Αναγγνωση αρχειου txt με VB2008

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
giorgos__
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 06 Μάιος 2011 19:06

Αναγγνωση αρχειου txt με VB2008

Δημοσίευση από giorgos__ » 06 Μάιος 2011 19:23

Καλησπέρα.

Υπάρχει καμία εφαρμογή σε VB 2008 που να διαβάζει από ένα αρχείο .txt κωδικούς.

Για παράδειγμα: να γράφω σε ένα textbox ένα κωδικό και να ψάχνει στο αρχείο (kodikoi.txt) τους κωδικούς.

Αν τον βρει να βγάλει μήνυμα ότι ο κωδικός είναι στο αρχείο αλλιώς είναι λάθος. Οι κωδικοί είναι ο ένας κάτω από τον άλλων.

Έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα αλλά βλέπει μόνο των τελευταίο κωδικό ότι υπάρχει στο αρχείο δεν μπορώ να καταλάβω τι λάθος κάνω.

Έχετε καμία ιδέα το πώς θα γίνει.

papas2
Δημοσιεύσεις: 59
Εγγραφή: 15 Μάιος 2004 18:16

Αναγγνωση αρχειου txt με VB2008

Δημοσίευση από papas2 » 13 Μάιος 2011 11:48

Δεν ξερω απο VB2008 αλλα σε vb6 ενας απλος τροπος ειναι:
Εστω ενα μπουτον και μια λιστα σε μια φορμα τοτε ο κωδικας ειναι:
dim CPass
Open app.path & "\passwords.txt" For Input As 1
Do While Not EOF(1)
Line Input #1, CPass
List1.AddItem CPass
Loop
Close 1

Civilsitis
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 12 Ιαν 2011 02:35
Τοποθεσία: Αθήνα

Αναγγνωση αρχειου txt με VB2008

Δημοσίευση από Civilsitis » 17 Μάιος 2011 14:03

Μήπως έχεις βάλει να διαβάζει γραμμή γραμμη, αλλα μέσα στο loop που κάνει , δεν του έχεις πει την κάθε γραμμή που διαβάζει να την κάνει και κάπου ADD πχ Listbox
giorgos__ έγραψε:Καλησπέρα.

Υπάρχει καμία εφαρμογή σε VB 2008 που να διαβάζει από ένα αρχείο .txt κωδικούς.

Για παράδειγμα: να γράφω σε ένα textbox ένα κωδικό και να ψάχνει στο αρχείο (kodikoi.txt) τους κωδικούς.

Αν τον βρει να βγάλει μήνυμα ότι ο κωδικός είναι στο αρχείο αλλιώς είναι λάθος. Οι κωδικοί είναι ο ένας κάτω από τον άλλων.

Έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα αλλά βλέπει μόνο των τελευταίο κωδικό ότι υπάρχει στο αρχείο δεν μπορώ να καταλάβω τι λάθος κάνω.

Έχετε καμία ιδέα το πώς θα γίνει.

tsibos22
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2010 01:43

Αναγγνωση αρχειου txt με VB2008

Δημοσίευση από tsibos22 » 24 Μάιος 2011 22:38

giorgos__ έγραψε:Καλησπέρα.

Υπάρχει καμία εφαρμογή σε VB 2008 που να διαβάζει από ένα αρχείο .txt κωδικούς.

Για παράδειγμα: να γράφω σε ένα textbox ένα κωδικό και να ψάχνει στο αρχείο (kodikoi.txt) τους κωδικούς.

Αν τον βρει να βγάλει μήνυμα ότι ο κωδικός είναι στο αρχείο αλλιώς είναι λάθος. Οι κωδικοί είναι ο ένας κάτω από τον άλλων.

Έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα αλλά βλέπει μόνο των τελευταίο κωδικό ότι υπάρχει στο αρχείο δεν μπορώ να καταλάβω τι λάθος κάνω.

Έχετε καμία ιδέα το πώς θα γίνει.
Γειά σου Γιώργο
Μπες εδώ και κατεύασε το zip,περιέχει διάφορα παραδείγματα από διάφορες εφαρμογές απλές για vb έχει και για αυτό που θες στο παράδειγμα 20.
Είναι από το βιβλίο μάθετε την vb σε 24 ώρες(δεν κάνω διαφήμηση αλλά το βιβλίο τα σπάει)

Άβαταρ μέλους
Helios
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 10 Οκτ 2009 16:45
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Αναγγνωση αρχειου txt με VB2008

Δημοσίευση από Helios » 07 Ιούλ 2011 04:24

giorgos__ έγραψε:Καλησπέρα.

Υπάρχει καμία εφαρμογή σε VB 2008 που να διαβάζει από ένα αρχείο .txt κωδικούς.

Για παράδειγμα: να γράφω σε ένα textbox ένα κωδικό και να ψάχνει στο αρχείο (kodikoi.txt) τους κωδικούς.

Αν τον βρει να βγάλει μήνυμα ότι ο κωδικός είναι στο αρχείο αλλιώς είναι λάθος. Οι κωδικοί είναι ο ένας κάτω από τον άλλων.

Έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα αλλά βλέπει μόνο των τελευταίο κωδικό ότι υπάρχει στο αρχείο δεν μπορώ να καταλάβω τι λάθος κάνω.

Έχετε καμία ιδέα το πώς θα γίνει.

Εγω στο δινω ετοιμο ;):

1.Φτιαχνω μεταβλητη που θα ειναι ο κωδικος που θελοθμε να βρουμε
2.Φτιαχνω μεταβλητη που θα διαβασει το αρχειο
3.Στο button click ψαχνει αν υπαρχει ο "κωδικος" που θες
4.Πεταγετε παραθυρακι οτι βρεθηκε!

1.

Κώδικας: Επιλογή όλων

Dim code as string = "mycode" 'Mporeis na baleis kai apo kapoio textbox
2.

Κώδικας: Επιλογή όλων

Dim myfile as string = io.file.readAlltext("your_file_destation")

3&4

Κώδικας: Επιλογή όλων

if myfile.contains(code) then
msgbox("Βρεθηκε στο αρχειο : " & myfile &" o κωδικος : " & code)
End if
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες