Wordpress: php μεσα σε posts

Μια περιοχή για το WordPress, αυτή την δημοφιλή δωρεάν πλατφόρμα για blogging

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sotiriskalathas
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 13 Μάιος 2011 13:51
Τοποθεσία: Trikala, Greece
Επικοινωνία:

Wordpress: php μεσα σε posts

Δημοσίευση από sotiriskalathas » 26 Μάιος 2011 14:39

Σε ένα custom theme που φτιάχνω σε Wordpress προσπαθώ να τρέξω php μέσα σε μια σελίδα, δλδ να εισάγω κώδικα php με τον επεξεργαστή html.

Χρησιμοποιώ το plugin Exec-PHP http://bluesome.net/post/2005/08/18/50/ και όντως μπορώ να τρέξω php μέσα σε ένα post.

π.χ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php echo 'Hello World'; ?>
επιστρέφει όντως Hello World.

Ως εδώ όλα καλά, αλλά, έχω στο header.php κάτι του στυλ:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
...
...
$flag = 1;
?>


Τώρα, μέσα στο post γράφω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

    <?php
    if &#40;$flag == 1&#41;&#123;
    echo 'douleyei';
    &#125;
    else &#123;
    echo 'den doyleyei';
    &#125;
    ?>


Πλοηγούμαι λοιπόν στην εν λόγω σελίδα και βλέπω να γράφει den doyleyei το οποίο σημαίνει οτι ο κώδικας php μέσα στο post δεν μπορεί να τραβήξει μεταβλητές έξω από το post, στην προκειμένη από το header.php του theme... :(

Δοκίμασα διάφορα με $_SESSION, GLOBALS, αλλά δεν μπόρεσα να βρω λύση - είμαι σχετικά νέος στην php.

Any ideas, anyone?
Ονομάζομαι Σωτήρης Καλαθάς και είμαι ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής ιστοσελίδων και σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα διαδικτύου. Ακολουθήστε με στο twitter: http://twitter.com/sotiriskalathas ή στο http://sotiriskalathas.gr/

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Wordpress: php μεσα σε posts

Δημοσίευση από ThyClub » 26 Μάιος 2011 15:42

Δοκίμασε αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
global $flag;
    if &#40;$flag == 1&#41;&#123;
    echo 'douleyei';
    &#125;
    else &#123;
    echo 'den doyleyei';
    &#125;
    ?>

Άβαταρ μέλους
sotiriskalathas
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 13 Μάιος 2011 13:51
Τοποθεσία: Trikala, Greece
Επικοινωνία:

Wordpress: php μεσα σε posts

Δημοσίευση από sotiriskalathas » 26 Μάιος 2011 15:58

Το έχω δοκιμάσει χωρίς επιτυχία...

Υπενθυμίζω οτι το global $flag βρίσκεται στο header.php ενώ η συνάρτηση if βρίσκεται μέσα στο post, όχι σε αρχείο του theme :(
Ονομάζομαι Σωτήρης Καλαθάς και είμαι ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής ιστοσελίδων και σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα διαδικτύου. Ακολουθήστε με στο twitter: http://twitter.com/sotiriskalathas ή στο http://sotiriskalathas.gr/

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Wordpress: php μεσα σε posts

Δημοσίευση από ThyClub » 26 Μάιος 2011 21:32

Δοκίμασε τότε να δουλέψεις με shortcodes

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Wordpress: php μεσα σε posts

Δημοσίευση από Basilakis » 26 Μάιος 2011 23:23

ME shortcodes einai h kalhterh lysh!

Άβαταρ μέλους
sotiriskalathas
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 13 Μάιος 2011 13:51
Τοποθεσία: Trikala, Greece
Επικοινωνία:

Wordpress: php μεσα σε posts

Δημοσίευση από sotiriskalathas » 26 Μάιος 2011 23:51

Ένα παράδειγμα;
Ονομάζομαι Σωτήρης Καλαθάς και είμαι ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής ιστοσελίδων και σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα διαδικτύου. Ακολουθήστε με στο twitter: http://twitter.com/sotiriskalathas ή στο http://sotiriskalathas.gr/

Απάντηση

Επιστροφή στο “WordPress γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες