πρόγραμμα για εμφάνιση καιρού

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
SnakeEyes
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006 15:56

πρόγραμμα για εμφάνιση καιρού

Δημοσίευση από SnakeEyes » 21 Φεβ 2011 12:56

Θέλω να αρχίσω σιγά σιγά να μάθω java και λέω να το κάνω ξεκινώντας να φτιάξω ένα προγραμματάκι
που για αρχή θα παίρνει πληροφορίες για το καιρό από κάποιο site (πιο λέτε?meteo? ) στο internet και
να τις εμφανίζει σε ένα παράθυρο μαζί με τα αντίστοιχα εικονίδια για καλοκαιρία, συννεφιά κτλ. στη
συνέχεια θα ήθελα να του προσθέσω λειτουργία ώστε να μπορεί να τις αποθήκευσει και να γίνεται
minimize στο system tray.
Έχω κάποιες βασικές γνώσεις σε προγραμματισμό (visual basic,C++, php) και θα ήθελα
να με κατευθύνετε πως θα το φτιάξω.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

πρόγραμμα για εμφάνιση καιρού

Δημοσίευση από fafos » 21 Φεβ 2011 16:59

h gnomh mou einai oti dialexes lathos thema gia na matheis java.. to na emfanizeis ton kairo apo 3o site xreiazetai aplos ena xml parser.. to poly poly na matheis pos kaneis parse me th java kai pos ektyponeis.. vres kati poio syntheto..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

SnakeEyes
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006 15:56

πρόγραμμα για εμφάνιση καιρού

Δημοσίευση από SnakeEyes » 21 Φεβ 2011 17:48

έχεις δίκιο ότι είναι απλό αλλά αν ξεκινήσω με κάτι σύνθετο είναι σίγουρο πως
όταν βρω τα σκούρα θα βαρεθώ και θα το παρατήσω, γι αυτό θέλω κάτι απλό
στην αρχή.

javment
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 02 Οκτ 2010 01:02
Επικοινωνία:

πρόγραμμα για εμφάνιση καιρού

Δημοσίευση από javment » 22 Φεβ 2011 01:24

Καλησπέρα, έχεις καθόλου γνώσεις στην java? η πρώτη φορά? Πάντως εγώ πιστεύω για να μην τα βρεις σκουρα και βαρεθείς όπως λες, να ξεκινήσεις με κάποιο καλό βιβλιο ή tutorials στο internet ή ακόμα και εδώ download.oracle.com/javase/tutorial/index.html ώστε να κατανοσήεις τα βασικά της java(σε περίπτωση που δεν τα γνωρίζεις) και έπειτα να μπεις στο swing για να φτιάξεις το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογης, αλλά και πάλι και εκεί προτείνω να ξεκινήσεις αρχικά κάνοντας πειραματισμούς ακολουθόντας πχ το link που σου έδωσα ή κάποιο βιβλίο και έπειτα να ξεκινήσεις να φτιάξεις κάτι πιο πλήρες, έχοντας καταλαβει κάποια πράγματα πλέον.Στο λέω αυτό γιατί όπως λες θες να Μάθεις.

και ότι θες εδώ είμαστε.

gorgoro
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 13 Δεκ 2010 14:14

πρόγραμμα για εμφάνιση καιρού

Δημοσίευση από gorgoro » 22 Φεβ 2011 09:55

javment έγραψε:Καλησπέρα, έχεις καθόλου γνώσεις στην java? η πρώτη φορά? Πάντως εγώ πιστεύω για να μην τα βρεις σκουρα και βαρεθείς όπως λες, να ξεκινήσεις με κάποιο καλό βιβλιο ή tutorials στο internet ή ακόμα και εδώ download.oracle.com/javase/tutorial/index.html ώστε να κατανοσήεις τα βασικά της java(σε περίπτωση που δεν τα γνωρίζεις) και έπειτα να μπεις στο swing για να φτιάξεις το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογης, αλλά και πάλι και εκεί προτείνω να ξεκινήσεις αρχικά κάνοντας πειραματισμούς ακολουθόντας πχ το link που σου έδωσα ή κάποιο βιβλίο και έπειτα να ξεκινήσεις να φτιάξεις κάτι πιο πλήρες, έχοντας καταλαβει κάποια πράγματα πλέον.Στο λέω αυτό γιατί όπως λες θες να Μάθεις.

και ότι θες εδώ είμαστε.
πιστευω οτι ειναι λιγο πολυ να δεις το tutorial αυτο θα πνιγεις αμεσως γνωμη μου να κατεβασεις κανα light ελληνικο απο καποια σχολη να δεις τι γινεται στην αρχη και μετα ντου στο link που σου εδωσε
εμενα το συγκεκριμενο link δεν με βοηθησε στην αρχη αντιθετα με μπερδεψε.
Με το που παρεις το κολαι τοτε βαρα τοτε ειναι πολυ μεγαλη βοηθεια .


μην δοκιμασεις να φτιαξεις προγραμμα ιγα οτιδηποτε δες πρωτα τι παιζει και μετα

SnakeEyes
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006 15:56

πρόγραμμα για εμφάνιση καιρού

Δημοσίευση από SnakeEyes » 22 Φεβ 2011 19:15

είχα πάρει πιο παλιά το βιβλίο μάθεται τη java σε 24 ώρες (τη τρίτη έκδοση) αλλά τελικά
αποδείχτηκε μούφα καθώς ακόμα και για τότε μου φάνηκε ξεπερασμένο (μίλαγε πολύ για applets αν θυμάμαι καλά).

πάντως από λίγο που έχω διαβάσει και δει το swing και το awt σαν εμφάνιση παράγουν
άθλια αποτελέσματα, αν φτάσω στο σημείο να φτιάξω gui θα στραφώ σε swt.

ευχαριστώ για τις συμβουλές, οποιεσδήποτε ακόμα είναι ευπρόσδεκτες.

thanos45
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 16 Σεπ 2008 13:22
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

πρόγραμμα για εμφάνιση καιρού

Δημοσίευση από thanos45 » 23 Φεβ 2011 21:18

το καλύτερο βιβλίο στη JAVA είναι του:
Deitel and Deitel version 8
και κοστίζει περίπου 80-90€(ίσως και λιγότερο)
έχει όλα τα βασικά σε 1600 σελίδες
Οσο αναφορά αυτό που ζητάς μπορώ να σου στείλω
ένα ling για να αρχίσεις με NetBeans
πρέπει όμως να έχεις δουλέψει με Java ....

gorgoro
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 13 Δεκ 2010 14:14

πρόγραμμα για εμφάνιση καιρού

Δημοσίευση από gorgoro » 24 Φεβ 2011 09:10

SnakeEyes έγραψε:είχα πάρει πιο παλιά το βιβλίο μάθεται τη java σε 24 ώρες (τη τρίτη έκδοση) αλλά τελικά
αποδείχτηκε μούφα καθώς ακόμα και για τότε μου φάνηκε ξεπερασμένο (μίλαγε πολύ για applets αν θυμάμαι καλά).

πάντως από λίγο που έχω διαβάσει και δει το swing και το awt σαν εμφάνιση παράγουν
άθλια αποτελέσματα, αν φτάσω στο σημείο να φτιάξω gui θα στραφώ σε swt.

ευχαριστώ για τις συμβουλές, οποιεσδήποτε ακόμα είναι ευπρόσδεκτες.
applets ?

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

πρόγραμμα για εμφάνιση καιρού

Δημοσίευση από pimpogio » 24 Φεβ 2011 10:41

SnakeEyes έγραψε:είχα πάρει πιο παλιά το βιβλίο μάθεται τη java σε 24 ώρες (τη τρίτη έκδοση) αλλά τελικά
αποδείχτηκε μούφα καθώς ακόμα και για τότε μου φάνηκε ξεπερασμένο (μίλαγε πολύ για applets αν θυμάμαι καλά).

πάντως από λίγο που έχω διαβάσει και δει το swing και το awt σαν εμφάνιση παράγουν
άθλια αποτελέσματα, αν φτάσω στο σημείο να φτιάξω gui θα στραφώ σε swt.

ευχαριστώ για τις συμβουλές, οποιεσδήποτε ακόμα είναι ευπρόσδεκτες.
αθλια το swing ?? εισαι σιγουρος ?

το swing βγαζει πολυ ομορφα guis...
τωρα αν δεν το χρησιμοποιεις σωστα ειναι αλλο θεμα ...
Μηπως δεν σου αρεσει το Look and Feel ?

βαλε αυτο τον κωδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

    private void setLookAndFeel() {
        try {
            // Set System L&F
            UIManager.setLookAndFeel(UIManager.getSystemLookAndFeelClassName());
        } catch (UnsupportedLookAndFeelException e) {
            // handle exception
        } catch (ClassNotFoundException e) {
            // handle exception
        } catch (InstantiationException e) {
            // handle exception
        } catch (IllegalAccessException e) {
            // handle exception
}        

gorgoro
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 13 Δεκ 2010 14:14

πρόγραμμα για εμφάνιση καιρού

Δημοσίευση από gorgoro » 25 Φεβ 2011 14:08

και εγω το ιδιο πιστευω το swing ειναι δυνατο απλα ειναι θεμα σχεδιασης.τα applets που τα θυμηθικες ?πανε αυτα τωρα εχει fx για δεσ το και αυτο ειναι η συνεχεια απο τα applets αλλα ...........θα δεις
pimpogio έγραψε:
SnakeEyes έγραψε:είχα πάρει πιο παλιά το βιβλίο μάθεται τη java σε 24 ώρες (τη τρίτη έκδοση) αλλά τελικά
αποδείχτηκε μούφα καθώς ακόμα και για τότε μου φάνηκε ξεπερασμένο (μίλαγε πολύ για applets αν θυμάμαι καλά).

πάντως από λίγο που έχω διαβάσει και δει το swing και το awt σαν εμφάνιση παράγουν
άθλια αποτελέσματα, αν φτάσω στο σημείο να φτιάξω gui θα στραφώ σε swt.

ευχαριστώ για τις συμβουλές, οποιεσδήποτε ακόμα είναι ευπρόσδεκτες.
αθλια το swing ?? εισαι σιγουρος ?

το swing βγαζει πολυ ομορφα guis...
τωρα αν δεν το χρησιμοποιεις σωστα ειναι αλλο θεμα ...
Μηπως δεν σου αρεσει το Look and Feel ?

βαλε αυτο τον κωδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

    private void setLookAndFeel() {
        try {
            // Set System L&F
            UIManager.setLookAndFeel(UIManager.getSystemLookAndFeelClassName());
        } catch (UnsupportedLookAndFeelException e) {
            // handle exception
        } catch (ClassNotFoundException e) {
            // handle exception
        } catch (InstantiationException e) {
            // handle exception
        } catch (IllegalAccessException e) {
            // handle exception
}        

SnakeEyes
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006 15:56

πρόγραμμα για εμφάνιση καιρού

Δημοσίευση από SnakeEyes » 25 Φεβ 2011 21:17

Ναι applets, φαντάσου πόσο ξεπερασμένο περιεχόμενο είχε το βιβλίο αυτό.

Ίσως να κάνω λάθος για το swing, δηλ. μπορεί να φτιάξει το ίδιο σχέδιο παραθύρων με
τα windows xp ή τα win 7?

gorgoro
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 13 Δεκ 2010 14:14

πρόγραμμα για εμφάνιση καιρού

Δημοσίευση από gorgoro » 26 Φεβ 2011 20:53

SnakeEyes έγραψε:Ναι applets, φαντάσου πόσο ξεπερασμένο περιεχόμενο είχε το βιβλίο αυτό.

Ίσως να κάνω λάθος για το swing, δηλ. μπορεί να φτιάξει το ίδιο σχέδιο παραθύρων με
τα windows xp ή τα win 7?
OXI καλα τα λες το swing ειναι οκ εμενα τουλαχιστον με βολευει.

giannis_p89
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 06 Μάιος 2011 20:43

πρόγραμμα για εμφάνιση καιρού

Δημοσίευση από giannis_p89 » 07 Μάιος 2011 16:17

γεια σας παιδια θα ηθελα να σας ρωτησω κατα.ασχοληθηκα με το προγραμμα με τις θερμοκρασιες και εχω ενα προβλημα με τις κλασεις γραφω μεσα στο προγραμμα την short κανονικα και μου βγαζει προβλημα μου λεει οτι δεν ειναι δηλωμενη.πως γινεται να δηλωσεις την κλαση short και τι χρειαζεται?Σας ευχαριστω.οποιος μπορει ας με βοηθησει.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες