Αναζήτηση με την PHP...

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
crackman
Δημοσιεύσεις: 339
Εγγραφή: 26 Μαρ 2003 01:19
Τοποθεσία: Ιωάννινα, Αμαρτίας 69 ημιόροφος. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα! Το κουδούνι είναι χαλασμένο :P

Αναζήτηση με την PHP...

Δημοσίευση από crackman » 04 Σεπ 2003 18:41

Καλησπέρα σας,

Ξέρει μήπως κανείς πώς γίνετε να "μαρκάρετε" η λέξη που βρέθηκε κατά την αναζήτηση?
Δηλ. έστω ότι κάνουμε αναζήτηση για τη λέξη "ΤΕΣΤ" και μόλις βρεθεί,
αυτόματα στη σελίδα αποτελεσμάτων, να μαρκάρετε πχ με έντονο χρώμα
(ΤΕΣΤ).

Για να καταλάβετε τι ενοώ, πηγένετε στη σελίδα του HOTSCRIPT.COM και κάντε μια οποιααδήποτε αναζήτηση και αυτόματα μόλις αυτή βρεθεί, μαρκάρετε με έντονο χρώμα.

Αν ξέρει κανείς πώς γίνετε αυτό, παρακαλώ ας το πεί.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Αναζήτηση με την PHP...

Δημοσίευση από cordis » 04 Σεπ 2003 19:21

Κώδικας: Επιλογή όλων

$fontcolor="333333"; # to xroma poy theleis
$highlight_match="ΤΕΣΤ";
$results="αυτό είναι απλά ένα ΤΕΣΤ για να δούμε αν του αλλάζει το χρώμα στην λέξη ΤΕΣΤ...";
$results = str_replace&#40;'\"', '"', substr&#40;preg_replace&#40;'#&#40;\>&#40;&#40;&#40;?>&#40;&#91;^><&#93;+|&#40;?R&#41;&#41;&#41;*&#41;\<&#41;&#41;#se', "preg_replace&#40;'#\b&#40;" . $highlight_match . "&#41;\b#i', '<span style=\"color&#58;#" . $fontcolor . "\"><b>\\\\1</b></span>', '\\0'&#41;", '>' . $results . '<'&#41;, 1, -1&#41;&#41;;
echo "$results";
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
crackman
Δημοσιεύσεις: 339
Εγγραφή: 26 Μαρ 2003 01:19
Τοποθεσία: Ιωάννινα, Αμαρτίας 69 ημιόροφος. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα! Το κουδούνι είναι χαλασμένο :P

Αναζήτηση με την PHP...

Δημοσίευση από crackman » 04 Σεπ 2003 22:58

Καλό ολο αυτό ρε Γιάννη, αλλά πού πρέπει να βάλω αυτές τις γραμμές;
Μήπως στην function που χρησιμοποιώ για την αναζήτηση;

Και κάτι άλλο. Η λέξη "ΤΕΣΤ" που χρησιμοποίησα είναι εντελώς τυχαία.
Θέλω το μαρκάρισμα να γίνετε σε όποια λέξη ζητηθεί κατά την αναζήτηση.

Η ρουτίνα (function) που χρησιμοποιώ για την αναζήτηση
είναι η εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function ShowSearchPage&#40;$color1="#fafafa",$color2="#eeeeee"&#41;
&#123;
 echo '<p class="Header">'._SEARCHING_FOR.'&#58; <b>'.$GLOBALS&#91;'query'&#93;.'</b></p>';

 $f=1; $tbs=0;
 $quer = '%'.$GLOBALS&#91;'query'&#93;.'%';
 $res = mysql_query&#40;"SELECT * FROM ".$GLOBALS&#91;'db_news'&#93;." WHERE &#40;preview like '$quer' or tekst like '$quer'&#41;"&#41;;
 if&#40;mysql_num_rows&#40;$res&#41;>0&#41;
 &#123;
  echo '<table width="100%" align="center" border="0" class="Text">';
  echo '<tr><td>#</td><td>'._NEWS.'</td></tr>';
  while &#40;$ar = mysql_fetch_array&#40;$res&#41;&#41;
  &#123;
   $x++;
   $ar&#91;description&#93; = ereg_replace&#40;$GLOBALS&#91;'query'&#93;, "<b>".$GLOBALS&#91;'query'&#93;."</b>", $ar&#91;description&#93;&#41;;
   $ar&#91;name&#93;        = ereg_replace&#40;$GLOBALS&#91;'query'&#93;, "<b>".$GLOBALS&#91;'query'&#93;."</b>", $ar&#91;name&#93;&#41;;
   $ar&#91;uname&#93;       = ereg_replace&#40;$GLOBALS&#91;'query'&#93;, "<b>".$GLOBALS&#91;'query'&#93;."</b>", $ar&#91;uname&#93;&#41;;
   $tb++;
   $barva=$color1;
   if &#40;$tb == 2&#41; &#123; $tb=0; $barva=$color2;&#125;
   echo '<tr><td width=30 valign=top bgcolor="'.$barva.'"><b><big>'.$f++.'</big></b></td>';
   echo '<td bgcolor="'.$barva.'"><a href="index.php?action=show&amp;type=news&amp;id='.$ar&#91;id&#93;.'"><b>'.$ar&#91;headline&#93;.'</b></a><br/>'.pic&#40;ttl&#40;smiley&#40;$ar&#91;preview&#93;&#41;&#41;&#41;.'<br/></td>';
   echo '</tr>';
  &#125;
  echo '</table>';
 &#125;
 else
  echo '<p class="Text" align="center">'._NO_RESULT_FOUND.'</p>';
&#125;
:idea: Έχεις καμία ιδέα...?

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Αναζήτηση με την PHP...

Δημοσίευση από cordis » 05 Σεπ 2003 10:35

Κώδικας: Επιλογή όλων

 $ar&#91;description&#93; = ereg_replace&#40;$GLOBALS&#91;'query'&#93;, "<b>".$GLOBALS&#91;'query'&#93;."</b>", $ar&#91;description&#93;&#41;; 
   $ar&#91;name&#93;        = ereg_replace&#40;$GLOBALS&#91;'query'&#93;, "<b>".$GLOBALS&#91;'query'&#93;."</b>", $ar&#91;name&#93;&#41;; 
   $ar&#91;uname&#93;       = ereg_replace&#40;$GLOBALS&#91;'query'&#93;, "<b>".$GLOBALS&#91;'query'&#93;."</b>", $ar&#91;uname&#93;&#41;; 
αυτές οι γραμμές που κώδικα αυτό που ζητάς κάνουν!
απλά το κάνουν bold και όχι με άλλο χρώμα...
κάνε το "<b>"

Κώδικας: Επιλογή όλων

"<span style=\"color&#58;#333333\">"
και το "</b>"

Κώδικας: Επιλογή όλων

"</span>"
και είσαι οκ!
.. και στις τρεις γραμμές! ;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
crackman
Δημοσιεύσεις: 339
Εγγραφή: 26 Μαρ 2003 01:19
Τοποθεσία: Ιωάννινα, Αμαρτίας 69 ημιόροφος. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα! Το κουδούνι είναι χαλασμένο :P

Αναζήτηση με την PHP...

Δημοσίευση από crackman » 05 Σεπ 2003 22:00

Η γραμμή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$ar&#91;description&#93; = ereg_replace&#40;$GLOBALS&#91;'query'&#93;, "<b>".$GLOBALS&#91;'query'&#93;."</b>", $ar&#91;description&#93;&#41;; 
Αναφέρετε στην περιγραφή, δηλαδή για να γίνω πιο κατανοητός, η αναζήτηση γίνετε μέσα σε κάτι άρθρα τα οποία έχουν περιγραφή και πλήρες άρθρο. Η αναζήτηση εμφανίζει την περιγραφή του άρθρου και τον τίτλο του άρθρου, στο οποίο βρίσκετε η λέξη που ζητήθηκε.

Η γραμμή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$ar&#91;name&#93;        = ereg_replace&#40;$GLOBALS&#91;'query'&#93;, "<b>".$GLOBALS&#91;'query'&#93;."</b>", $ar&#91;name&#93;&#41;;
στο όνομα του συγγραφέα που μπορεί να είναι ο διαχειριστής(ές)
ή κάποιος αναγνώστης:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$ar&#91;uname&#93;       = ereg_replace&#40;$GLOBALS&#91;'query'&#93;, "<b>".$GLOBALS&#91;'query'&#93;."</b>", $ar&#91;uname&#93;&#41;;
Αλλού πρέπει να βρίσκετε αυτό που ψάχνω.
Τις αλλαγές που μου πρότεινες (Γιάννη) τις έκανα αλλά δεν είδα αποτέλεσμα.

Έψαξα και σε άλλα sites με scriptάκια (πχ Hotscripts.com) αλλά δεν βρήκα κάτι.
Ίσως δεν το έψαξα με το σωστό τρόπο...
Πώς θα μπορούσα να το ψάξω?

Άβαταρ μέλους
crackman
Δημοσιεύσεις: 339
Εγγραφή: 26 Μαρ 2003 01:19
Τοποθεσία: Ιωάννινα, Αμαρτίας 69 ημιόροφος. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα! Το κουδούνι είναι χαλασμένο :P

Αναζήτηση με την PHP...

Δημοσίευση από crackman » 05 Σεπ 2003 23:38

Δες τη σελίδα για να πάρεις μια άποψη για το τι θέλω να κάνω.
Πήγενε: http://64.176.170.210/epirus/index.php και κάνε μια αναζήτηση και τα ξαναλέμε...

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Αναζήτηση με την PHP...

Δημοσίευση από cordis » 06 Σεπ 2003 00:50

βάλε την γραμμή
$ar[preview] = ereg_replace($GLOBALS['query'], "<b>".$GLOBALS['query']."</b>", $ar[preview]);
κάτω από τις τρεις προηγούμενες που μου έγραψες...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
crackman
Δημοσιεύσεις: 339
Εγγραφή: 26 Μαρ 2003 01:19
Τοποθεσία: Ιωάννινα, Αμαρτίας 69 ημιόροφος. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα! Το κουδούνι είναι χαλασμένο :P

Αναζήτηση με την PHP...

Δημοσίευση από crackman » 06 Σεπ 2003 01:02

Ρε συ... ΔΟΥΛΕΨΕ !!!
Καλό ρε Γιάννη... :pint:

Το μόνο κακό είναι ότι δουλεύει μόνο στη σελίδα που εμφανίζοντε τα αποτελέσματα της αναζήτησης.
Όχι ότι δεν είναι εντάξει, αλλά θα το παλέψω να φένετε και στη σελίδα που
παραπέμπει ο σύνδεσμος που δημιουργείτε από την αναζήτηση :-?

Anyway, ευχαριστώ για την μέχρι τώρα βοήθεια :pint:
Ήταν σημαντική...

Άβαταρ μέλους
crackman
Δημοσιεύσεις: 339
Εγγραφή: 26 Μαρ 2003 01:19
Τοποθεσία: Ιωάννινα, Αμαρτίας 69 ημιόροφος. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα! Το κουδούνι είναι χαλασμένο :P

Αναζήτηση με την PHP...

Δημοσίευση από crackman » 06 Σεπ 2003 01:10

Πήγενε: http://64.176.170.210/epirus/index.php και κάνε μια αναζήτηση πχ με τη λέξη: ΠΑΣΟΚ ( :o :D ) για να δεις πως δουλεύει...

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Αναζήτηση με την PHP...

Δημοσίευση από cordis » 06 Σεπ 2003 01:20

crackman έγραψε:Ρε συ... ΔΟΥΛΕΨΕ !!!
Καλό ρε Γιάννη... :pint:
αφού σου το είπα εγώ.. υπήρχε περίπτωση να μη δουλεύει; :kaloe: :pint: :kaloe:
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
crackman
Δημοσιεύσεις: 339
Εγγραφή: 26 Μαρ 2003 01:19
Τοποθεσία: Ιωάννινα, Αμαρτίας 69 ημιόροφος. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα! Το κουδούνι είναι χαλασμένο :P

Αναζήτηση με την PHP...

Δημοσίευση από crackman » 06 Σεπ 2003 01:32

Δεν πιστεύω να μου ζητήσεις και ποσοτά... :hammer:
Δεν μου είπες όμως και τη γνώμη σου για τη σελίδα (υπάρχει σχετικό topic)

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Αναζήτηση με την PHP...

Δημοσίευση από cordis » 06 Σεπ 2003 01:36

crackman έγραψε:Δεν πιστεύω να μου ζητήσεις και ποσοτά... :hammer:
μα αυτό δεν είναι αυτονόητο; :hammer: :kaloe: :pint: :P
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
crackman
Δημοσιεύσεις: 339
Εγγραφή: 26 Μαρ 2003 01:19
Τοποθεσία: Ιωάννινα, Αμαρτίας 69 ημιόροφος. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα! Το κουδούνι είναι χαλασμένο :P

Αναζήτηση με την PHP...

Δημοσίευση από crackman » 06 Σεπ 2003 01:40

Σαφώς και.... ΔΕΝ είναι αυτο νόητο... :roll: :kaloe: :hammer: :pint: :kaloe:

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

Αναζήτηση με την PHP...

Δημοσίευση από grjava » 06 Σεπ 2003 04:08

Στο ΠΑΣΟΚ πράγματι δουλεύει ... στο πασοκ όμως δεν δουλεύει :D

Άβαταρ μέλους
crackman
Δημοσιεύσεις: 339
Εγγραφή: 26 Μαρ 2003 01:19
Τοποθεσία: Ιωάννινα, Αμαρτίας 69 ημιόροφος. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα! Το κουδούνι είναι χαλασμένο :P

Αναζήτηση με την PHP...

Δημοσίευση από crackman » 06 Σεπ 2003 13:42

Το πιασες μεγάλε... :wink: :wink: :wink: (μιτσιχώσταςςςς) :kaloe: :pint:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες