TREE with files in a website

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Navagos4
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 02 Ιουν 2011 17:22

TREE with files in a website

Δημοσίευση από Navagos4 » 03 Ιουν 2011 12:59

Παιδιά γεια σας!

και εγώ νέος στην ιστοσελίδα σας, την οποία μου έχει συστήσει ένας φίλος...

λοιπόν για να αποφύγουμε τα πολλά λόγια...


προσπαθώ να δημιουργήσω μια ιστοσελίδα και χρειάζομαι τη βοήθειά σας σε κάτι...

η κεντρική ιστοσελίδα θα περιέχει 2 panels...

--> 1/3 της σελίδας = αριστερό panel
--> 2/3 της σελίδας = δεξί panel...


Το αριστερό panel θα περιέχει ένα tree, το οποίου το κάθε node θα είναι ένα file που έχω στην Database μου (ΜySql) ----> Όταν πατάω το node θα μου ανοίγει στο δεξί panel το file αυτό (είτε είναι Word, είτε Excel, είτε Picture πλα πλα πλα) ...

όχι ξεχωριστό file, αλλά ενσωματωμένο στο δεξί panel!


ζητάω πολλά;;;; :P :kaloe:


καμιά βοήθεια;;; Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

TREE with files in a website

Δημοσίευση από dva_dev » 03 Ιουν 2011 13:18

 Και αν στον υπολογιστή που βλέπεις τη σελίδα δεν υπάρχει εγκατεστημένο ούτε το word ούτε το excel τι θα δείχνει;

Navagos4
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 02 Ιουν 2011 17:22

TREE with files in a website

Δημοσίευση από Navagos4 » 03 Ιουν 2011 13:22

θα είναι ένα είδους Internal Website... στην εταιρεία που δουλεύω βασικά.. δηλαδή θεωρούμε ως δεδομένο ότι θα υπάρχουν εγκατεστημένα τα Office...

και έτσι κι αλλιώς, το θέμα δεν είναι αυτό! εγώ μιλάω για οποιοδήποτε file... είτε notepad, είτε φωτογραφία είτε οτιδήποτε άλλο!
You will not see me here again... Not until you learn to cry!

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

TREE with files in a website

Δημοσίευση από dva_dev » 03 Ιουν 2011 14:05

Σε γενικές γραμμές έτσι όπως το θέτεις, θα έλεγα ότι δεν μπορεί να γίνει, γιατί για το ΧΧΧ αρχείο πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένη και η ΧΧΧ εφαρμογή και επιπλέον να μπορεί η εφαρμογή να γίνει host μέσα στον browser (ή να εξάγει κάποιο ui component) που να μπορεί να δημιουργηθεί από κάποιον caller ( javascript? ) και να γίνει host μέσα στο document (html σελίδα) του browser.
Αφενός οι browsers είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά ακόμα και να το περιόριζες μόνο σε ie (λέω αυτό γιατί θα μπορέσεις να βρείς πληροφοριακό υλικό στο msdn περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο browser), είναι 100% σίγουρο ότι οι εφαρμογές δεν εξάγουν τα απαραίτητα com objects και activeX controls για να μπορέσει να επικοινωνήσει ο browser με αυτές και να τις διαχειριστεί.

Ας πούμε για τα αρχεία .doc, .xls ίσως μπορεί να γίνει δουλειά, ίσως μπορεί να γίνει δουλειά και για .dxf με το autocad, αλλά για τα .txt .psd .cdr, πως θα γίνει αφού έχω την εντύπωση πως κανένα από τα notedad, photoshop, corel draw δεν μπορεί να γίνει host μέσα σε browser.

Ισως κάποιος άλλος να έχει κάποια ιδέα, αλλά πιστεύω ότι το "γενικά" και το "οποιοδήποτε" δεν παίζει πουθενά, οπότε θα πρέπει να το περιορίσεις και να το κάνεις πιο συγκεκριμένο.

Ισως μια αναζήτηση σε Compund Documents και Object Linking and Embedding σου δώσει μια εικόνα για τα προβλήματα που υπάρχουν στο να υλοποιήσεις αυτό που θέλεις και ίσως σε βοηθήσει να προδιαγράψεις, τι θα κάνει/πως θα το κάνει, αυτό που θέλεις να στήσεις.

http://en.wikipedia.org/wiki/Object_Lin ... _Embedding
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms693383
http://www.west-wind.com/weblog/posts/2 ... ktop-Forms

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

TREE with files in a website

Δημοσίευση από pimpogio » 03 Ιουν 2011 14:32

κανε το σε desktop εφαρμογη και ασε τη σελιδα
σε αυτα τα εσωτερικα δικτυα ειναι περιτο το βαρος του brοwser και του http...

Navagos4
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 02 Ιουν 2011 17:22

TREE with files in a website

Δημοσίευση από Navagos4 » 03 Ιουν 2011 15:27

ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά...

θα δω τι μπορώ να ακολουθήσω...


μπορείτε όμως να μου πείτε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να εμφανίζω σαν TREE στο website τα files από το database;;


δείτε ένα παράδειγμα: http://examples.extjs.eu/

αυτό ακριβώς χρειάζομαι! αριστερά το TREE και δεξιά το περιεχόμενό του!
You will not see me here again... Not until you learn to cry!

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

TREE with files in a website

Δημοσίευση από pimpogio » 03 Ιουν 2011 15:29

me
<ul>
<li></li>
....
</ul

ktlp

Navagos4
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 02 Ιουν 2011 17:22

TREE with files in a website

Δημοσίευση από Navagos4 » 03 Ιουν 2011 16:03

όχι σαν LIST φίλε αλλά σαν TREE... που να μπορεί να κάνει expand και collapse!
You will not see me here again... Not until you learn to cry!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

TREE with files in a website

Δημοσίευση από korgr » 03 Ιουν 2011 16:26

Όταν το κάνεις όπως σου λέει ο pimpogio θα βρεις ένα js να το μετρέψει σε tree

πχ αν θες κάτι σαν αυτό που έχω στο http://www.korinthorama.gr/new/tutorial ... ackend.php



δοκιμασε αφού κανεις αυτό που σου ειπε ο pimpogio, αυτό που θα βρεις στο http://bassistance.de/jquery-plugins/jq ... -treeview/

Navagos4
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 02 Ιουν 2011 17:22

TREE with files in a website

Δημοσίευση από Navagos4 » 07 Ιουν 2011 10:29

φίλε ευχαριστώ... το δουλεύω και αν χρειαστώ κάτι θα σου ξαναπώ! 8)
You will not see me here again... Not until you learn to cry!

Navagos4
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 02 Ιουν 2011 17:22

TREE with files in a website

Δημοσίευση από Navagos4 » 08 Ιουν 2011 12:43

παιδιά ΟΚ με το tree... με βοήθησαν αυτά που στείλατε να το κάνω...

μπορείτε να με βοηθήσετε σε ένα άλλο βήμα τώρα;;; :oops:


βασικά θέλω να παίρνω δεδοδένα (files) από την database (MySql) και να τα εμφανίζω σαν tree στην PHP...

υπάρχει κάποιος τρόπος;;
You will not see me here again... Not until you learn to cry!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

TREE with files in a website

Δημοσίευση από korgr » 08 Ιουν 2011 15:08

Δες μήπως σε βοηθήσει το http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=39468

Navagos4
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 02 Ιουν 2011 17:22

TREE with files in a website

Δημοσίευση από Navagos4 » 09 Ιουν 2011 09:50

μαλάκα μου είσαι λεβέντης! 8)


υγ: το έχεις σε download file το συγκεκριμένο μενού (php file κτλ κτλ);;
You will not see me here again... Not until you learn to cry!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

TREE with files in a website

Δημοσίευση από korgr » 09 Ιουν 2011 11:28


Navagos4
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 02 Ιουν 2011 17:22

TREE with files in a website

Δημοσίευση από Navagos4 » 09 Ιουν 2011 12:12

ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε!
You will not see me here again... Not until you learn to cry!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης