βαση δεδομένων για πολυγλωσσικο site

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
jpk
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 09 Μαρ 2011 21:17

βαση δεδομένων για πολυγλωσσικο site

Δημοσίευση από jpk » 29 Ιουν 2011 22:03

burnmind έγραψε:Λογικά θέλει να πει πως δε θα υπάρχει κάποιο url που να μπορείς πχ να το κάνεις bookmark με τη συγκεκριμένη γλώσσα.
Για αυτό υπάρχουν τα στοχευόμενα subdomains σε μια γλώσσα (ή εναλλακτικά domains - ή μέχρι και υποκατάλογοι) με το ποια γλώσσα θα χρησιμοποιείται να ορίζεται στην αντιστοίχηση τους σε αρχείο properties, π.χ. aggliko.example.com = en και ellhniko.example.com = el , το en και το el και όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο cherouvim σε άλλο thread , αυτό το el , en – οτιδήποτε είναι που έχει νόημα να χρησιμοποιείται ως κολόνα πίνακα.

(Αυτό μπορεί να γίνει και δυναμικά (με πίνακα) χωρίς αρχείο properties και με wildcard subdomains αν μιλάμε για subdomains ή αντιστοίχιση domain ανά γλώσσα, αλλά χρειάζεται διαφορετικά επίπεδα εξουσιοδότησης σε ένα τέτοιο πίνακα γιατί δεν είναι και το καλλίτερο να αφήνεις τον χρήστη-διαχειριστή να αλλάζει τα σταθερά λεκτικά - μηνύματα της εφαρμογής).

Βέβαια σε αυτή την λύση, μια κάποια (έστω βασική) υλοποίηση MVC, κάνει τα πράγματα ποιο απλά.

Άβαταρ μέλους
jpk
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 09 Μαρ 2011 21:17

βαση δεδομένων για πολυγλωσσικο site

Δημοσίευση από jpk » 29 Ιουν 2011 22:41

pimpogio έγραψε:Αν και κατα τη γνωμη που παραμετρος γλωσσας δεν πρεπει καθολου να υπαρχει στο url..
μπορεις να την παιρνεις απο τον πινακα translations_items
Αν η γλώσσα που θα εμφανίζεται μια σελίδα είναι άσχετη με το url τότε η εναλλακτική που καταλαβαίνω είναι ότι την ορίζει ο επισκέπτης (είτε στο session είτε σε κάποια ίδιας λογικής αντιστοίχιση), τι ακριβώς εννοείς;

Μήπως αναφέρεσαι σε παράμετρο GET που να είναι στο url;

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

βαση δεδομένων για πολυγλωσσικο site

Δημοσίευση από pimpogio » 29 Ιουν 2011 23:53

/products
/proionta

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

βαση δεδομένων για πολυγλωσσικο site

Δημοσίευση από korgr » 30 Ιουν 2011 00:15

Όταν υπάρχει μια function που κάνει parse το URL και προσθέτει αυτόματα το langID (διαβάζοντας το session) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το bookmark.
Για όσους έχουν diasabled τα μπισκότα, δεν θα μπορούν να αλλάξουν γλώσσα, όπως αυτοί που έχουν disabled την javascript θα φάνε αντίστοιχη πόρτα, όπως αν έχουν disabled τα images δεν θα δουν images και πάει λέγοντας...

Όταν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο, και εσύ επειδή φοβάσαι (και δεν θες να το κυκλοφορήσεις), του αφαιρείς τους τροχούς, δεν ευθύνεται η κατασκευάστρια εταιρεία που ...δεν τσουλάει!

Άβαταρ μέλους
jpk
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 09 Μαρ 2011 21:17

βαση δεδομένων για πολυγλωσσικο site

Δημοσίευση από jpk » 30 Ιουν 2011 00:43

pimpogio έγραψε:/products
/proionta
Άρα έχει να κάνει με το url.

Όπως στα περισσότερα απόψεις είναι αυτά , αλλά δεν θα ήταν απλούστερο η κυρίαρχη γλώσσα να είναι στο example.com/Products και να έχεις για παράδειγμα en.example.com/Products κ.ο.κ. (πρόσφατα μου έτυχε περίπτωση που ήταν στο demand 5 γλώσσες σε διαφορετικά domains, με αυτή την μέθοδο δεν ήταν καθόλου επιπλέον κόπος).

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

βαση δεδομένων για πολυγλωσσικο site

Δημοσίευση από dva_dev » 30 Ιουν 2011 00:55

Το βασικό είναι το url να μπορεί να προσδιορίσει τη σελίδα που θέλεις στη γλώσσα που θέλεις. Αν η γλώσσα είναι στο domain ή στο url path ή στις παραμέτρους ή μπορεί να παραχθεί με κάποιον O(n) επιστημονικό αλγόριθμο, είναι απλώς θέμα για να γίνεται κουβέντα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες