οχι bloated servlet container

Τεχνικές και μόνο Συζητήσεις για WEB hosting servers, Mail servers, DNS servers. Όχι αναζήτηση υπηρεσιών εδώ!

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

οχι bloated servlet container

Δημοσίευση από pimpogio » 21 Ιούλ 2011 02:43

λοιπον υπαρχει servlet container που να ειναι γρηγορο τζαμπα και να μην θελει πολυ ram?

ας πουμε κατι ποιο ελαφρυ σε ram απο τον jetty / tomcat

αλλα κυριως σε ram με ενδιαφερει εκει ειναι το προβλημα...
λιγη ram οι extra λειτουργιες δε με νοιαζουνε...

δηλαδη ψαχνω λυση με χαμηλη καταναλωση ram και ας μην εχει δυνατοτητες και ας ειναι ποιο αργη.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

οχι bloated servlet container

Δημοσίευση από cherouvim » 21 Ιούλ 2011 14:08

Ο jetty πληρεί αυτά που λες και επίσης είναι σίγουρα καλός. Ενώ αν βρεις και πας σε κάτι πιο πειραματικό και ελαφρύ μπορεί να μην είναι 100% servlet container οπότε θα έχεις άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσεις.

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

οχι bloated servlet container

Δημοσίευση από pimpogio » 21 Ιούλ 2011 22:59

δηλαδη μενω σε jetty ?
ναι καλος ειναι αλλα οσο να ναι τα επιπεδα ram δεν συγκρινονται ουτε κατα διανοια με λυσεις php/python .
το μεγαλο προβλημα ειναι η ram.
Ξερεις καπου μηπως οδηγιες για optimazation του jetty για πολυ μικρο site πχ blog για να υπαρχει βελτιωση στην καταναλωση ram?
η ουσια ειναι οτι με 256MB RAM vps ουτε ενα blog δεν μπορεις να σηκωσεις ακομα και με τον jetty
αλλα ακομα και τα 512MB ειναι πολυ λιγα για να εχεις 1 site ανετο.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

οχι bloated servlet container

Δημοσίευση από cherouvim » 21 Ιούλ 2011 23:44

pimpogio έγραψε:...αλλα οσο να ναι τα επιπεδα ram δεν συγκρινονται ουτε κατα διανοια με λυσεις php/python
Γιατί να τα συγκρίνεις όμως; Άλλα πράγματα προσφέρει το ένα και άλλα το άλλο.
pimpogio έγραψε:αλλα ακομα και τα 512MB ειναι πολυ λιγα για να εχεις 1 site ανετο.
Ανάλογα το site και το traffic που έχεις. Για να μην σου φτάνουν τα 512MB φαντάζομαι μιλάς για κάτι μεγάλο, σωστά;

Δες μήπως σε βολέψει το GAE/J.

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

οχι bloated servlet container

Δημοσίευση από pimpogio » 22 Ιούλ 2011 12:08

οχι δεν ειναι μεγαλο απλα στα 512 ειναι μεσα και το
λειτουργικο κ τα αλλα πραματα που εχει οπως η βαση

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

οχι bloated servlet container

Δημοσίευση από cherouvim » 22 Ιούλ 2011 12:14

Δεν έχω εμπειρία από VPS αλλά μάλλον ναι, ίσως είναι περιορισμένα τα πράγματα.
Μιλούσα για dedicated μνήμη στο Java process, πχ:

Κώδικας: Επιλογή όλων

CATALINA_OPTS="-Xms512m -Xmx1024m -XX:PermSize=128m -XX:MaxPermSize=256m -XX:+UseParallelGC -Djava.awt.headless=true
JAVA_OPTS="-server"
Προφανώς παίζει πολύ ρόλο και τι κάνεις στην εφαρμογή σου μέσα.

Πάντως σου ξαναλέω, κοίτα GAE/J. Πλην κάποιον περιπτώσεων αξίζει τον κόπο και μέχρι να μεγαλώσεις πολύ είναι τσάμπα.

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

οχι bloated servlet container

Δημοσίευση από pimpogio » 26 Ιούλ 2011 14:19

με το google δε θελω μπλεξιματα..
για να σερβιρεις το στατικο περιεχομενο και τα php/py αρχεια τι http server προτεινεις ?
Με proxy η με ajp να κανω τη συνδεση με το jetty ?
Ο apache ειναι μονοδρομος για να σερβιρει τα στατικα του jetty η το proxy/ajp παιζει το ιδιο καλα και με ποιο ελαφριους http servers ?

εχεις μηπως καπου οδηγιες για set php+python+jetty ?

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

οχι bloated servlet container

Δημοσίευση από cherouvim » 26 Ιούλ 2011 14:41

pimpogio έγραψε:με το google δε θελω μπλεξιματα..
Τότε βάλε το χέρι στη τσέπη :)
pimpogio έγραψε:για να σερβιρεις το στατικο περιεχομενο και τα php/py αρχεια τι http server προτεινεις ?
Δεν ξέρω. Εγώ χρησιμοποιώ apache αλλά κάποιοι λένε οτι είναι αργός και βαρύς. Φαντάζομαι έχουν τεράστια sites.
pimpogio έγραψε:Με proxy η με ajp να κανω τη συνδεση με το jetty ?
Δεν ξέρω. Σε tomcat συνδέω με AJP. Σχετικό link: http://stackoverflow.com/q/1081918/72478
pimpogio έγραψε:Ο apache ειναι μονοδρομος για να σερβιρει τα στατικα του jetty η το proxy/ajp παιζει το ιδιο καλα και με ποιο ελαφριους http servers ?
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Τίποτα δεν είναι μονόδρομος. Τα στατικά καλύτερα να μην τα σερβίρει το Java process πάντως, αλλά κάποιος front end server.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

οχι bloated servlet container

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 26 Ιούλ 2011 16:18

Για static content by far ο καλύτερος httpd που έχω συναντήσει είναι ο nginx με μία single thread (event driven arch σε event loop) προσέγγιση και workers ανάλογα με τα cores , ότι καλύτερο έχει να προσφέρει δηλαδή η Ρώσικη αρκούδα.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

οχι bloated servlet container

Δημοσίευση από pimpogio » 26 Ιούλ 2011 21:53

οκ τωρα ενα αλλο θεμα για long polling η websockets(αυτα για το μελλον μιας και δεν παιζουνε σε ie)
πως θα παρακαμψω τελειως τον http server και να μιλαω απευθειας στον jetty ?
Η δεν υπαρχει προβλημα να το κανω αυτο μεσω proxy ?

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

οχι bloated servlet container

Δημοσίευση από cherouvim » 26 Ιούλ 2011 23:40

Είτε με proxy είτε με ajp είναι γρήγορο. Τώρα αν θες να παρακάμψεις τον web container βάλτον στο 80 και τελείωσες. Αλλά έτσι ο web server φεύγει από το παιχνίδι.

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

οχι bloated servlet container

Δημοσίευση από pimpogio » 30 Ιούλ 2011 20:58

Δεν μπορω να τον βαλω στην 80 τον jetty γιατι θελω και php και python..

τελικα απο proxy το long polling παιζει τα websockets
δεν παιζουνε...

τα rewrites και ssl certificates που πρεπει να μπαινουνε στο jetty η στον http
server οταν η συνδεση γινετε με proxy ?

--
βρηκα και αυτο
http://jetfar.com/apache-nginx-lighttpd-future-compared

Απάντηση

Επιστροφή στο “Apache, IIS, DNS Servers”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες