Πρόβλημα με μαζική εγράφη σε column

Γενικές συζητήσεις για SQL και SQL Servers (RDBMS)

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
B_Dark
Δημοσιεύσεις: 321
Εγγραφή: 27 Ιαν 2006 04:45
Τοποθεσία: Center Of Athens

Πρόβλημα με μαζική εγράφη σε column

Δημοσίευση από B_Dark » 04 Ιουν 2011 00:30

έχω ένα joomla/k2 site και καλό μέσα από php κώδικα να προσθέσει ένα tag σε όλα τα items μιας συγκεκριμένης κατηγορίας

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$db =& JFactory&#58;&#58;getDBO&#40;&#41;;
$first_query = "SELECT id FROM #__k2_items WHERE catid=33";
$db->setQuery&#40;$first_query&#41;;
$db->query&#40;&#41;;

$counter = $db->getNumRows&#40;&#41;;
$column= $db->loadResultArray&#40;&#41;;


$start_id = 40100;

for&#40;$i==0; $i<=$counter; $i++&#41; &#123;
$second_query = "INSERT INTO #__k2_tags_xref VALUES &#40;$start_id, 4950, $column&#91;$i&#93;&#41;";
$db->setQuery&#40;$second_query&#41;;
$db->query&#40;&#41;;

$start_id++;
&#125;
?>
το εκτελεί αλλά δεν κάνει την εγγραφή και στα 600 items την μια το έκανε στα 53 και την άλλη στα 162. γιατί δεν το κάνει σε όλα ΟΣΑ του ζητάω?
Music is the spirit of love, happiness and life...

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με μαζική εγράφη σε column

Δημοσίευση από dva_dev » 04 Ιουν 2011 11:32

Δοκίμασε το for να το κάνεις έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

for&#40;$i=0; $i<=$counter; $i++&#41; &#123;

Άβαταρ μέλους
B_Dark
Δημοσιεύσεις: 321
Εγγραφή: 27 Ιαν 2006 04:45
Τοποθεσία: Center Of Athens

Πρόβλημα με μαζική εγράφη σε column

Δημοσίευση από B_Dark » 04 Ιουν 2011 13:48

dva_dev έγραψε:Δοκίμασε το for να το κάνεις έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

for&#40;$i=0; $i<=$counter; $i++&#41; &#123;
τίποτα το ίδιο.. :cry:
επίσης γιατί ενώ του δίνω συγκεκριμένο

Κώδικας: Επιλογή όλων

$start_id = 40100;
γράφει σε δικό του προσαυξανόμενο ενώ δεν υπάρχει αυτό που του δίνω?
Music is the spirit of love, happiness and life...

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με μαζική εγράφη σε column

Δημοσίευση από dva_dev » 04 Ιουν 2011 15:57

επίσης γιατί ενώ του δίνω συγκεκριμένο

Κώδικας: Επιλογή όλων

$start_id = 40100;
γράφει σε δικό του προσαυξανόμενο ενώ δεν υπάρχει αυτό που του δίνω?
Μήπως επειδή στον κώδικα σου έχεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

$start_id++;

Άβαταρ μέλους
B_Dark
Δημοσιεύσεις: 321
Εγγραφή: 27 Ιαν 2006 04:45
Τοποθεσία: Center Of Athens

Πρόβλημα με μαζική εγράφη σε column

Δημοσίευση από B_Dark » 04 Ιουν 2011 19:18

dva_dev έγραψε:
επίσης γιατί ενώ του δίνω συγκεκριμένο

Κώδικας: Επιλογή όλων

$start_id = 40100;
γράφει σε δικό του προσαυξανόμενο ενώ δεν υπάρχει αυτό που του δίνω?
Μήπως επειδή στον κώδικα σου έχεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

$start_id++;
εάν το βγάλω δεν δεν εκτελείτε ο κώδικας
Music is the spirit of love, happiness and life...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με μαζική εγράφη σε column

Δημοσίευση από fafos » 04 Ιουν 2011 22:13

an leipei kapoio id tha ta kanei salata fysiologika..

prepei na trexeis me while to SELECT id FROM #__k2_items WHERE catid=33 AND id > 40099

kai apo kato insert me to INSERT INTO #__k2_tags_xref VALUES ($id, 4950, $column[$i])

kati tetoio dhladh:

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT id FROM #__k2_items WHERE catid=33 AND id > 40099
...
while &#40;$foo=mysql_fetch_array&#40;$query&#41;&#41; &#123;

INSERT INTO #__k2_tags_xref VALUES &#40;$foo&#91;id&#93;, 4950, $column&#91;$i&#93;&#41;
&#125;
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
B_Dark
Δημοσιεύσεις: 321
Εγγραφή: 27 Ιαν 2006 04:45
Τοποθεσία: Center Of Athens

Πρόβλημα με μαζική εγράφη σε column

Δημοσίευση από B_Dark » 04 Ιουν 2011 22:29

fafos έγραψε:an leipei kapoio id tha ta kanei salata fysiologika..

prepei na trexeis me while to SELECT id FROM #__k2_items WHERE catid=33 AND id > 40099

kai apo kato insert me to INSERT INTO #__k2_tags_xref VALUES ($id, 4950, $column[$i])

kati tetoio dhladh:

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT id FROM #__k2_items WHERE catid=33 AND id > 40099
...
while &#40;$foo=mysql_fetch_array&#40;$query&#41;&#41; &#123;

INSERT INTO #__k2_tags_xref VALUES &#40;$foo&#91;id&#93;, 4950, $column&#91;$i&#93;&#41;
&#125;
Δεν λείπει κάποιο id.
Δηλαδή έτσι?

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$db =& JFactory&#58;&#58;getDBO&#40;&#41;;
$first_query = "SELECT id FROM #__k2_items WHERE catid=33 AND id > 40099";
$db->setQuery&#40;$first_query&#41;;
$db->query&#40;&#41;;

$counter = $db->getNumRows&#40;&#41;;
$column= $db->loadResultArray&#40;&#41;;


while &#40;$foo=mysql_fetch_array&#40;$query&#41;&#41; &#123;
$second_query = "INSERT INTO #__k2_tags_xref VALUES &#40;$foo&#91;id&#93;, 4950, $column&#91;$i&#93;&#41;";
$db->setQuery&#40;$second_query&#41;;
$db->query&#40;&#41;;

&#125;
?>
Music is the spirit of love, happiness and life...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με μαζική εγράφη σε column

Δημοσίευση από fafos » 04 Ιουν 2011 23:26

yep.. panta kratame ena backup ths vashs pou epexergazomaste..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
B_Dark
Δημοσιεύσεις: 321
Εγγραφή: 27 Ιαν 2006 04:45
Τοποθεσία: Center Of Athens

Πρόβλημα με μαζική εγράφη σε column

Δημοσίευση από B_Dark » 04 Ιουν 2011 23:48

fafos έγραψε:yep.. panta kratame ena backup ths vashs pou epexergazomaste..
χαχαχα :kaloe: μια φορά την πατήσαμε ;P

πάντως δεν δούλεψε δεν έκανε τπτ
Music is the spirit of love, happiness and life...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με μαζική εγράφη σε column

Δημοσίευση από fafos » 05 Ιουν 2011 17:19

mallon ftaiei auto: mysql_fetch_array($query) thelei kapoion allon titlo apo to $query
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
B_Dark
Δημοσιεύσεις: 321
Εγγραφή: 27 Ιαν 2006 04:45
Τοποθεσία: Center Of Athens

Πρόβλημα με μαζική εγράφη σε column

Δημοσίευση από B_Dark » 05 Ιουν 2011 17:43

fafos έγραψε:mallon ftaiei auto: mysql_fetch_array($query) thelei kapoion allon titlo apo to $query
το πρόβλημα δημιουργείτε με τον προσαυξανόμενο αριθμό... το κ2 έχει σταματήσει στο 40012 σε normal συνθήκες εγγραφής, εάν το πω να ξεκινήσει από του 40013 γράφει σε 53 items μόνο. εάν του πω να ξεκινήσει από το 50000 θα γράψει και στα 600, τι κουλό είναι αυτό?!
Music is the spirit of love, happiness and life...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Βάσεις Δεδομένων και SQL - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης