Πέρασμα τιμής μιας μεταβλητής

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πέρασμα τιμής μιας μεταβλητής

Δημοσίευση από vassilism » 10 Μαρ 2011 21:39

Καλησπέρα σας.
Γίνετε να πάρω με κάποιον τρόπο, εκτός από session την τιμή μιας μεταβλητής από ένα php αρχείο σε ένα άλλο που και τα δυο τρέχουν στην ίδια σελίδα?
Δεν υπάρχει κάποια φόρμα για να κάνει post.

Κάτι διάβασα για τις GLOBALS αλλά δεν ξέρω πως δουλεύουν και αν γίνετε.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πέρασμα τιμής μιας μεταβλητής

Δημοσίευση από fafos » 10 Μαρ 2011 21:49

ti enoeis re patrida me to "από ένα php αρχείο σε ένα άλλο που και τα δυο τρέχουν στην ίδια σελίδα"? einai includes sthn idia selida dhladh?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πέρασμα τιμής μιας μεταβλητής

Δημοσίευση από vassilism » 10 Μαρ 2011 22:03

Ναι πατρίδα αυτό εννοώ.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πέρασμα τιμής μιας μεταβλητής

Δημοσίευση από fafos » 10 Μαρ 2011 22:10

an h metavlhth einai sto proto include, to deutero include pairnei thn metavlhth... ektos an thes na kaneis kati allo..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

Πέρασμα τιμής μιας μεταβλητής

Δημοσίευση από pimpogio » 11 Μαρ 2011 00:46

μπορεις να εχεις global μεταβλητη αλλα
καλυτερο ειναι να την εχεις σε ενα namespace η σε ενα
singleton...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πέρασμα τιμής μιας μεταβλητής

Δημοσίευση από vassilism » 11 Μαρ 2011 01:43

fafos έγραψε:an h metavlhth einai sto proto include, to deutero include pairnei thn metavlhth... ektos an thes na kaneis kati allo..
Πατρίδα η μεταβλητή είναι στο δεύτερο include και εγώ θέλω να την πάρω στο πρώτο. Απλά ρωτάω μήπως υπάρχει κάποιος απλός τρόπος και μου διαφεύγει.
pimpogio έγραψε:μπορεις να εχεις global μεταβλητη αλλα
καλυτερο ειναι να την εχεις σε ενα namespace η σε ενα
singleton...
Αν έδινες και ένα παράδειγμα πως μπορείς να περάσεις τη μεταβλητή θα βοηθούσε πολύ.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πέρασμα τιμής μιας μεταβλητής

Δημοσίευση από fafos » 11 Μαρ 2011 03:29

thn timh ti tha thn kaneis? aplo echo h tha thn xrhsimopoihseis kai kapou allou p.x. se kapoio input?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

Πέρασμα τιμής μιας μεταβλητής

Δημοσίευση από pimpogio » 11 Μαρ 2011 03:44

Ελα παρε το παραδειγμα..

Κώδικας: Επιλογή όλων

$ cat Singleton.php
<?php
// Paradeigma singleton pattern me magikes methodous
class Singleton &#123;

private static $instance;
private $vars;

private function __construct&#40;&#41;&#123;
        $this->vars = array&#40;&#41;;
&#125;

public static function getInstance&#40;&#41; &#123;
         self&#58;&#58;$instance=isset&#40;self&#58;&#58;$instance&#41; ? self&#58;&#58;$instance &#58; new Singleton;
         return self&#58;&#58;$instance;
&#125;

public function __set&#40;$index, $value&#41;&#123;
        $this->vars&#91;$index&#93; = $value;
&#125;

public function __get&#40;$index&#41;&#123;
        return array_key_exists&#40;$index, $this->vars&#41; ? $this->vars&#91;$index&#93; &#58; null;
&#125;

&#125;


//Paradeigma xrisis
Singleton&#58;&#58;getInstance&#40;&#41;->var1='H timi tis var1';

echo Singleton&#58;&#58;getInstance&#40;&#41;->var1;


?>

$ php-cgi -q Singleton.php ;echo
H timi tis var1

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πέρασμα τιμής μιας μεταβλητής

Δημοσίευση από vassilism » 11 Μαρ 2011 11:46

fafos έγραψε:thn timh ti tha thn kaneis? aplo echo h tha thn xrhsimopoihseis kai kapou allou p.x. se kapoio input?
Απλά echo θα την κάνω πατρίδα.
pimpogio έγραψε:Ελα παρε το παραδειγμα..
Thanks, θα το τεστάρω το απόγευμα.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πέρασμα τιμής μιας μεταβλητής

Δημοσίευση από fafos » 11 Μαρ 2011 15:47

kanto me ajax...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πέρασμα τιμής μιας μεταβλητής

Δημοσίευση από vassilism » 11 Μαρ 2011 16:19

Pimpogio το τεστάρισα αλλά δεν μου δουλεύει.
fafos έγραψε:kanto me ajax...
Πατρίδα με ajax θέλει πολύ κώδικα?
Γιατί ψάχνω για έναν απλό τρόπο αν μπορεί να γίνει. Έχω και εναλλακτική λύση αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Απλά ψάχνω να βρω τι βολεύει καλύτερα :lol:

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πέρασμα τιμής μιας μεταβλητής

Δημοσίευση από fafos » 11 Μαρ 2011 16:51

as ypothesoume oti h selida sou einai auth:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <script src="http&#58;//code.jquery.com/jquery-1.5.js"></script>
</head>
<body>

<?
include 'a.php';// to arxeio pou ektyponei thn metavlhth
include 'b.php';//to arxeio pou periexei thn metavlhth
?>

<script>
$.get&#40;'ajax.php?d=<?echo $d;?>', function&#40;data&#41; &#123;
  $&#40;'#result'&#41;.html&#40;data&#41;;
&#125;&#41;;
</script>

</body>
</html>

auto einai to arxeio b.php pou periexei thn metavlhth:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$d = 'ton fafo kai an ton pleneis to sapouni sou xalas';
?>
auto einai to a.php opou ektyponeis thn metavlhth:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="result"></div>
xreiazesai allo ena mikro arxeio php (to leo ajax.php) gia na mas gyrisei thn metavlhth:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
echo $_GET&#91;d&#93;;
?>

olh thn douleia thn kanei auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script>
$.get&#40;'ajax.php?d=<?echo $d;?>', function&#40;data&#41; &#123;
  $&#40;'#result'&#41;.html&#40;data&#41;;
&#125;&#41;;
</script>
kai prepei na einai panta kato apo ta includes...

perito na sou po oti prepei na asfaliseis me kapoion tropo to get sto ajax.php
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πέρασμα τιμής μιας μεταβλητής

Δημοσίευση από vassilism » 11 Μαρ 2011 17:05

fafos έγραψε:ton fafo kai an ton pleneis to sapouni sou xalas
Έπρεπε να βάλεις το άλλο που είναι ποιο πιασάρικο.
'Fafos ο ομορφότερος άντρας του κόσμου' :lol:


Εσύ πατρίδα ποιόν τρόπο θα διάλεγες?
Με ajax ή να περνάς την τιμή από το url?
Αν η javascript είναι απενεργοποιημένη από τον browser δεν θα δουλέψει καθόλου το ajax.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πέρασμα τιμής μιας μεταβλητής

Δημοσίευση από fafos » 11 Μαρ 2011 17:23

an exeis thn dynatothta tou url einai kalytero vevea..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πέρασμα τιμής μιας μεταβλητής

Δημοσίευση από vassilism » 11 Μαρ 2011 17:39

Βασικά η τιμή δεν περνάει στο url αλλά θα το φτιάξω να περνάει γιατί απ ότι βλέπω βολεύει καλύτερα έτσι.

Ανιγουέι, πότε θα κατέβεις να πάμε για κανά ψάρεμα?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης