προβλημα με php κωδικα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
miltiadisf
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 28 Ιουν 2010 13:51

προβλημα με php κωδικα

Δημοσίευση από miltiadisf » 04 Απρ 2011 22:03

εχω τον εξεις κωδικα για το login χρηστων στο site αλλα μου πεταει σφαλμα

Μπορει καποιος να βοηθησει???????

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

session_start&#40;&#41;;
if &#40;isset&#40;$_POST&#91;'username'&#93;&#41; && isset&#40;$_POST&#91;'password'&#93;&#41;&#41;
&#123;
$username = $_POST&#91;'username'&#93;;
$password = $_POST&#91;'password'&#93;;

$db_conn = new mysqli&#40;'localhost', 'root', '', 'my_eshop'&#41;;

if&#40;mysqli_connect_errno&#40;&#41;&#41;
&#123;
echo 'connection to database failed&#58; '.mysqli_connect_error&#40;&#41;;
exit&#40;&#41;;
&#125;
$query = 'select * from my_users '
."where name='$username' "
."and password=sha1&#40;'$password'&#41;";

$result = $db_conn->query&#40;$query&#41;;
if &#40;$result->num_rows <0 &#41;
&#123;
$_SESSION&#91;'valid_user'&#93; = $username;

&#125;
$db_conn->close&#40;&#41;;

&#125;

?>

<?php
if &#40;isset&#40;$_SESSION&#91;'valid_user'&#93;&#41;&#41;
&#123;
echo 'you are logged in as &#58; '.$_SESSION&#91;'valid_user'&#93;.' <br/>';
echo '<a href="logout.php"> log out </a><br/>';
&#125;
else
&#123;
if&#40;isset&#40;$username&#41;&#41;
&#123;
echo'could not log you in.<br />';
&#125;

echo'xrisimopoihse ayto to link gia na kaneis login';

&#125;


?>
και μου βγαζει αυτο.....


( ! ) Notice: Trying to get property of non-object in C:\wamp\www\login.php on line 65
Call Stack
# Time Memory Function Location
1 0.0011 376320 {main}( ) ..\login.php:0
could not log you in.
xrisimopoihse ayto to link gia na kaneis login

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

προβλημα με php κωδικα

Δημοσίευση από mrpc » 05 Απρ 2011 21:12

Ποια είναι η γραμμή 65;

miltiadisf
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 28 Ιουν 2010 13:51

προβλημα με php κωδικα

Δημοσίευση από miltiadisf » 05 Απρ 2011 21:45

if ($result->num_rows <0 ) το εχω δοκιμασει και χωρισ το <0

Άβαταρ μέλους
kostasxx
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 08 Δεκ 2010 21:56
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

προβλημα με php κωδικα

Δημοσίευση από kostasxx » 05 Απρ 2011 22:25

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php


if &#40;$result = $db_conn->query&#40;$query&#41;&#41; &#123;
    if &#40;$result->num_rows <0 &#41; &#123;
        $_SESSION&#91;'valid_user'&#93; = $username;
    &#125;
&#125;
$db_conn->close&#40;&#41;;

?>
Χρησιμοποίησε έναν έλεγχο για το query, αλλιώς δε δημιουργεί το objcet για το $result αν έχεις κάποιο λάθος στο query.
Αν δε κοιτάς εκέι που θες να πας... Θα πας εκεί που κοιτάς. Όταν μου το έλεγαν εγώ κοίταγα το ντουβάρι.
Web Design
http://www.stockatzidiko.gr / http://www.islandzakynthos.com/bookit

miltiadisf
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 28 Ιουν 2010 13:51

προβλημα με php κωδικα

Δημοσίευση από miltiadisf » 06 Απρ 2011 19:41

kostasxx έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php


if &#40;$result = $db_conn->query&#40;$query&#41;&#41; &#123;
    if &#40;$result->num_rows <0 &#41; &#123;
        $_SESSION&#91;'valid_user'&#93; = $username;
    &#125;
&#125;
$db_conn->close&#40;&#41;;

?>
Χρησιμοποίησε έναν έλεγχο για το query, αλλιώς δε δημιουργεί το objcet για το $result αν έχεις κάποιο λάθος στο query.

ευχαριστω φιλε το μνμ λαθους εξαφανιστικε ειχες δικιο για το object
αλλα τωρα δεν μου κανει login τον χρηστη πηγενει στην else could not log you in.
κατι λαθος εχω παλι????

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

προβλημα με php κωδικα

Δημοσίευση από fafos » 06 Απρ 2011 19:45

mhpos prepei na einai $result->num_rows > 0
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

miltiadisf
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 28 Ιουν 2010 13:51

προβλημα με php κωδικα

Δημοσίευση από miltiadisf » 06 Απρ 2011 19:46

fafos έγραψε:mhpos prepei na einai $result->num_rows > 0
το δοκιμασα αλλα οχι παλι δεν κανει login

Άβαταρ μέλους
kostasxx
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 08 Δεκ 2010 21:56
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

προβλημα με php κωδικα

Δημοσίευση από kostasxx » 07 Απρ 2011 11:03

Σε πάει στην else γιατί έχεις κάποιο λάθος στο query. Έτσι επιστρέφει false η $db_conn->query($query)

Έλεγξε εάν έχεις βάλει τα σωστά ονόματα του πίνακα και των πεδίων.
fafos έγραψε:mhpos prepei na einai $result->num_rows > 0
και κάνε και αυτή την αλλαγή που λέει ο fafos. Έχει δίκιο.
Αν δε κοιτάς εκέι που θες να πας... Θα πας εκεί που κοιτάς. Όταν μου το έλεγαν εγώ κοίταγα το ντουβάρι.
Web Design
http://www.stockatzidiko.gr / http://www.islandzakynthos.com/bookit

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

προβλημα με php κωδικα

Δημοσίευση από gvre » 07 Απρ 2011 11:16

Δοκίμασε

Κώδικας: Επιλογή όλων

$query = "SELECT * FROM my_users
          WHERE name='$username' 
          AND password='" . sha1&#40;$password&#41; . "'";

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης