Πρόβλημα με C++Βuilder 6

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
master3763
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: 12 Δεκ 2008 16:10
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με C++Βuilder 6

Δημοσίευση από master3763 » 19 Φεβ 2011 23:45

Γεια σας παιδιά ! Δεν μπορώ να τρέξω ενα πρόγραμμα στο C++Βuilder 6.
Μου βγάζει αυτό το σφάλμα..
Build
[Linker Fatal Error] Fatal: Could not open C:\Program Files\Borland\CBuilder6\Projects\Project1.exe (error code 5)

Έχω windows vista . Δεν μπορώ να καταλάβω τη φταίει ..
Τη πρέπει να κάνω ?

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με C++Βuilder 6

Δημοσίευση από dva_dev » 20 Φεβ 2011 13:25

Τη πρέπει να κάνω ?
Να διορθώσεις τον κώδικα σου και να ξαναπροσπαθήσεις να το κάνεις build, για αρχή. Αν σου βγάζει και άλλα λάθη και δεν μπορείς να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις για να τα διορθώσεις πρέπει να δείξεις και τον κώδικα σο και τα λάθη που βγάζει (σημειώνοντας του αριθμούς γραμμών που βγαίνει λάθος).

master3763
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: 12 Δεκ 2008 16:10
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με C++Βuilder 6

Δημοσίευση από master3763 » 20 Φεβ 2011 14:52

Όχι δεν έχω κανένα κώδικα ακόμα. είπα απλά να το τρέχω …
Δηλαδή ανοίγω το C++Builder 6 μου εμφανίζει την αρχική φόρμα form1, την αποθηκεύω και κατευθείαν το τρέχω ( Run Run (το τρυγονάκι)
Κάτι άλλο θα φταίει μάλλον.. Με μία αναζήτηση στο google βρήκα αυτό:
http://www.adslgr.com/forum/archive/ind ... 79416.html

Μήπως είναι σχετικό το πρόβλημα που έχω ?

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με C++Βuilder 6

Δημοσίευση από dva_dev » 20 Φεβ 2011 15:22

Δοκίμασε α) να τρέξεις τον C++ Builder σαν Administrator, β)να ξανακάνεις εγκατάσταση, γ)να το τρέξεις σε windows xp compatibility mode.

Επειδή όμως τα Vista και μετά, είναι πιο αυστηρά στο ποιός μπορεί να κάνει τι και που, όταν φτιάχνεις ένα νέο project, πάντα να το αποθηκεύεςι σε κάποιον κατάλογο που έχεις πλήρη δικαιώματα. (Π.χ. σε κάποιον υποφάκελο κάτω από το C:\Users\όνομα χρήστη\Documents ή κάτω από το C:\Users\Public\Documents). Ψάξε, κάπου θα έχει ρυθμίσεις ώστε να έχει προεπιλεγμένο αυτόν τον φάκελο.

Αν όταν τρέχεις σαν Administrator παίξει, τότε η λύση σου είναι να παίζεις σε κάποιον φάκελο που έχεις πλήρη δικαιώματα και όχι να το τρέχεις συνέχεια σαν administrator.

master3763
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: 12 Δεκ 2008 16:10
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με C++Βuilder 6

Δημοσίευση από master3763 » 20 Φεβ 2011 15:34

Μάλιστα .. δηλαδή με απλά λόγια το κάνω εγκατάσταση στο φάκελο που έχει πλήρη δικαιώματα πρόσβασης όπως ας πούμε C:\Users\Giannhs\Documents . (κ όχι program files ) Αυτό εννοείτε ;
Και μετά πάλι πρέπει να αποθηκεύσω την εφαρμογή σε εύκολα προσβάσιμο για τα windows ας το πούμε φάκελο .. Κε μετά τρέχει ..
Καλά κατάλαβα ;

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με C++Βuilder 6

Δημοσίευση από dva_dev » 20 Φεβ 2011 15:53

Τα προγράμματα (C++ builder, κ.λπ.) καλό θα ήταν να γίνονται εγκατάσταση μέσα στον program files, όπως προτείνεται. Αλλά ο κώδικας σου, τα προγράμματα που φτιάχνεις εσύ θα πρέπει να τα φτιάχνεις και να τα αποθηκεύεις σε κάποιον κατάλογο που έχεις δικαιώματα (σαν απλός χρήστης) να κάνεις read+write+execute.
Σε γενικές γραμμές αυτός ο φάκελος είναι το My Documents και το Public Documents.

Αυτό που θα πρότεινα είναι να τρέξεις τον C++ Builder σαν Administrator για να δεις αν έτσι μπορείς να κάνεις build ή όχι στην τοποθεσία που έχει επιλεγμένη το project που δουλεύεις. Αν παίζει, έτσι, τότε το πρόβλημα προκαλείται από το ότι ο απλός χρήστης δεν έχει (και δεν πρέπει να έχει) δικαιώματα write μέσα στον program files και τους υποφακέλλους.
Οταν ανοίγεις τον C++ builder και φτιάχνεις ένα νέο project, αποθήκευε το πρώτα σε κάποιον υποφάκελο μέσα στο my documents και μετά προσπάθησε να το κάνεις build και να το τρέξεις. Ακόμα καλύτερα να δεις τις ρυθμίσεις του c++ builder και να του πεις ότι τα νέα projects που φτιάχνεις εσύ, να τα αποθηκεύει μέσα στο my documents όχι στο program files.

master3763
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: 12 Δεκ 2008 16:10
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με C++Βuilder 6

Δημοσίευση από master3763 » 20 Φεβ 2011 15:59

Μία ακόμα ερώτηση για να μην σε κουράζω :-)
Πως το τρέχω σαν administrator ? :-)

master3763
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: 12 Δεκ 2008 16:10
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με C++Βuilder 6

Δημοσίευση από master3763 » 20 Φεβ 2011 16:23

Ευχαρηστώ πολυ για τη βοήθεια ! Τα κατάφερα :-)
Ετρεξε μέσω "σαν διαχειρηστής" (administrator)

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες