεπιστημιολάγνος!
Η πραγματική γνώση όμως δεν κρύβεται στα πανεπιστήμια.
Κρύβεται σε topics όπως αυτό:
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... 7eaea45044

Θέλεις να γίνεις κάποιος?
Βρες την τελεία (append) που λείπει όπως έκανε ο Βασίλης (ThyClub)
Γιατί αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο δουλεύει και δεν δουλεύει. Όχι στην innoDB και την MyIsam.

Γενικώς μας έχεις πήξει στα φρου κι αρώματα!
Αυτή την εικόνα μας δίνεις και μακάρι να κάνω λάθος και να εξελιχθείς σε ένα πολύ αξιόλογο μέλος της κοινότητας!
ο αλγόριθμος λεω οτι εχει αδυναμιες που προφανως καποιος seo expert τις ξερει και θα με ειχε συμβουσει να μην αλλαξω τα permanlinks δεν προτρέπω κανενα κοσμο να εξειδικευτεί δεν ξερω που εβγαλες αυτο το συμπερασμα...

στο παραδειγμα που εδωσες με την τελεια δεν θα εβρισκα την τελεια αλλα θα του
ελεγα το βασικο που λεει το manual της php στην 1η σελιδα οπως να βγει απο την php
να γραψει την html και μετα να ξαναμπει στην php δηλαδη την σωστη χρηση
των tags <?php ?> αυτο ειναι μεγαλο λαθος να τυπωνεις μεσα απο την php html με echo print κτλπ... 1o γιατι κανεις δυσαναγνωστο τον κωδικα και 2ο γιατι ετσι ειναι ποιο αργο αφου περναει η html μεσα απο την μηχανη της php ενω δεν χρειαζετε ...

τωρα τι να πω προς τι αυτη η αντιμετωπιση δεν ηθελα να σε θίξω ...

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

Δημοσίευση από korgr » 07 Φεβ 2011 19:28

Αντί να δεις την ουσία σε αυτά που λέω, "βλέπεις" την αντιμετώπιση!
Μεγαλύτερη βοήθεια από αυτά που προσπαθούμε να σου πούμε εδώ από τότε που γράφτηκες, δεν θα βρεις πουθενά και σε κανέναν εκπαιδευτικό φορέα!
Είμαι 52 ετών και σε εντιμετωπίζω όπως θα αντιμετώπιζα και τον γιο μου που είναι 26!

Ωραία, θες να μιλήσουμε τεχνικά και με σημασία στην λεπτομέρεια και στην τελειότητα?
Που είδες στον κώδικα του topic που ανέφερα λάθος χρήση με php & html? Μόνο σκέψου καλά πριν απαντήσεις το:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$temp = "<option value=\"".$row2&#91;"CompanyBranch"&#93;."\">".$row2&#91;"CompanyBranch"&#93;."</option>";
echo&#40;"$temp"&#41;; 
Έχεις καταλάβει τι προσπαθεί να επιτύχει ο συγκεκριμένος κώδικας και γιατί ήταν τόσο σημαντική η τελεία?

Έχεις ένα πολύ καλό θεωρητικό υπόβαθρο! Αν το χρησιμοποιήσεις σωστά θα κάνεις θαύματα, αν όχι το ίδιο σου το πλεονέκτημα θα σε καθηλώσει στην στασιμότητα.

Σε κάθε πρόταση που σου λέω μην ψάχνεις να βρεις την αφορμή να "σου την πέσω".
Γιατί μπορεί να κρύβεται κάτι εντελώς διαφορετικό...

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

Δημοσίευση από pimpogio » 07 Φεβ 2011 19:50

.= στην php ειναι += στις αλλες γλωσσες concatenation κανει .. φυσικα και το καταλαβα..
απλα δεν ειναι σωστο να τυπωνεις μεσα απο την php html κωδικα...
ολος ο κωδικας του παιδιου απο την αρχη ειναι δυσαναγνωστος ..


τελος παντων .. συγγνωμη αν ειπα κατι που δεν επρεπε ...

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

Δημοσίευση από ThyClub » 07 Φεβ 2011 20:02

pimpogio ενώ έχεις τρομερές γνώσεις το πας πολύ by the book το πράγμα και προσωπική μου άποψη είναι οτι σε κρατάει πίσω. chill out.


Σε αρκετές περιπτώσεις θα δείς ότι ενα echo μπορεί να κάνει την δουλειά καλύτερα. Άσχετο με το παραπάνω θέμα και τον κώδικα που όντως είναι δυσανάγνωστος.

Τώρα σχετικά με το αρχικό θέμα. Έκανες αλλαγές στα permalinks... Έβαλες να κάνουν τα νέα redirect 301 στα παλιά;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

Δημοσίευση από korgr » 07 Φεβ 2011 20:17

pimpogio έγραψε:.= στην php ειναι += στις αλλες γλωσσες concatenation κανει .. φυσικα και το καταλαβα..
απλα δεν ειναι σωστο να τυπωνεις μεσα απο την php html κωδικα...
ολος ο κωδικας του παιδιου απο την αρχη ειναι δυσαναγνωστος ..


τελος παντων .. συγγνωμη αν ειπα κατι που δεν επρεπε ...
Δίκιο έχεις, αυτό κάνει η τελεία και επίσης δεν είναι σωστό να κάνουμε echo την html.
Δεν εννοούσα αυτό όμως. Εννοούσα πως ο συγκεκριμένος κώδικας δεν χρειάζεται να κάνει echo (και δεν κάνει, αυτό που είδες ήταν για λόγους debuging και το ανέφερε το παλικάρι).

Να ξέρεις όμως πως όσα ανέφερα ήταν καλοπροαίρετα!
Και δεν θα ασχολιόμουν αν δεν έβλεπα πως έχεις πραγματικά πολύ καλές δυνατότητες...

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

Δημοσίευση από pimpogio » 07 Φεβ 2011 20:42

το λαθος ειτανε οπως φαινετε οτι εβαλα ολα τα παλια
links να δειχνουνε ολα στην κεντρικη σελιδα και οχι στις
καινουργιες σελιδες με 301 redirect και με εθαψε η google...

Αυτο το εκανα γιατι βαρεθηκα να το κανω 1 προς 1 τις σελιδες redirect ...

εντωμεταξυ τωρα εχει περασει καποιος καιρος και φανταζομαι οτι αμα κανω 1 προς 1 redirect δεν θα φτιαξει η κατασταση ... η μηπως να το κανω αυτο και βλεπουμε ?

επισης αλλαξα και τα links με τα resource files οπως τις εικονες και στο google images
ενω εβγαινα πρωτος τωρα δεν με βγαζει καθολου...

και αυτο ειναι που με καιει κυριως το google images για τις σελιδες δεν με ενδιαφερει
απλα θελω να φαινετε μια συγκεριμενη φωτο στο google

Άβαταρ μέλους
viktoras
Δημοσιεύσεις: 963
Εγγραφή: 05 Απρ 2001 03:00
Τοποθεσία: Γαλάτσι, Αθήνα
Επικοινωνία:

ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

Δημοσίευση από viktoras » 07 Φεβ 2011 22:23

Κατηγορείς την Google ενώ εσύ έχεις το λάθος.

Θα ξέρεις βέβαια ότι αυτό που έκανες, όχι μόνο έχασαν όλο το "value" τους οι σελίδες περιεχόμενου, αλλά πιθανότατα να μαρκαρίστηκε και ως σελίδα με duplicate content η αρχική σου ( ανάλογα πως κάνεις το redirect αυτό ).

Η Google δεν έχει μαγικές ιδιότητες, έχει έναν crawler που ξαφνικά εκεί που έβλεπε τις σελίδες σου, πηγαίνει από την Α,Β,Γ,Δ....Υ σελίδα στην Αρχική σου.
<?="Hello Freestuff";?>
Quality hosting by Cityhost

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

Δημοσίευση από pimpogio » 08 Φεβ 2011 02:05

εγω εκανα λαθος αλλα η google χειροτερο λαθος
που ενω ξανασκαναρε το site δεν ειδε οτι το ιδιο περιεχομενο εχει πλεον νεα links ειναι στο ιδιο domain κτλπ κτλπ...
δηλαδη οτι λες στη google με τα redirect σου αυτο κανει ?
δηλαδη βασιζετε σε εσενα αποκλειστικα σε αυτο που τις λες και οχι στο δικο της αλγοριθμο?

αυτο νομιζω οτι ειναι αδυναμια της google και δειχνει οτι η φραση που λεει το περιεχομενο
ειναι ο βασιλιας δεν στεκει 100%...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pimpogio την 08 Φεβ 2011 02:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
viktoras
Δημοσιεύσεις: 963
Εγγραφή: 05 Απρ 2001 03:00
Τοποθεσία: Γαλάτσι, Αθήνα
Επικοινωνία:

ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

Δημοσίευση από viktoras » 08 Φεβ 2011 02:20

Κάτι έχεις καταλάβει λάθος.

Η Κάθε σελίδα που είναι "tied" σε έναν σύνδεσμο, έχει συγκεκριμένα rankings ( απλοποίηση της έννοιας ).

Όταν εσύ την παρουσιάζεις χωρίς redirect σε νέο σύνδεσμο, το googlebot την αναγνωρίζει ως κάτι καινούργιο, καθώς δεν δήλωσες συσχετισμό με παλαιότερο entry, οπότε χάνεις το ranking της σελίδας αυτής. ( I think. )
<?="Hello Freestuff";?>
Quality hosting by Cityhost

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

ο αλγοριθμος της google εχει σοβαρα λαθη...

Δημοσίευση από pimpogio » 08 Φεβ 2011 02:27

viktoras έγραψε:Κάτι έχεις καταλάβει λάθος.

Η Κάθε σελίδα που είναι "tied" σε έναν σύνδεσμο, έχει συγκεκριμένα rankings ( απλοποίηση της έννοιας ).

Όταν εσύ την παρουσιάζεις χωρίς redirect σε νέο σύνδεσμο, το googlebot την αναγνωρίζει ως κάτι καινούργιο, καθώς δεν δήλωσες συσχετισμό με παλαιότερο entry, οπότε χάνεις το ranking της σελίδας αυτής. ( I think. )
αυτο λεω ειναι χαζο το bot και δεν θα επρεπε να την βλεπει ως κατι καινουργιο γιατι ουσιαστικα δεν ειναι κατι καινουργιο ...
αλλα και σε αυτη την περιπτωση με το περιεχομενο που εχει παλι επρεπε να βγαινει 1η.
Γιατι 1η εβγαινε και πρωτα λογω του περιεχομενου καθαρα αφου ειχε 0 backlinks.

anyway σε λιγο καιρο πιστευω να ξαναφτιαξει το πραγμα ...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Google”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες