Ζητώ βοήθεια για προγραμματάκι bubble sort με χρηση δεικτών

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
metaxia-xristina
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 28 Μαρ 2011 21:06

Ζητώ βοήθεια για προγραμματάκι bubble sort με χρηση δεικτών

Δημοσίευση από metaxia-xristina » 28 Μαρ 2011 21:17

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα πρόβλημα με ένα προγραμματάκι. Έχω μια εργασία, στην οποία πρέπει να κάνω χρήση της φυσαλλίδας για ταξινόμηση πίνακα αλλά με δείκτες. Πρέπει να την παραδώσω αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμη να το τρέξω με δείκτες μου βγάζει συνέχεια errors. Παρακάτω είναι το προγραμματάκι χωρίς δείκτες:

#include <stdio.h>
int main()
{
int a[10];
int i,j,temp,counter=0;

printf("Gemise ton pinaka\n");
for(i=0;i<10;i++)
scanf("%d",&a);


for(i=0;i<10;i++)
{
for(j=0;j<10-i-1;j++)
{
if(a[j]>a[j+1])
{
temp=a[j];
a[j]=a[j+1];
a[j+1]=temp;
}
}
}

printf("O taksinomimenos pinakas einai\n");
for(i=0;i<10;i++)
printf("%d - ",a);

return 0;
}

Χρειάζομαι σε αυτό ακριβώς τον κώδικα να τυπώσω τον ταξινομημένο πίνακα (τιμές όχι διευθύνσεις) αλλά με χρήση δεικτών. Δεν θέλω να πειραχτεί καθόλου ο κώδικας (εννοώ χρήση συνάρτησης swap κλπ). Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Είναι κρίμα να χάσω βαθμούς από αυτό. :(

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Ζητώ βοήθεια για προγραμματάκι bubble sort με χρηση δεικτών

Δημοσίευση από virxen75 » 29 Μαρ 2011 00:01

έτσι εννοείς?

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main&#40;&#41;&#123;
    //int a&#91;10&#93;;
    int *a=&#40;int *&#41;malloc&#40;10*sizeof&#40;int&#41;&#41;;
    int i,j,temp,counter=0;

    printf&#40;"Gemise ton pinaka\n"&#41;;
    for&#40;i=0;i<10;i++&#41;&#123;
        scanf&#40;"%d",&&#40;*&#40;a+i&#41;&#41;&#41;;getchar&#40;&#41;;
    &#125;
    for&#40;i=0;i<10;i++&#41;&#123;
        for&#40;j=0;j<10-i-1;j++&#41;&#123;
            if&#40;*&#40;a+j&#41;>*&#40;a+j+1&#41;&#41;&#123;
                temp=*&#40;a+j&#41;;
                *&#40;a+j&#41;=*&#40;a+j+1&#41;;
                *&#40;a+j+1&#41;=temp;
            &#125;
        &#125;
    &#125;
    printf&#40;"O taksinomimenos pinakas einai\n"&#41;;
    for&#40;i=0;i<10;i++&#41;
        printf&#40;"%d - ",*&#40;a+i&#41;&#41;;
    getchar&#40;&#41;;
    return 0;
&#125; 


metaxia-xristina
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 28 Μαρ 2011 21:06

Ζητώ βοήθεια για προγραμματάκι bubble sort με χρηση δεικτών

Δημοσίευση από metaxia-xristina » 03 Απρ 2011 22:24

οχι ακριβώς αλλά σε ευχαριστώ!

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες