Blob files images

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
dionysosx
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 01 Μάιος 2011 21:15

Blob files images

Δημοσίευση από dionysosx » 29 Ιουν 2011 18:41

είναι λίγο περίπλοκο οπότε ελπίζω να γίνω κατανοητός..
Έχω ανεβάσει στην βάση blob images..Για να ελέγξω εάν έγινε σωστά το upload έτρεξα το παρακάτω script..

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

$username = "root";
$password = "*****";
$host = "localhost";
$database = "****";

mysql_connect&#40;$host, $username, $password&#41; or die&#40;"Can not connect to database&#58; ".mysql_error&#40;&#41;&#41;;

mysql_select_db&#40;$database&#41; or die&#40;"Can not select the database&#58; ".mysql_error&#40;&#41;&#41;;

$id = "the road";


header&#40;'Content-type&#58; image/jpg'&#41;;

$query = mysql_query&#40;"SELECT * FROM ae_gallery WHERE title='".$id."'"&#41;;
$row = mysql_fetch_array&#40;$query&#41;;
$content = $row&#91;'data'&#93;;


     echo $content;
	 



?>

Ο οποίος εμφανίζει την photo κομπλέ..Όταν όμως τον μετατρέπω έτσι ώστε να τον τρέχω σαν συνάρτηση κάτι δεν κάνω σωστά..πιο συγκεκριμένα τον μετατρέπω

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php


function show&#40;$title&#41;&#123; 
$username = "root";
$password = "*****";
$host = "localhost";
$database = "****";

mysql_connect&#40;$host, $username, $password&#41; or die&#40;"Can not connect to database&#58; ".mysql_error&#40;&#41;&#41;;

mysql_select_db&#40;$database&#41; or die&#40;"Can not select the database&#58; ".mysql_error&#40;&#41;&#41;;

$id = $title;

header&#40;'Content-type&#58; image/jpg'&#41;;

$query = mysql_query&#40;"SELECT * FROM ae_gallery WHERE title='".$id."'"&#41;;
$row = mysql_fetch_array&#40;$query&#41;;
$content = $row&#91;'data'&#93;;


     echo $content;
	 
	 

&#125;;
?>
τότε μου εμφανίζει κενή σελίδα.. άμα στο τέλος αντί για echo $content βάλω echo $id μου εμφανίζει κανονικά το string , συνεπώς η μεταφορά του τίτλου $title έγινε σωστά..Ελπίζω να έγινα κατανοητός..

Άβαταρ μέλους
jpk
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 09 Μαρ 2011 21:17

Blob files images

Δημοσίευση από jpk » 29 Ιουν 2011 22:25

dionysosx έγραψε:τότε μου εμφανίζει κενή σελίδα..
Έλεγξε ότι δεν έχεις βγάλει νωρίτερα headers αν και θα έπρεπε να σου λέει κάτι σαν «Η εικόνα "x" δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.» ή να έχει εικονίδιο κατεστραμμένης εικόνας. Headers «βγάζεις» ακόμα και αν έχεις ένα κενό χαρακτήρα πριν από κάποιο <?php για παράδειγμα.

edit: Όχι ότι είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό αλλά το ερωτηματικό όταν κλείνεις τις αγκύλες της συνάρτησης δεν το χρειάζεσαι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jpk την 29 Ιουν 2011 22:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Blob files images

Δημοσίευση από dva_dev » 29 Ιουν 2011 22:36

Τη function την έγραψες αλλά δεν τη χρησιμοποιείς.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

function show&#40;$title&#41;&#123; 
...
&#125;

//Show "the road".
show&#40;'the road'&#41;;
?>

dionysosx
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 01 Μάιος 2011 21:15

Blob files images

Δημοσίευση από dionysosx » 30 Ιουν 2011 12:42

Χμ..Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο μετα headers.. Που ακριβώς πρέπει να τα βάλω..;; Εννοώ στην αρχή της σελίδας ακριβώς μετα το <?php η μέσα στην συνάρτηση πριν εμφανίσω την εικόνα;; Επίσης πρέπει να προσθέσω το header('Content-type: image/jpg'); σε όλες τα αρχεία ή μονό σε αυτό που την εμφανίζω; Δηλαδή μέχρι να φτάσω στο αρχείο που εμφανίζει την εικόνα η λειτουργία περνάει απο 2-3 αρχείο....(έλεγχος μεταβλητών,άνοιγμα βάσης κτλ),,,[/u]

Άβαταρ μέλους
jpk
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 09 Μαρ 2011 21:17

Blob files images

Δημοσίευση από jpk » 30 Ιουν 2011 13:02

Υποθέτω ότι απλά κάνεις include αρχεία PHP οπότε σε αυτή την περίπτωση έχε τα στο μυαλό σου ότι είναι ένα αρχείο. Και εκεί που είναι το header εντάξει είναι αλλά πρόσεξε ότι δεν «βγάζεις» τίποτα οπουδήποτε αλλού. Είπαμε μέχρι και τα κενά είναι έξοδος δεδομένων. Όπως μπορείς να καταλάβεις αν αρχίσω και βγάζω δεδομένα (ακόμα και κενά) και μετά του πω ότι πρόκειται για εικόνα θα βγάλει λάθος. Έλεγξέ φυσικά και ότι δεν κάνεις κανένα άλλο echo νωρίτερα ή δεν έχεις κώδικα html , σε όλα τα αρχεία (στην λογική ροή που ακολουθείται) (εννοείτε ότι καλείς την συνάρτηση φαντάζομαι &#8211; αφού λες ότι αν βγάλεις το header και βάλεις να εξάγει το όνομα , δουλεύει - )

dionysosx
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 01 Μάιος 2011 21:15

Blob files images

Δημοσίευση από dionysosx » 30 Ιουν 2011 14:21

Είσαι σωστός σε όλα όσα λές..Χρησιμοποιώ include δεν κάνω κάπου echo .. Αλλά στη πρώτη σελίδα χρησιμοποιώ html γιατί έχω ένα menu... Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;;

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Blob files images

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 30 Ιουν 2011 16:10

Στην php σελίδα δοκίμασε να βάλεις στην αρχή (πριν απο οτιδήποτε) το ob_start(); και στο τέλος το οb_flush(); μετά από οτιδήποτε άλλο υπάρχει.

dionysosx
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 01 Μάιος 2011 21:15

Blob files images

Δημοσίευση από dionysosx » 30 Ιουν 2011 16:36

Καμία αλλαγή.. :(

Άβαταρ μέλους
jpk
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 09 Μαρ 2011 21:17

Blob files images

Δημοσίευση από jpk » 30 Ιουν 2011 16:44

dionysosx έγραψε:Αλλά στη πρώτη σελίδα χρησιμοποιώ html γιατί έχω ένα menu... Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
Σε γενικές γραμμές πρέπει να επιλέξεις , ή HTML θα βγάζεις ή εικόνα , δεν γίνεται και τα δύο.

Αν ακολουθήσεις όμως την λογική ροή του προγράμματος (κάποια διαφορετική συνθήκη θα υπάρχει όταν θέλεις να βγάλεις εικόνα) και καταλάβεις γιατί ακόμα και όταν θες να βγάλεις εικόνα συνεχίζεις και βγάζεις HTML τότε γίνεται και έτσι όπως το έχεις (αν και ακούγεται κάπως κουβάρι).

Αφού το μόνο που θες στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι να βγάλεις εικόνα γιατί μπλέκεις με άλλα αρχεία; Σου αρκεί η συνάρτηση που έδωσες και φυσικά να την καλείς&#8230;

dionysosx
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 01 Μάιος 2011 21:15

Blob files images

Δημοσίευση από dionysosx » 30 Ιουν 2011 16:53

την html την χρησιμοποιώ για menu κτλ..Εχει φορμα για search και μου εμφανίζει τις photos που θέλω..

Άβαταρ μέλους
jpk
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 09 Μαρ 2011 21:17

Blob files images

Δημοσίευση από jpk » 30 Ιουν 2011 22:49

Η HTML είναι γλώσσα σήμανσης, δεν σου εμφανίζει εικόνες απλά προσδιορίζει από πού θα «ζητηθεί» (HTTP Request) μια εικόνα και τις ιδιότητες εμφάνισής της. Για αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος (ειδικά που δουλεύεις από ότι κατάλαβα με εμβόλιμο κώδικα με λογική) να είναι το ίδιο script που κάνει την μια δουλειά (HTML) και το ίδιο που κάνει και την άλλη (εικόνα). Δοκίμασε να το έχεις σε άλλο αρχείο PHP την συνάρτησή σου και τον τρόπο που την καλείς και αν δουλέψει έτσι και έχεις διάθεση να ασχοληθείς, προχωράς με την αρχιτεκτονική του θέματος.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες