php refresh page

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
squirel
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 18 Μάιος 2011 01:11

php refresh page

Δημοσίευση από squirel » 21 Ιουν 2011 20:01

Καλησπέρα,
φτιάχνω μια σελίδα με διάφορα frames. Σε ένα από τα frames αυτά υπάρχει το login το οποίο μου λειτουργεί κανονικά. Κάνοντας λοιπόν ο χρήστης login, σε κάποιο άλλο frame της σελίδας μου, πρέπει να εμφανιστεί ένα μενού. Το μενού αυτό εμφανίζεται μόνο όταν κάνω ανανέωση της σελίδας χειροκίνητα(F5). Διάβασα κάπου ότι το header μπορεί να βοηθήσει, ωστόσο όταν το δοκίμασα μου έκανε refresh στο frame του login τοποθετώντας μου στο κομμάτι εκείνο ολόκληρη τη σελίδα, πράγμα που δε με βοηθάει κ ιδιαίτερα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ανανεώνεται όλη η σελίδα όταν ο χρήστης κάνει login??

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

php refresh page

Δημοσίευση από burnmind » 21 Ιουν 2011 20:18

Η χρήση των frames έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Το μόνο που χρησιμοποιείται πλέον σε ειδικές περιπτώσεις είναι το iframe.

Θα σου πρότεινα να ανακατασκευάσεις τη σελίδα σου ώστε να δουλεύει χωρίς frames. Με την περιγραφή που δίνεις υποθέτω πως τα χρησιμοποιείς για τοποθετήσεις elements σε συγκεκριμένες θέσεις (πχ ένα login form πάνω), πράγμα το οποίο μπορείς να κάνεις εύκολα με CSS.

Αν θέλεις δώσε ένα link της σελίδας σου για να πάρεις και πιο συγκεκριμένη απάντηση επί του θέματος.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

php refresh page

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 21 Ιουν 2011 20:26

Συμφωνώ με τον burnmind
Η σχεδίαση ιστοσελίδων με frames είναι λίγο παρωχημένη.
Είναι σίγουρο οτι δεν μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά με κάποιον άλλο τρόπο;
Εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο με τον όρο frames και μπερδεύομαι εγώ.


Σχετικά με το login, ποιόν τρόπο ακολουθείς για την διαδικασία;
Εχεις κάποια φόρμα που οδηγεί σε άλλη ή στην ίδια σελίδα;

squirel
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 18 Μάιος 2011 01:11

php refresh page

Δημοσίευση από squirel » 21 Ιουν 2011 20:35

Σχετικά με τα frames το κατάλαβα πολύ αργά και έχω κάνει αρκετή δουλεία. Χρόνος για ανακατασκευή δεν υπάρχει. Η σελίδα μου δε βρίσκεται κάπου αφού είναι ακόμα υπό κατασκευή.
έχω κάνει μια φόρμα σε ένα σημείο της σελίδας στο οποίο ο χρήστης κάνει login, στην ίδια σελίδα. Αυτό που θέλω να πετύχω με το login είναι ο χρήστης να μπορεί να βλέπει κάποια επιπλέον κομμάτια από κάποιον που θα μπει απλά στη σελίδα.

Άβαταρ μέλους
jpk
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 09 Μαρ 2011 21:17

php refresh page

Δημοσίευση από jpk » 21 Ιουν 2011 21:02

Και εγώ το κοίταξα καθώς έχω χρόνια να ασχοληθώ με frames.

Υποθέτοντας ότι η login σου είναι μια PHP σελίδα και ότι έχεις ορίσει name στα frames στο αρχικό σου frameset μπορείς αν το login γίνει σωστά να βάλεις την PHP να εξάγει μια συνάρτηση JavaScript, σε αυτή την περίπτωση, που να κάνει reload όποια άλλα frames θέλεις.

Παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

		$js  = "<script type=\"text/javascript\">
							window.parent.framename.location.reload&#40;&#41;;
					</script>";
		echo $js; 
Όπου στο framename βάζεις το όνομα του frame και επαναλαμβάνεις αυτή την εντολή για όσα frames θέλεις.

Πάντως σοβαρά, σκέψου μήπως είναι μικρότερο το κόστος σε χρόνο να καθίσεις και να το σχεδιάσεις χωρίς frames, γιατί αν είναι κάτι που θα χρησιμοποιείται δεν τον γλυτώνεις σε κάποια φάση τον επανασχεδιασμό. Και όταν θα τον κάνεις θα λυπάσαι τον χρόνο που έφαγες, χωρίς λόγο, στην αρχή.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

php refresh page

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 21 Ιουν 2011 21:04

Δοκίμασε να αντιγράψεις όλα τα frames σε διαφορετικές php σελίδες τις οποίες θα κάνεις include σε μια.
Αν το κάνεις και με template θα είναι ακόμα πιο εύκολο.
Ετσι θα σου παίξει και πιό σωστά το login.

Αν το αφήσεις όπως είναι φτιάξε σε άλλη σελίδα το registration την οποία θα φέρνεις στο frame.

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

php refresh page

Δημοσίευση από burnmind » 21 Ιουν 2011 21:10

Δυστυχώς δε μπορώ να σου δώσω λύση καθώς η τελευταία φορά που χρησιμοποίησα frames ήταν πολλά (μα πολλά) χρόνια πριν όταν ανακάλυψα τον μαγικό αυτό χώρο (RIP Geocities).

Αν δε βρεις κάποια λύση (σε μια γρήγορη αναζήτηση δε βρήκα κάτι), υπάρχει δεν υπάρχει χρόνος, θα χρειαστεί να δουλέψεις υπερωρίες και να την αλλάξεις. Ειδικά αν το site αφορά κάποιον πελάτη και δεν αποτελεί προσωπικό project, θα είναι κοροϊδία να του το παραδώσεις έτσι επειδή ξεκίνησες λάθος.

Μη το παίρνεις τόσο βαριά πάντως, δεν είναι τόσο τραγική όσο ακούγεται η μετατροπή. Στη χειρότερη αυτό που προτείνει ο αποστόλης είναι μία λύση. Βάζεις ένα link στο frame που τώρα έχεις το login ώστε στο frame που σε ενδιαφέρει να εμφανίσεις το login form κλπ.

edit: Δεν είχα προσέξει το post του jpk. Αν επιλέξεις αυτή τη λύση απλά έχε στο νου σου πως με απενεργοποιημένη JS δε θα λειτουργήσει (αν σε ενδιαφέρει φυσικά).

squirel
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 18 Μάιος 2011 01:11

php refresh page

Δημοσίευση από squirel » 21 Ιουν 2011 21:36

@jpk: δοκίμασα να το βάλω στον κώδικα μου αλλά δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα, ίσως κάνω κάτι λάθος

@Apostolis_38,burnmind: το site που κάνω είναι για την πτυχιακή μου εργασία, το θέμα είναι ότι στη σχολή δεν ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με CSS, PHP πόσο μάλλον με templates με αποτέλεσμα να κάνω ότι μου φαινόταν πιο εύκολο και κατανοητό. Τέλος πάντων αν είναι θα τα βάλω όλα στο ίδιο frame να ξεμπερδεύω.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες