Σελίδα .tpl

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
kala
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 19 Σεπ 2010 11:11
Τοποθεσία: GR
Επικοινωνία:

Σελίδα .tpl

Δημοσίευση από kala » 18 Ιουν 2011 14:21

Για , δεν ξερό αν είμαι στην σωστή κατηγόρια άλλα μια διευκρίνηση για την γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείτε Σελίδα .tpl ,

Θα ήταν χρήσιμο να μου δοσεται καποιο link .

Άβαταρ μέλους
alekstolo
Δημοσιεύσεις: 411
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2004 19:34
Τοποθεσία: ΝΑΥΠΛΙΟ
Επικοινωνία:

Σελίδα .tpl

Δημοσίευση από alekstolo » 18 Ιουν 2011 14:55

Τα αρχεία .tpl έχουν μόνο κώδικα html και μέσα από {} δίνουμε τις 'μεταβλητές' που θέλουμε να εμφανίσουμε.


http://www.smarty.net/

kala
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 19 Σεπ 2010 11:11
Τοποθεσία: GR
Επικοινωνία:

Σελίδα .tpl

Δημοσίευση από kala » 18 Ιουν 2011 15:33

Δηλ :
{<a href="test.html" > test</a>}

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Σελίδα .tpl

Δημοσίευση από Basilakis » 18 Ιουν 2011 19:59

Όχι

το {} είναι σαν να κάνεις echo μια function....


Και τα .tpl ΜΠΟΡΟΥΝ να τρέξουν και php.

kala
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 19 Σεπ 2010 11:11
Τοποθεσία: GR
Επικοινωνία:

Σελίδα .tpl

Δημοσίευση από kala » 19 Ιουν 2011 03:58

Προσπαθώ να καταλάβω αυτήν σύνταξη εις μάτην .
Θέλω ένα ζωντανό παράδειγμα σύνταξης ενός τέτοιου τύπου σελίδας .

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Σελίδα .tpl

Δημοσίευση από stevebat » 19 Ιουν 2011 09:23

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>&#123;MAINTITLE&#125;&nbsp;
&#123;SLOGAN&#125;</title>
<meta name="keywords" content="&#123;METAKEYWORDS&#125;" />
<meta name="description" content="&#123;METADESCRIPTION&#125;" />
<link href="/themes/&#123;THEMEDIR&#125;/css/default.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
&#123;MESS1&#125; 
<div id="header">
	<div id="logo">
		<h1><a href="#">&#123;MAINTITLE&#125;<sup></sup></a></h1>
	
	</div>
	<div id="menu">
		<ul>
			<li class="active"><a href="#">homepage</a></li>
			<li><a href="#">photo gallery</a></li>
			<li><a href="#">about us</a></li>
			<li><a href="#">links</a></li>
			<li><a href="#">contact us</a></li>
		</ul>
	</div>
</div>
<!-- end header -->

<!-- start page -->
<div id="page">
	<!-- start content -->
	<div id="content">
		<div class="post">
			<h2 class="title"><b>&#123;SLOGAN&#125;</h2>
			<div class="entry">
				&#123;PAGECONTENT&#125;
	</div>
		</div>
		</div
	<!-- end content -->
	<!-- start sidebar -->
	<div id="sidebar">
		<ul>
			<li id="search">
				<h2><b class="text1">&#123;MESS3&#125;</b></h2>
				<form method="get" action="./index.php">
					<fieldset>
					<input type="text" id="q" name="q" value="&#123;MESS4&#125;" />
					<input type="submit" id="x" value="&#123;MESS3&#125;" />
					</fieldset>
				</form>
			</li>
			<li>
				<h2><strong>&#123;MESS2&#125;</strong></h2>
				<ul>
					&#123;MENU&#125;
				</ul>
			</li>
	</div>
	<!-- end sidebar -->
	<div style="clear&#58; both;">&nbsp;</div>
</div>
<!-- end page -->
<!-- start footer -->
<div id="footer">
	<div id="footer-menu">
		<ul>
			<li class="active"><a href="#">homepage</a></li>
			<li><a href="#">photo gallery</a></li>
			<li><a href="#">about us</a></li>
			<li><a href="#">links</a></li>
			<li><a href="#">contact us</a></li>
		</ul>
	</div>
		<p id="legal">&#40;c&#41; 2010 &#123;MAINTITLE&#125;.
</div>
<!-- end footer -->
</body>
</html>

kala
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 19 Σεπ 2010 11:11
Τοποθεσία: GR
Επικοινωνία:

Σελίδα .tpl

Δημοσίευση από kala » 19 Ιουν 2011 16:21

Δεν εχω καταλαβη ακομα τους κανονες διατηποσης .tpl .
πχ :
ο χριστης bouzouste εγραψε και των εφχαριστο μια ολοκληρη σελίδα

η κραβγαλεα μου απορια μου ειναι την εντικετα μου .

<link href="/themes/{THEMEDIR}/css/default.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

Εβαλε αγικλες σε μονο ενα σημειο μιας διαδρομης δηλ τη θελη να πετύχει με αυτο .

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Σελίδα .tpl

Δημοσίευση από stevebat » 19 Ιουν 2011 16:27

Ήταν για ένα δικό μου cms μη σε απασχολεί... απλά από εκεί έδινα τη διαδρομή βάση του config.php

Είχα πολλά themes και απλά άλλαζα το dir για να αλλάξω theme

kala
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 19 Σεπ 2010 11:11
Τοποθεσία: GR
Επικοινωνία:

Σελίδα .tpl

Δημοσίευση από kala » 19 Ιουν 2011 16:45

Εχει σημασια που ρωταω εχω την εφρμογη whmcs που το template ειναι σε σελίδα .tpl .

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Σελίδα .tpl

Δημοσίευση από stevebat » 19 Ιουν 2011 16:50

Δες εδώ μια κλάση που δημιουργεί templates tpl

Υ.Γ Κάποια include όπως menu.php μη σε νοιάζουν τα είχα για τισ δίκες μου αναγκες
Συνημμένα
frees.rar
(2.5 KiB) Μεταφορτώθηκε 413 φορές

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Σελίδα .tpl

Δημοσίευση από fafos » 20 Ιουν 2011 02:47

to whms xrhsimopoiei smarty templates ( http://www.smarty.net/ ).. an den gnorizeis php mhn to peirazeis giati tha to dyaliseis..

oi agkyles lene sthn mhxanh tou smarty oti prepei na gyrisei kapoio apotelesma ekei.. p.x.:

{THEMEDIR} = echo $fafos (opou $fafos=onoma fakelou)

THEMEDIR = THEMEDIR ( den gyrna tipota gia den exei agkyles kai o smarty to theorei aplo keimeno)
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Σελίδα .tpl

Δημοσίευση από stevebat » 20 Ιουν 2011 12:09

Fafos σε εμένα το λες;

Γιατί το είχα κάνει έτσι μόνο για πείραμα όταν δεν ήξερα ΟΟ πριν 1 χρόνο περίπου. Και το έβαλα μόνο για να δει πως στο περίπου γίνεται.

Υ.Γ Είναι από το html-edit cms

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6235
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Σελίδα .tpl

Δημοσίευση από fafos » 20 Ιουν 2011 16:18

bouzouste έγραψε:Fafos σε εμένα το λες;

Γιατί το είχα κάνει έτσι μόνο για πείραμα όταν δεν ήξερα ΟΟ πριν 1 χρόνο περίπου. Και το έβαλα μόνο για να δει πως στο περίπου γίνεται.

Υ.Γ Είναι από το html-edit cms
se auton pou anoixe to thema to leo..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Σελίδα .tpl

Δημοσίευση από stevebat » 20 Ιουν 2011 17:40

fafos έγραψε:
bouzouste έγραψε:Fafos σε εμένα το λες;

Γιατί το είχα κάνει έτσι μόνο για πείραμα όταν δεν ήξερα ΟΟ πριν 1 χρόνο περίπου. Και το έβαλα μόνο για να δει πως στο περίπου γίνεται.

Υ.Γ Είναι από το html-edit cms
se auton pou anoixe to thema to leo..
α οκ sorry επλανήθειν

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες