ακεραιοσ πραγματικοσ c++

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
JOHNYS20
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2010 18:08

ακεραιοσ πραγματικοσ c++

Δημοσίευση από JOHNYS20 » 26 Φεβ 2011 18:56

πως ελεχγουμε αν ενασ αριθμοσ ειναι ακεραιοσ ι πραγματικοσ

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

ακεραιοσ πραγματικοσ c++

Δημοσίευση από dva_dev » 26 Φεβ 2011 19:36

Ενας αριθμός είναι πάντα πραγματικός. Αν δεν έχει δεκαδικά τότε μπορείς να τον εντάξεις και στο σύνολο των ακεραίων.

Ρίξε μια ματιά στο http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cmath/modf/

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ακεραιοσ πραγματικοσ c++

Δημοσίευση από virxen75 » 27 Φεβ 2011 12:33

μπορείς να το κάνεις και έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <stdio.h>

int main&#40;&#41;&#123;
    float numberToCheck=3;
    float numberToCheck2=3.4;
    int a=&#40;int&#41;numberToCheck/1;
    int b=&#40;int&#41;numberToCheck2/1;
    if &#40;a==numberToCheck&#41;
        printf&#40;"\n to %f einai akeraios",numberToCheck&#41;;
    else
        printf&#40;"\nto %f einai pragmatikos",numberToCheck&#41;;
     if &#40;b==numberToCheck2&#41;
        printf&#40;"\n to %f einai akeraios",numberToCheck2&#41;;
    else
        printf&#40;"\nto %f einai pragmatikos",numberToCheck2&#41;;
    getchar&#40;&#41;;
    return 0;
&#125;

GReaper
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 11 Δεκ 2010 21:47
Επικοινωνία:

ακεραιοσ πραγματικοσ c++

Δημοσίευση από GReaper » 08 Μαρ 2011 20:37

dva_dev έγραψε:Ενας αριθμός είναι πάντα πραγματικός. Αν δεν έχει δεκαδικά τότε μπορείς να τον εντάξεις και στο σύνολο των ακεραίων.
Όχι αν είναι μιγαδικός! :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες