Mysql query με php ερωτηση

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
lskostas
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 22 Ιούλ 2010 13:12

Mysql query με php ερωτηση

Δημοσίευση από lskostas » 13 Μάιος 2011 19:46

Γεια σας μαγκες , εχω μια απορια σχετικα με μια function και πως μπορω να περασω μεσα
στην function μια τιμη μιας μεταβλητης

Στην περιπτωση μας την μεταβλητη $num


Oταν την ορισω μεσα στην function to query παιζει κανονικα

Θα ηθελα να μαθω πως οριζεται ΕΚΤΟΣ function ομως,και να περναει την τιμη μεσα.


Το παρακατω παραδειγμα ,παιζει αλλα η $num οριζεται μεσα,και δεν ειναι σωστο


που προτεινεται και πως να δηλωθει η $num εκτος function ???

Κώδικας: Επιλογή όλων


<?php
include &#40;"Examplemysqlconfig.php"&#41;;



 class mysrc extends drasticsrcmysql &#123;


	Public function select&#40;&#41;&#123;
	   
	     $num = 17; 
	     $res = mysql_query&#40;"SELECT * FROM $this->table WHERE TTUserid=".$num."" . $this->orderbystr, $this->conn&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
	  
	die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
		return &#40;$res&#41;;
	
	&#125;
&#125;
$src = new mysrc&#40;$server, $user, $pw, $db, "clients"&#41;;
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

...

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Mysql query με php ερωτηση

Δημοσίευση από korgr » 13 Μάιος 2011 21:18

Θα την περνάς σαν όρισμα στην μέθοδο της κλάσσης (μέσα στην παρένθεση δλδ)
πχ $src->select(17);
αν θες να περάσης την τιμή 17 στην $num

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
include &#40;"Examplemysqlconfig.php"&#41;;



 class mysrc extends drasticsrcmysql &#123;


   Public function select&#40;$num&#41;&#123;
        $res = mysql_query&#40;"SELECT * FROM $this->table WHERE TTUserid=".$num."" . $this->orderbystr, $this->conn&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
    
   die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
      return &#40;$res&#41;;
   
   &#125;
&#125;
$src = new mysrc&#40;$server, $user, $pw, $db, "clients"&#41;;
?> 

lskostas
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 22 Ιούλ 2010 13:12

Mysql query με php ερωτηση

Δημοσίευση από lskostas » 14 Μάιος 2011 15:29

Κώδικας: Επιλογή όλων


include &#40;"Examplemysqlconfig.php"&#41;;

$num =117;  


class mysrc extends drasticsrcmysql &#123;


	Public function select&#40;$num&#41;&#123;
	     
	   
	     $res = mysql_query&#40;"SELECT * FROM $this->table WHERE TTUserid=".$num."" . $this->orderbystr, $this->conn&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
	  
die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
		return &#40;$res&#41;;
	
	&#125;
&#125;
$src = new mysrc&#40;$server, $user, $pw, $db, "clients"&#41;;
?>




Φιλε μου, με τον κωδικα που βλεπεις παραπανω εχω σαν αποτελεσμα white screen (οχι internal error 500) σαν να μην
δινεται τιμη στην μεταβλητη num


παραπανω εγραψες

πχ $src->select(17);
αν θες να περάσης την τιμή 17 στην $num

Δοκιμασα να βαλω $src->select(17); στο σημειο που τωρα βλεπεις την $num και εβγαζε internal error

Δεν δηλωνω κατι σωστα.:question:
παει το μυαλο σας πουθενα?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Mysql query με php ερωτηση

Δημοσίευση από korgr » 14 Μάιος 2011 15:44

Κάνεις extend την drasticsrcmysql class χωρίς να γνωρίζω την δομή της.
Πάντως ένα σίγουρο λάθος (που σε οδηγεί στην λευκή σελίδα) είναι πως έχεις ένα ξέμπαρκο die στο

Κώδικας: Επιλογή όλων

die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;; 
κάτω από το

Κώδικας: Επιλογή όλων

$res = mysql_query&#40;"SELECT * FROM $this->table WHERE TTUserid=".$num."" . $this->orderbystr, $this->conn&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Mysql query με php ερωτηση

Δημοσίευση από korgr » 14 Μάιος 2011 15:53

Επίσης δεν βλέπω πουθενά να περνάς την $num στην class
Το

Κώδικας: Επιλογή όλων

$src = new mysrc&#40;$server, $user, $pw, $db, "clients"&#41;; 
δεν σημαίνει πως αυτόματα θα μεταβιβαστεί και η $num

Ένας μπακαλίστικος τρόπος για να σου δούλευε τώρα θα ήταν να ορίσεις global την $num μέσα στην μέθοδό σου πχ

Κώδικας: Επιλογή όλων

public function select&#40;&#41;&#123;
global $num;
$res = mysql_query&#40;"SELECT * FROM $this->table WHERE TTUserid=".$num."" . $this->orderbystr, $this->conn&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
return &#40;$res&#41;;
&#125;
γιατί αν αρχίσουμε να μιλάμε για __construct() μέσα σε class και άλλα τέτοια καλούδια μάλλον θα τα άκουγες κάπως παράξενα :)

lskostas
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 22 Ιούλ 2010 13:12

Mysql query με php ερωτηση

Δημοσίευση από lskostas » 16 Μάιος 2011 14:21

φιλε korgr πολυτιμες και καιριες οι παρατηρησεις σου...

Να σαι καλα, θελω να το μελετησω λιγο και θα επανελθω 8)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες