ερώτηση για php Strings

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

ερώτηση για php Strings

Δημοσίευση από hik-hok » 06 Σεπ 2003 19:27

έστω οτι έχουμε

Κώδικας: Επιλογή όλων

$a1="10,40";
$a2="103,30";
$a3="233,30";
$a4="433,03";
echo "$a3";
τότε στην οθόνη παίρνουμε 233,30

άν όμως έχουμε

Κώδικας: Επιλογή όλων

$a1="10,40";
$a2="103,30";
$a3="233,30";
$a4="433,03";
$s="$";
$a="a";
$x="1";
echo "$s$a$x";
τότε στην οθόνη παίνουμε $a1 αντί του αποτελέσματος 10,40

πώς γίνεται να δουλέψει αυτό ?? :o

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

ερώτηση για php Strings

Δημοσίευση από cdhyper » 06 Σεπ 2003 20:03

oxi oti skampazo kai polla apo php alla allo i metavliti "a1" kai allo oi metavlites "s", "a" kai "x".

epeidi oi metavlites "s", "a" kai "x" dinoun os apotelesma tous idious xaraktires me ti metavliti "a1" auto den paei na pei oti tha dosoun kai to idio apotelesma.

isos auto pou sou xreiazetai einai i "anathesi metavlitis me anafora" opou simfona me to php manual:

Οι αναφορές στην PHP είναι ένας τρόπος για να έχουμε πρόσβαση το ίδιο περιεχόμενο της μεταβλητής με διαφορετικά όμως ονόματα. Δεν είναι σαν τους δείκτες στην C, είναι συμβολικά ψευδώνυμα πινάκων. Σημειώστε ότι στην PHP, το όνομα της μεταβλητής και το περιεχόμενο της είναι διαφορετικά, συνεπώς το ίδιο περιεχόμενο μπορεί να έχει διαφορετικά ονόματα. Η πιο καλή αναλογία είναι με τα ονόματα αρχείων και τα αρχεία στο Unix: τα ονόματα των μεταβλητών είναι καταχωρήσεις καταλόγων (directory entries), ενώ το περιεχόμενο των μεταβλητών είναι το ίδιο το αρχείο. Οι αναφορές μπορούν να θεωρηθούν ως hardlinking στο Unix filesystem.


sosta ta leo Cha0s i leo kotsanes?? :kaloe:
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

ερώτηση για php Strings

Δημοσίευση από Cha0s » 06 Σεπ 2003 20:35

hik-hok έγραψε:έστω οτι έχουμε

Κώδικας: Επιλογή όλων

$a1="10,40";
$a2="103,30";
$a3="233,30";
$a4="433,03";
echo "$a3";
τότε στην οθόνη παίρνουμε 233,30

άν όμως έχουμε

Κώδικας: Επιλογή όλων

$a1="10,40";
$a2="103,30";
$a3="233,30";
$a4="433,03";
$s="$";
$a="a";
$x="1";
echo "$s$a$x";
τότε στην οθόνη παίνουμε $a1 αντί του αποτελέσματος 10,40

πώς γίνεται να δουλέψει αυτό ?? :o
Logiko eiani na sou grafei $a1 kai oxi 10.40.
stin var $s tou les oti exei ton xaraktira $
stin var $a tou les oti exei ton xaraktira a
stin var $x tou les oti exei ton xaraktira 1
Opote ayto an ektiposeis ta periomena ayton ton 3 metabliton sou deinei to $a1 kai oti oti periexei i metavliti $a1

me dio logia stis metablites $s $a $x bazeis apla xaraktires kai oxi kapies metablites pou periexoun kati...

Den xero an to katalavaneis etsi opos to leo...

Apla mperdeyeis to periexomeno ton metabliton me ta onomata tous...

cdhyper(den mporo na matho to allo nick :P ) mia xara ta eipes :P

Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

ερώτηση για php Strings

Δημοσίευση από hik-hok » 06 Σεπ 2003 21:16

αυτό το καταλαβαίνω κι εγώ η λύση όμως ποιά είναι ? πώς δηλαδή δυναμικά μπορώ να καλώ τα περιεχόμετα του string $a1 ?

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

ερώτηση για php Strings

Δημοσίευση από Cha0s » 07 Σεπ 2003 03:26

Basika den katalaveno ti thes na kaneis...

me echo $a1; tha deis ta periexomena tis var $a1...

Ti ennoeis dinamika ?

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

ερώτηση για php Strings

Δημοσίευση από grjava » 07 Σεπ 2003 05:06

Δεν πολυκατάλαβα την σκέψη σου αλλά αν θες να εμφανίζετε το αποτελέσματα ανάλογα με την τιμή του $x μάλλον πρέπει να προσθέσεις το παρακάτω:

if ($x== "1") {
echo "$a1";
} else if ($x == "2")
{
echo "$a2";
}
else if ( $x == "3")
{
echo "$a3";
}
else if ( $x == "4")
{
echo "$a4";
}

Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

ερώτηση για php Strings

Δημοσίευση από hik-hok » 07 Σεπ 2003 08:30

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form action="form.php" method="post">
   test
	 <BR>
   <SELECT name="typos">
   <OPTION value="a">protos
   <OPTION value="b">deyteros
   <OPTION value="c">tritos
   <OPTION value="d">tetartos
   </SELECT>
	 <SELECT name="diarkeia">
   <OPTION value="1">1 mera
   <OPTION value="2">3 meres
   <OPTION value="3">6 meres
   <OPTION value="4">12 meres
   </SELECT>
   <?
$a="$typos";
$x="$diarkeia";

$a1="10,40"; 
$a2="103,30"; 
$a3="233,30"; 
$a4="433,03"; 
.......

$d4="34,44";
κάτι τέτοιο θέλω να κάνω για να παίρνει τις τιμές απο την select φόρμα χωρίς να χρειάζεται να μπώ σε ατελείωτα if γιατί οι τιμές είναι πολλές και οι συνδιασμοί ακόμα περισσότεροι.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

ερώτηση για php Strings

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 07 Σεπ 2003 11:52

nparexei kai n divamika dimiourgoumevi metabliti kai givete me tov parakato tropo

$a = "rapid";
$$a = 123;

twra exei dimiourgi8ei mia metabliti me periexomevo 123
kai ovoma rapid dld $rapid = 123;

me tnv moni diafora oti mporoume va avaferomaste se afti
meso tou $$a oso n timi tou $a eivai rapid.

me afto tov tropo orizoume divamika ovomata metablitwv.

dev proseksa to topic apo tnv arxi alla ipev8imizo kati
otav exoume pragmata mesa sta " (dipla quotes) tote afta metaftazovte
simfova me tis programatistikes tous times dld metafrazovte
oi metablites kai dev givovte escape oi xaraktires pou simevei
oti epidi stnv php oi metablites ksekivave pavta me $ kai sivexizouv mexri va bre8ei nte kapoio allo simbolo stiksis tis php n kevo n kapia alli metabliti.

otav 8eloume va tiposoume strings xrisimopioume mova quotes '

twra gia tnv divamiki paragogi metablitwv milisa pio pavo av kai eivai boliko merikes fores va to xrisimopioume protivo tnv avtikatastasi
aftis tis domis me pivakes
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
greek_manager
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1243
Εγγραφή: 21 Οκτ 2002 19:01
Τοποθεσία: Back to Greece
Επικοινωνία:

ερώτηση για php Strings

Δημοσίευση από greek_manager » 07 Σεπ 2003 14:27

αψογος ο rapid :wink:
aka thkouk
Football Manager - H ελληνική κοινότητα
παιχνιδια στρατηγικης - Παίξε Δωρεάν

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

ερώτηση για php Strings

Δημοσίευση από iNDEFiX » 07 Σεπ 2003 15:45

An kai afto pou theleis na kaneis einai ligaki perito, afto pou eipe o rapid einai para poli voliko. Yparxoun kai arketa paradigmata sto manual sthn paragrafo "Variable variables" :wink:

Vasika mporeis na kaneis kai to ekshs (ego etsi to doulevo afto to komati):

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form action="form.php" method="post"> 
   test 
    <BR> 
   <SELECT name="typos"> 
   <OPTION value="a&#91;1&#93;">protos 
   <OPTION value="a&#91;2&#93;">deyteros 
   <OPTION value="a&#91;3&#93;">tritos 
   <OPTION value="a&#91;4&#93;">tetartos 
   </SELECT> 

<? 

$a&#91;1&#93;="10,40"; 
$a&#91;2&#93;="103,30"; 
$a&#91;3&#93;="233,30"; 
$a&#91;4&#93;="433,03"; 
?>

kai na to pekseis kai me loopes&#58;

   <SELECT name="typos"> 
   <? for&#40;$i=1;$i<10;$i++&#41;&#123;echo "<OPTION value='a&#91;$i&#93;'>$i";&#125;?>
   </SELECT> 


Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης