centos install

Τεχνικές και μόνο Συζητήσεις για WEB hosting servers, Mail servers, DNS servers. Όχι αναζήτηση υπηρεσιών εδώ!

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

centos install

Δημοσίευση από cn92 » 09 Φεβ 2011 19:50

Θελω σε ενα pc που εχω στο σπιτι να βαλω centos για να το κανω server, πιο πολυ για δοκιμες.

Κατεβασα την εκδοση 5.5 εκανα εγκατασταση κανονικα, ομως σε κανενα βημα δεν με ρωτησε για τις ρυθμισεις δικτυου. Δοκιμασα μετα να τα βαλω χειροκινητα αλλα παλι δεν καταφερα να κανω κατι.

Εχω συνδεσει το μηχανημα με ethernet στο τοπικο δικτυο. Η καρτα δικτυου ειναι ενσωματωμενη στη μητρικη. Πρεπει να περασω τιποτα drivers? Η δεν λειτουργει η θυρα ethernet (δεν την εχω δοκιμασει ποτε, wifi χρησιμοποιουσα με windows και εχω καιρο να χρησιμοποιησω αυτο το pc)?

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

centos install

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 10 Φεβ 2011 11:30

Δώσε

Κώδικας: Επιλογή όλων

grep eth0 /etc/modules.conf
Αν σου βγάλει το μοντέλο της κάρτας. π.χ. eth0 8139cp τότε την έχει αναγνωρίσει.
μετά

Κώδικας: Επιλογή όλων

modprobe μοντέλο κάρτας
και

Κώδικας: Επιλογή όλων

dmesg | tail
Εκεί, ανάμεσα σε άλλες πληροφορίες θα πρέπει να γράφει eth0:network connection up.
Αλλιώς σημαίνει οτι το λειτουργικό έχει αναγνωρίσει την κάρτα αλλά δεν την χρησιμοποιεί.
Ισως πρέπει να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα, σαν το wicd για παράδειγμα.

Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

centos install

Δημοσίευση από cn92 » 10 Φεβ 2011 13:00

Έγραψα αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

grep eth0 /etc/modules.conf
Όμως μου έβγαλε

Κώδικας: Επιλογή όλων

grep: /etc/modules.conf: No such file or directory

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

centos install

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 10 Φεβ 2011 14:47

H εντολή grep ψάχνει για φράσεις μέσα σε αρχεία.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ψάχνει για την φράση eth0 (μηδέν) στο modules.conf
Αυτό που δεν θυμάμαι τώρα είναι το αν βγάζει τέτοιο σφάλμα αν δεν βρει τίποτα.
Δώσε

Κώδικας: Επιλογή όλων

ls /etc/modules.conf
Αν σου βγάλει το ίδιο μήνυμα τότε δεν υπάρχει το modules.conf
Κάτι δεν πρέπει να έγινε σωστά στην εγκατάσταση και πρέπει να το φτιάξεις γιατί αυτό το αρχείο κρατάει σημαντικές ρυθμίσεις.
Αλλιώς σημαίνει οτι δεν έχει δει την κάρτα.

Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

centos install

Δημοσίευση από cn92 » 10 Φεβ 2011 15:40

Μου βγάζει το ίδιο.. Το θέμα είναι ότι έχω κάνει την εγκατάσταση 2-3 φορές και έχω το ίδιο πρόβλημα. Θα δοκιμάσω να ξανακατεβάσω το centos μηπως δεν κατεβηκε σωστα.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

centos install

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 11 Φεβ 2011 09:46

Μήπως μπορείς να το εγκαταστήσεις μετά;
Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος εγκατάστασης; π.χ. σε πολλές διανομές υπάρχει η επιλογή να είσαι συνδεδεμένος στο internet κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ή να κάνεις την εγκατάσταση καθαρά από το cd.
Μήπως υπάρχει κάποιο στάδιο στην εγκατάσταση το οποίο σου διαφεύγει/προσπερνάς;

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

centos install

Δημοσίευση από nbc » 11 Φεβ 2011 11:57

Το modules.conf (ή conf.modules) καταργήθηκε στον kernel 2.6, δηλαδή, εδώ και ~6 χρόνια...

Αντικαταστάθηκε από το modprobe.conf(5).

Ο ευκολότερος τρόπος να τσεκάρεις το Interface είναι με την ifconfig (χωρίς arguments).

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

centos install

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 11 Φεβ 2011 12:13

Ναι ε; :D

Σωστός για το ifconfig. Δεν το σκέφτηκα καθόλου.

Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

centos install

Δημοσίευση από cn92 » 11 Φεβ 2011 12:34

Στο ifconfig δεν μου εμφανιζει κατι για το τοπικο δικτυο, μονο ενα lo - Local Loopback. Επισης στο setup agent, στο network configuration αμα παω στο edit device η λιστα ειναι κενη. Η καρτα δικτυου λειτουργει την δοκιμασα με windows 7.
Βρηκα εναν driver για την καρτα δικτυου στο site της ASUS. Θα τον γραψω σε ενα cd να τον περασω..
Στην εγκατασταση παντως δεν μου εμφανισε καθολου τα βηματα για να ρυθμισω το δικτυο οπως ειδα σε καποια tutorials, πχ εδω http://www.howtoforge.com/perfect-serve ... spconfig-3 .

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

centos install

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 11 Φεβ 2011 13:16

Κατά πάσα πιθανότητα δεν αναγνωρίζει την κάρτα δικτύο σου.
Ψάξε να δεις αν η καρτα σου είναι συμβατή με το CentOS.
Η αν έχεις πρόχειρο κανένα Ubuntu/Mint LiveCD bootαρε με αυτό να δεις αν την αναγνωρίζει.

Αλλιώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους windows drivers με το ndiswrapper (http://en.wikipedia.org/wiki/NDISwrapper).
Δεν ξέρω όμως να σου πω πως γίνεται η εγκατάσταση γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
Στη σελίδα που σου έδωσα κάτω-κάτω έχει ένα Link. Για δοκίμασέ το.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

centos install

Δημοσίευση από Cha0s » 11 Φεβ 2011 13:58

Ναι το ποιο πιθανό είναι να μην σου αναγνωρίζει την κάρτα δικτύου γιαυτό δεν σε ρώτησε τίποτα σχετικό στην εγκατάσταση.

Ξέρεις τι chipset έχει η κάρτα δικτύου σου;

Κάνε ένα lspci και πόσταρε εδώ τι θα σου επιστρέψει να δούμε.

Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

centos install

Δημοσίευση από cn92 » 11 Φεβ 2011 15:22

02:00.0 Ethernet Controller: Atheros Communications Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller rev b0
05:02.0 Ethernet Controller: Atheros Communications Inc. AR2413 802.11bg NIC rev b2

Το πρωτο πρπει να ειναι για την καρτα δικτυου που ειναι πανω στην μητρικη και το 2ο για την pci καρτα του wifi.

Με μια προχειρη αναζητηση ειδα οτι η καρτα αυτη δεν ειναι συμβατη..

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

centos install

Δημοσίευση από Cha0s » 11 Φεβ 2011 15:26

Δεν έχεις καμία κλασσική Realtek να βάλεις πάνω;
Θα την δει με την μία.

Ένα Asus mobo που είχα με Onboard atheros ethernet ποτέ δεν μου δούλεψε σωστά και ας παίζανε drivers (φυσικά με compile τότε - δεν ήταν μαζί με τον kernel)

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

centos install

Δημοσίευση από Cha0s » 11 Φεβ 2011 15:27

Α, για κάνε και ένα ifconfig -a & ένα lsmod και πόσταρε τα αποτελέσματα τους εδώ.

Πιθανών να την έχει αναγνωρίσει αλλά να μην την έχει σηκώσει την κάρτα.

Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

centos install

Δημοσίευση από cn92 » 11 Φεβ 2011 15:36

ifconfig -a
lo
Link encap: Local Loopback
inet adrr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 MEtric:1
RX packets:32 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packages:32 errors:0 dopped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:3411 (3.3Kib) TX bytes:3411 (3.3Kib)
sit0
Link encap: IPv6-in-IPv4
NOARP MTU:1480 MEtric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packages:0 errors:0 dopped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:0 (0.0b) TX bytes:0 (0.0b
wlan0
Link encap: Ethernet HWaddr 00:23:CD:CE:84:8A
BROADCAST MULTICAST MTU:1500 MEtric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packages:0 errors:0 dopped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0b) TX bytes:0 (0.0b)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Apache, IIS, DNS Servers”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες