Πρόβλημα με background εικόνα στην html στον chrome

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
fedonolyb
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 07 Νοέμ 2009 21:38

Πρόβλημα με background εικόνα στην html στον chrome

Δημοσίευση από fedonolyb » 20 Μάιος 2011 13:18

Καλησπέρα,

Έχω τον παρακάτω κώδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<link rel="stylesheet" href="./styles.css" />
</head>
<body>
	<!-- <div id="wrapheader"> --> 
 
	<div id="logodesc"> 
	<div style = "position&#58;absolute; top&#58; 30px; left&#58; 30px;" class="hdrtxt"><h1><a href="./index.php">My webpage</a></h1><span class="gen"></span>
	</div> 
			<a style = "position&#58;absolue; left&#58;auto; top&#58;auto;" href="./index.php"><img src="./logox.png" width="170" height="94" alt="" title="" /></a></td>
		</div>
</body>
</html>
μαζί με λίγο κώδικα στο css αρχείο

Κώδικας: Επιλογή όλων

#logodesc &#123;
	/*margin-bottom&#58; 5px;
	
padding&#58; 5px 25px;
*/
	background&#58; #1D3652;
	
	/*
background-position&#58;10px 20px;
*/
	border-bottom&#58; 3px solid #4787A7;
	background-position-y&#58;50px;
	background-repeat&#58;repeat-x;
&#125;

#logodesc img&#123;
	/*position&#58;absolute;*/
	left&#58;0px;
	top&#58; 0px;
&#125;
και το πρόβλημα είναι ότι μόνο στον google chrome δεν εμφανίζει σωστά το αποτέλεσμα που θέλω, δηλαδή ένα background και το κείμενο στο προσκήνιο. Το έχω δοκιμάσει σε firefox και explorer και δεν βγάζει το πρόβλημα.

Τι πρέπει να προσθέσω στον κώδικα;
Στο αρχείο που επισυνάπτω έχω την εικόνα που έχει το css αρχείο για όποιον θέλει να δει τι κάνει ο κώδικας καθώς και ένα screenshot με το προβληματικό αποτέλεσμα στον chrome.
Συνημμένα
Desktop.zip
Εικόνα που χρειάζεται στον κώδικα και screenshot
(34.84 KiB) Μεταφορτώθηκε 467 φορές

Άβαταρ μέλους
Pantso
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 29 Μαρ 2010 16:49
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με background εικόνα στην html στον chrome

Δημοσίευση από Pantso » 01 Ιουν 2011 13:49

Πρώτα απ'ολα δεν έχεις doctype στο html σου. Αλλά πέρα από αυτό, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις να κάνεις οπότε ένα screenshot από firefox που σου δουλέυει σωστά, για να καταλάβω, και θα μπορέσω να σε βοηθήσω μετά :D
Does not compute ... !
GreekTuts.net - Ελληνικά Βοηθήματα
VideoGamer.gr - Γιατί η ζωή είναι ένα παιχνίδι

thundergr
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 09 Μαρ 2009 14:39

Πρόβλημα με background εικόνα στην html στον chrome

Δημοσίευση από thundergr » 02 Ιουν 2011 20:46

Επίσης ένα λάθος που πρόσεξα εγώ είναι το position:absolue; στο styling του δεύτερου <a> tag. Αν κα δεν νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημα σου.

Άβαταρ μέλους
Sermac
Δημοσιεύσεις: 363
Εγγραφή: 26 Σεπ 2007 21:08

Πρόβλημα με background εικόνα στην html στον chrome

Δημοσίευση από Sermac » 02 Ιουν 2011 21:15

Όρισε z-index στα element που είναι position:absolute.

Έχεις κι ένα αδέσποτο </td>.
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες