tinymce / ckeditor edit page με σωστο style

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

tinymce / ckeditor edit page με σωστο style

Δημοσίευση από pimpogio » 13 Απρ 2011 11:16

λοιπον εστω οτι εχω μια σελιδα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/style.css" />
<title>titlos</title>
</head>
<body>
<h1>header 1</h1>

<div id="content">
<p>diafora edo mesa pou sozontai stin database</p>
<p>kai allo periexomeno ktlp</p>
</div>

</body>
οτι ειναι μεσα στο <div> χωρις το div το σωνω οπως ειναι στην database
ειναι το περιεχομενο τις σελιδας που θελω να αλλαζω..

Σε μια αλλη σελιδα διαχειρησης θελω για παραδειγμα θα αλλαζω το περιεχομενο του
div αλλα να εμφανιζετε με σωστη μορφοποιηση μεσα στον tinymce.
Δηλαδη το περιεχομενο να εχει μεσα στον tinymce την μορφοποιηση που εχει και στην σελιδα...

εβαλα στον tinymce content_css : "/style.css"
αλλα μου δειχνει τα μισα μορφοποιημενα ας πουμε παιζουνε μονο τα classes ta ids δεν παιζουνε...
Υπαρχει wyiwyg editor που να του δινεις το css της σελιδας και μεσα στον editor να ειναι σωστα μορφοποιημενα τα δεδομενα ?

Γενικα με ποια μορφη πρεπει να σωζω το περιεχομενο στην database ?
σε html ειναι καλο να το σωνω ?
Τα cms που κυκλοφορουνε σε τι μορφη το σωνουνε σε html με html tags μεσα ?
και αν αποφασισεις να αλλαξεις το template της σελιδας δεν θα εξαρτασε απο τα δεδομενα
που εχουνε html στην database ?
Πως λυνετε αυτο το προβλημα ?

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

tinymce / ckeditor edit page με σωστο style

Δημοσίευση από Khronos » 13 Απρ 2011 11:31

Αποθηκεύεις μόνο το δυναμικό περιεχόμενο.
Δηλ. αυτό, όπως είναι με τα html tags. Αλλιώς δεν έχει νόημα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<p>diafora edo mesa pou sozontai stin database</p> 
<p>kai allo periexomeno ktlp</p>

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

tinymce / ckeditor edit page με σωστο style

Δημοσίευση από pimpogio » 13 Απρ 2011 12:12

ας πουμε ομως οτι τα δυναμικα δεδομενα ειναι ως εξης
<p class="st1">diafora edo mesa pou sozontai stin database</p>
<p class="st2">kai allo periexomeno ktlp</p>

και το css του template οριζει τα classes .st1 .st2
και αλλαζω template που δεν εχει το css του αυτα τα classes μεσα τι γινεται ?
ετσι δεν δένονται τα δυναμικα δεδομενα με συγκεκριμενο template ?
Καταλαβες τι εννοω ?
Δηλαδη αμα βαλεις νεο template θα πρεπει να αλλαξεις και τα δυναμικα δεδομενα...
Στο joomla για παραδειγμα αμα εχεις δεσει ετσι τα δυναμικα δεδομενα και αλλαζεις
template πως δεν χαλαει η μορφοποιηση ? η χαλαει και εκει ?

Επισης στο frontend αυτα
<p class="st1">diafora edo mesa pou sozontai stin database</p>
<p class="st2">kai allo periexomeno ktlp</p>
εχουνε καποια μορφοποιηση...

πως μεσα στον tinymce στο backend θα εχουνε την ιδια μορφοποιηση που εχουνε και στο frontend ?
δεν πρεπει με καποιο τροπο να βαλω το css του frontend στον tinymce και να παιζει σωστα ?
εγω το εβαλα και δεν παιζει σωστα ...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

tinymce / ckeditor edit page με σωστο style

Δημοσίευση από Khronos » 13 Απρ 2011 12:25

Καταρχήν αν έχει και διαφορετική κλάση για κάθε element τότε άστα να πάνε.
Αν δεν μπορείς να γράψεις κάτι τέτοιο έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αλλάζεις το css

Κώδικας: Επιλογή όλων

#content p &#123; font-size&#58;12px; color ktl ktl &#125;
τότε αναγκαστικά θα πειράζεις το css του κάθε template και θα προσθέτεις τις κλάσεις που χρειάζεσαι.
Τώρα για τον tinymce και το css δεν γνωρίζω αν και νομίζω ότι κάνεις μια χαρά τη δουλεία σου και χωρίς αυτό.

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

tinymce / ckeditor edit page με σωστο style

Δημοσίευση από pimpogio » 13 Απρ 2011 12:32

δηλαδη δεν εχει βρεθει ακομα 100% καθαρη λυση για το decoupling περιεχομενου απο την html και την μορφοποιηση ?
και το joomla εχει δηλαδη το ιδιο θεμα ?

οκ αυτο που ειπες το κανω αλλα αν εχω μια φωτο που παει με float δεξια και αλλη φωτο που παει αριστερα πρεπει να εχω τετοια μορφοποιηση στο περιεχομενο.....

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

tinymce / ckeditor edit page με σωστο style

Δημοσίευση από pimpogio » 13 Απρ 2011 17:17

σε κανενα δεν τυχει αυτο το προβλημα ?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

tinymce / ckeditor edit page με σωστο style

Δημοσίευση από korgr » 13 Απρ 2011 18:22

Κανένας μας δεν θέλει να βλέπει το περιεχόμενο μέσα στον editor με την τελική μορφοποίηση
Useless

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

tinymce / ckeditor edit page με σωστο style

Δημοσίευση από pimpogio » 13 Απρ 2011 21:18

ναι αλλα αμα δεν το βλεπεις την ωρα που το βαζεις
δεν εχεις αμεση αποψη για το πως φαινετε ...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

tinymce / ckeditor edit page με σωστο style

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 13 Απρ 2011 22:24

Δυστυχώς το πρόβλημα που περιγράφεις υφίσταται.
Μην ξεχνάς όμως οτι οι editors αυτού του τύπου είναι ουσιαστικά ένα βοήθημα γι αυτούς που θέλουν να μορφοποιήσουν κείμενο αλλά δεν γνωρίζουν html. Οσοι γνωρίζουν ουσιαστικά δεν τους χρειάζονται. Μόνο για πιο γρήγορα ίσως.
Είναι λίγο εξεζητημένο, πιστεύω, αυτό που αναφέρεις.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

tinymce / ckeditor edit page με σωστο style

Δημοσίευση από korgr » 14 Απρ 2011 10:11

Μήπως έχουν παραξηγθεί αυτοί οι editors?
Δεν νομίζω πως επειδή μπορεί να γίνει χρήση html θα αναθέσουμε σε αυτούς το πλήρες layout.
Το Page layout δημιουργείται σε προγράμματα όπως το photoshop, μεταφέρονται σε html-css μέσω σοβαρών web editors (προσωπικά το dw δεν το αλλάζω με τίποτα ως web code editor αλλά για "ελαφρές" επεμβάσεις χρησιμοποιώ και notepad++), και αφού έχουμε δημιουργήσει τα επί μέρους views του site μας (πχ παρουσίαση άρθρου), τότε από το backend χρησιμοποιούμε ένα rich text editor όπως ο tinyMCE, ώστε να εισάγουμε την markup. Καμμία σχέση με css σε αυτό το point.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

tinymce / ckeditor edit page με σωστο style

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 14 Απρ 2011 10:43

Συμφωνώ.
Προσωπικά, η μόνη χρησιμότητα που βλέπω σε αυτούς τους editors είναι η δυνατότητα που δίνεις στον "τελικό" χρήστη να καταχωρεί κείμενο με bold, italic, list κ.λπ. κ.λ.π.

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

tinymce / ckeditor edit page με σωστο style

Δημοσίευση από pimpogio » 14 Απρ 2011 10:49

και εγω συμφωνω αλλα το point ειναι αλλο...

πρεπει να εχει σε real time εποπτεια αυτος που βαζει
υλικο το πως θα φαινετε... συμφωνα με το css που εχει φτιαχτει απο πριν κατα την διαδικασια
κατασκευης του template..

αυτο υπαρχει wyiwyg editor που το να το κανει ?
o tinymce παιρνει πρωτοβουλιες απο μονος του και βαζει
<p> tags εκει που δεν χρειζονται...

θα δοκιμασω και τον ckeditor να δω μπας και ειναι καλυτερος του tinymce
γιατι ο tinymce εχει διαφορα προβληματα...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

tinymce / ckeditor edit page με σωστο style

Δημοσίευση από Khronos » 14 Απρ 2011 10:55

Αν θέλεις να έχεις εποπτεία, πατάς update(submit) και μετά refresh στον browser και βλέπεις το αποτέλεσμα.
Όσο για τα <p> tags που είναι το κακό? Αν θέλεις απλά αλλαγή γραμμής πατάς Shift+Enter και είσαι έτοιμος. Αν πάλι δεν είσαι ικανοποιημένος πας σε html mode και κάνεις ότι αλλαγή θες.
Επειδή έχω δοκιμάσει και ckeditor και fckeditor και tinymce σου προτείνω να μείνεις στον tinymce γιατί αυτά που αναφέρεις δεν είναι προβλήματα.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

tinymce / ckeditor edit page με σωστο style

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 14 Απρ 2011 11:00

Φυσιολογικά το css δεν θα πρέπει να μπερδεύεται με τον editor. Ο editor αφορά σε συγκεκριμένα πεδία τα οποία υπόκειντε ήδη στο css και θέλουν κάποιες έξτρα ρυθμίσεις/μορφοποιήσεις.
Δεν πρέπει να ορίζεις από το css τα align left ή right για τα πεδία που επηρεάζει ο editor.
Είναι δουλειά του editor αυτό από τα αντίστοιχα buttons.

Το πρόβλημα που αναφέρεις με τις παραγράφους ισχύει στον tinymc. Το είχα αντιμετωπίσει κι εγώ και είχα ανοίξει και topic εδώ μέσα. Υπάρχει λύση αλλά δεν μπορώ να βρώ το topic και δεν τη θυμάμαι. Αν ψάξεις θα το βρείς.

Προσωπικά προτιμάω τον tinymc γιατί είναι ο editor που "κάθεται" πιο εύκολα σε μια εφαρμογή. Πολύ καλός είναι και ο fckeditor αλλά βρίσκω πιο μπέρδεμα το να συνδυαστεί με την εφαρμογή.
Βέβαια για σένα μπορεί να ισχύει το αντίθετο.
ΠΣΑΚΣΟΥ :P

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

tinymce / ckeditor edit page με σωστο style

Δημοσίευση από pimpogio » 14 Απρ 2011 16:35

θα δοκιμασω και τον ckeditor αν και δεν εχω το
plugin του filemanager και θα δω...

Κατι αλλο editor σε javascript που να μην ειναι wysiwyg
αλλα να ειναι editor που να χρωματιζει το html
και να εχει code completion υπαρχει ?
Αυτος νομιζω θα ειτανε καλυτερο για να βλεπεις
επιτοπου τον κωδικα.
Δηλαδη σαν το dreamweaver σε code mode καθαρα...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες