Μπορούμε να ορίσουμε το width ενός image σε % και το height σε pixels??Είναι σωστό??

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
g_p
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: 28 Μάιος 2010 12:43

Μπορούμε να ορίσουμε το width ενός image σε % και το height σε pixels??Είναι σωστό??

Δημοσίευση από g_p » 20 Ιούλ 2011 23:08

Γεια σας,

έχω την εξής γραμμή κώδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div>
       <img src="foto.jpg" width="100%" height="1" />
</div>
To width έχει οριστεί σε ποσοστό και το height σε pixels,
είναι σωστό προγραμματιστικά ή λάθος??

ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
Pantso
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 29 Μαρ 2010 16:49
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Μπορούμε να ορίσουμε το width ενός image σε % και το height σε pixels??Είναι σωστό??

Δημοσίευση από Pantso » 21 Ιούλ 2011 03:29

Ναί σωστό είναι και το 100% θα σου φέρει την εικόνα στο μέγεθος του container της. Αυτός είναι ένας τρόπος για να μπορείς να κάνεις και rescale της φωτογραφίας (ακόμα και με τα css media queries)

Για παράδειγμα

Κώδικας: Επιλογή όλων

img &#123;
    vertical-align&#58; middle;
    height&#58; 100%;
&#125;
#scale &#123;
    height&#58; 230px;
&#125;
Does not compute ... !
GreekTuts.net - Ελληνικά Βοηθήματα
VideoGamer.gr - Γιατί η ζωή είναι ένα παιχνίδι

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες