Μη αυτόματη ανανέωση σελίδας

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Μη αυτόματη ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από fafos » 04 Μάιος 2011 18:43

mia xara mou douleuoun ola emena.. mhpos einai se allon fakelo ta arxeia pou thes na kaneis include? mhpos den exeis valei to link tou jquery sosta?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Pavlos1316
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Απρ 2011 02:11

Μη αυτόματη ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από Pavlos1316 » 04 Μάιος 2011 18:56

το λινκ του jquery σωστά???? δηλαδή? Αφού σου έδειξα ακριβώς πού τα έχω βάλει....

το src="" στο index.php <head>
την jquery στο index.php <body>

τα files μου είναι όλα στον ίδιο τόπο.

Τί κάνω λάθος????

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Μη αυτόματη ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από fafos » 04 Μάιος 2011 19:11

katevase ton firebug kai egkatesthse ton ston firefox.. kane epanekinhsh tou firefox kai trexe thn selida sou.. des epano aristera an sou vgazei kapoio kokkino X (to teleutaio einai gia thn javascript).. an vgazei kokkino, diplo klik sto eikonideio kai pes mas ti error leei..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Pavlos1316
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Απρ 2011 02:11

Μη αυτόματη ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από Pavlos1316 » 04 Μάιος 2011 19:13

Εντάξει... Θα το κάνω, αλλά δυστυχώς σε κανένα δύωρο...

Ευχαριστώ για την μέχρι τώρα βοήθεια και υπομονή....

Pavlos1316
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Απρ 2011 02:11

Μη αυτόματη ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από Pavlos1316 » 05 Μάιος 2011 00:46

Υπάρχουν καλά και κακά νέα.

Τα καλά... δε μου βγάζει error.

Τα κακά... Δε Μου Βγάζει Error!!! (για να μπορέσω να το διορθώσω)

Τί στο καλό κάνω λάθος?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Μη αυτόματη ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από fafos » 05 Μάιος 2011 00:49

ego kalo to loopa.php kai esy to les loop.php.. diorthose sto script..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Pavlos1316
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Απρ 2011 02:11

Μη αυτόματη ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από Pavlos1316 » 05 Μάιος 2011 14:29

Χμ... αφού loopa.php το χω κι εγώ... Πού είδες το loop.php????

Δηλ. καλά... εσένα σου δουθλεύει μια χαρά και μένα με βασανίζει???

:kaloe: καλό έ!!!!!
Θα τρελλαθώ...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Μη αυτόματη ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από fafos » 05 Μάιος 2011 14:55

Pavlos1316 έγραψε:Λοιπόν... Άρχισα να τα ξεμπερδεύω
Αυτό το βαλα στο <body> του index.php (καθώς και το src=www.googleapis.... στο <head>):

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script>
$&#40;document&#41;.ready&#40;function&#40;&#41;&#123;
  $&#40;'#links > a'&#41;.addClass&#40;"headlink"&#41;;//epanafereis to arxiko xroma 
  
  $&#40;'#links > a'&#41;.click&#40;function&#40;&#41;&#123;
  
  $&#40;"#content"&#41;.empty&#40;&#41;;//katharizei ta periexomena tou div me id=content

  var page = $&#40;this&#41;.attr&#40;"id"&#41;;//pairnei to periexomeno tou id pou klikares
  
$&#40;'#content'&#41;.load&#40;"loopa.php?page="+ page&#41;;//stelnei to periexomeno tou id sthn loupa.php kai gyrna to apotelesma sto div me id=content
   &#125;&#41;;   
&#125;&#41;;
</script>
Αυτό είναι το loop.php:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
	$page = $_GET&#91;'page'&#93;;
	$pages = array&#40;'arxiki', 'body', 'face'&#41;;
	if &#40;!empty&#40;$page&#41;&#41; &#123;
	 if&#40;in_array&#40;$page,$pages&#41;&#41; &#123;
		$page .= '.php';
		include&#40;$page&#41;;
	&#125;
	&#125;
	else &#123;
		include&#40;'arxiki.php'&#41;;
	&#125;
?>
Τώρα, το ότι δε φορτώνει τη σελίδα οφείλεται μήπως στο ότι και στα 2 script γίνεται λόγος για το ίδιο "object" (εικασίες κάνω, δεν ξέρω αν έχει σχέση)? πχ var page & $_GET['page']

και 2ο (επειδή πρώτη φορά δε χρησιμοποιώ το href για links), όταν γράφουμε <a hef="..." ></a> όταν πάμε να πατήσουμε στο link βγάζει το κλασσικό χέρι για να πατήσεις.

Με το <a id=""></a> αντί για το χερι, βγάζει μόνο τον κέρσορα που βλέπουμε π.χ. στη word.
Αυτό είναι φυσιολογικό ή έπρεπε να συμπεριφέρεται όπως ένα κανονικό link?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Pavlos1316
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Απρ 2011 02:11

Μη αυτόματη ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από Pavlos1316 » 05 Μάιος 2011 15:12

κι όμως... αυτό είναι μόνο ένα τυπογραφικό λάθος εδώ.... στο Local μου είναι κι αυτό σωστό...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Μη αυτόματη ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από fafos » 05 Μάιος 2011 15:32

http://istopoli.com/tuts/ajmenu/

douleuei ma xara.. katharise thn cache sou..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Pavlos1316
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Απρ 2011 02:11

Μη αυτόματη ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από Pavlos1316 » 05 Μάιος 2011 16:37

Μήπως παίζει ρόλο το ότι το δικό μου <div id="links"> βρίσκεται μέσα στο
<div id="header"></div> ????

Pavlos1316
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Απρ 2011 02:11

Μη αυτόματη ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από Pavlos1316 » 05 Μάιος 2011 16:50

Το λάθος.............!!!!!!!!!!!!!!!!

<div id="links">
<p class="wspc">
<a name="body" id="body">Body</a>
<a name="face" id="face">Face</a>
</p>
</div>

με το που βάζω τα λινκ ανάμεσα σε <p> ή <span> το script δεν τα βρίσκει...
Χωρίς αυτά... όλα καλά!

Ευχαριστώ και πάλι....

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Μη αυτόματη ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από fafos » 05 Μάιος 2011 16:55

an thes oposdhpote to <p> ekei mesa dineis to script etsi:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script>
$&#40;document&#41;.ready&#40;function&#40;&#41;&#123;
  $&#40;'#links > p > a'&#41;.addClass&#40;"headlink"&#41;;//epanafereis to arxiko xroma
 
  $&#40;'#links > p > a'&#41;.click&#40;function&#40;&#41;&#123;
 
  $&#40;"#content"&#41;.empty&#40;&#41;;//katharizei ta periexomena tou div me id=content

  var page = $&#40;this&#41;.attr&#40;"id"&#41;;//pairnei to periexomeno tou id pou klikares
 
$&#40;'#content'&#41;.load&#40;"loopa.php?page="+ page&#41;;//stelnei to periexomeno tou id sthn loupa.php kai gyrna to apotelesma sto div me id=content
   &#125;&#41;;   
&#125;&#41;;
</script>
prostheteis dhladh ena p >
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Pavlos1316
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Απρ 2011 02:11

Μη αυτόματη ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από Pavlos1316 » 05 Μάιος 2011 20:38

Ευχαριστώ για το tip... θα το έχω υπόψην.

Το βόλεψα προσθέτοντας το div#links στο style.css

Επειδή έχω λινκς στο header και το footer μου, και βάλαμε τα λινκς του header σε νεο div, μπορώ εδώ:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$&#40;'#links > a'&#41;.click&#40;function&#40;&#41;&#123;
να συμεριλάβω και το div που θα έχω τα links του footer μου πχ το <div id="links2">?

ή προσθέτω ακόμα μια φορά το ίδιο function, αλλά αυτή τη φορά για το Links2?

Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Μη αυτόματη ανανέωση σελίδας

Δημοσίευση από fafos » 05 Μάιος 2011 21:11

vale nea function..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης