Php Script

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Php Script

Δημοσίευση από matrixjo » 18 Αύγ 2011 15:37

Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα λίγη βοήθεια στο εξής θέμα.Ανέθεσα σε κάποιον την δημιουργία ενός script το οποίο παίρνει δεδομένα από csv αρχείο και τα περνάει στην βάση μέσα στην εφαρμογή JEA( εφαρμογή του Joomla για ακίνητα).Το φτασε ως ένα σημείο και δουλεύει μια χαρά αλλά υπολλείπονται 2 επιπλέον ιδιότητες.
1)Εφ όσον περάσει το ακίνητο , θέλω να μπορεί να το χαρακτηρίζει βάσει του πεδίου περιγραφής του(διαμέρισμα,μονικατοικία κλπ)
2) Να δημιουργεί με βάση το ID του ακινήτου ανάλογο φάκελο μέσα στο root φάκελο για τα images ώστε να περνιούνται οι φωτογραφίες στον φάκελο κάθε ακινήτου με ftp και όχι μέσα από την διαχείριση του Joomla.
Aν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει και να το αναλάβει ή να δώσει την λύση αν είναι εύκολα υλοποιήσιμη ας επικοινωνήσει μαζί μου.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Level Technical Group
Φελλάς Ιωάννης
Master Administrator - Web Designer
Κοτζιά 24 Περιστέρι 12137 Αθήνα

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Php Script

Δημοσίευση από Christianago » 20 Αύγ 2011 22:43

Τι βαση δεδομενων χρησιμοποιεις;

1) Υποθετω οτι κατι τετοιο θα το κανει ο admin, οποτε χρειαζεται μια φορμα οπου θα κοιταει το ακινητο και διπλα σε ενα πεδιο κειμενου θα καταχωριζει την περιγραφη; Αν ειναι αυτο που σκεφτεσαι, τι δεδομενα θα κοιταει ο admin για να χαρακτηριζει ενα ακινητο; Πχ. διευθυνση, id
κλπ. Υποθετουμε οτι τα ακινητα ειναι καταχωρημενα ηδη στη ΒΔ;

2) Θα υπαρχει ενας φακελος με τις φωτογραφιες πχ. images και καθε υποκαταλος θα ειναι ετσι:
akinito_10, akinito_11 κλπ. οπου σε καθε φακελο ο admin θα ανεβαζει τις φωτογραφιες μεσα παλι απο μια φορμα;

matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Php Script

Δημοσίευση από matrixjo » 22 Αύγ 2011 11:30

1) Βάση δεδομένων Mysql
Την εισαγωγή την κάνει ο admin/ χρήστης με δεδομένο το csv αρχείο το οποίο βγαίνει από πρόγραμα.Τα δεδομένα υπάρχουν ήδη στο αρχείο , δηλ χαρακτηρισμός ακινήτου , id κλπ.Απλά ο χρήστης επιλέγει αν κάνει νέα εισαγωγή στην βάση η ενημέρωση.Μπορεί να επιλέξει όποια πεδία θέλει αυτός να κατα χωρήσει ή να κάνει αυτόματη αντιστοίχιση.Αν το ακίνητο είναι ήδη στην βάση και θέλει να ενημερώσει δεδομένα έχει την επιλογή ενημέρωση.
2)Υπάρχει ο φάκελος για τα images ο οποίος ως τώρα δημιουργόταν μέσα από την διαχείριση του Joomla και του JEA αλλά αυτός είναι πολύ χρονοβόρος.Θέλω αυτόματα με την καταχώρηση του csv να δημιουργείται ο φάκελος του ακινήτου βάση το ID του (αρίθμηση 50,51,52 κλπ) και μετά μέσω ftp να ανεβαίνου οι εικόνες και να εμφανίζονται στο κάθε ακίνητο στην σελίδα.Υπάρχει δηλ το root του folder των εικόνων μέσα στο csv.Βασικά όσα ρωτάς είναι έτοιμα και γίνονται απλά 2 ιδιότητες θέλω να προστεθούν, αυτή με τον χαρακτηρισμό του ακινήτου και την δημιουργία φακέλου στον folder των εικόνων για ανέβασμα τους με ftp.
Ευχαριστώ.
Level Technical Group
Φελλάς Ιωάννης
Master Administrator - Web Designer
Κοτζιά 24 Περιστέρι 12137 Αθήνα

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Php Script

Δημοσίευση από Christianago » 22 Αύγ 2011 14:11

Απο αυτο που καταλαβαινω απο το 2) ειναι οτι θες να δημιουργουνται αντιστοιχοι φακελοι για καθε ακινητο που υπαρχει στο csv. Τη δομη του csv εσυ την ξερεις εκτος αν μας δειξεις ενα υποδειγμα.
Εδω ειναι ο κωδικας για να φτιαξεις φακελους συμφωνα με το id του ακινητου που εχει περαστει στη βαση. Φανταζομαι δεν εχει διαφορα με αυτο που θες να κανεις αφου τα ακινητα στο csv σου καταχωρουνται παντα στη ΒΔ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

$result = mysql_query("SELECT ID FROM table");
while ($row = mysql_fetch_array($result)){   
mkdir("images/".$row[0], 0700);    
}
Υπάρχει δηλ το root του folder των εικόνων μέσα στο csv
Εδω εννοεις να ανεβαινουν δυναμικα οι εικονες σε αυτους τους φακελους συμφωνα με το csv σου;
Η διαδρομη της καθε εικονας υπαρχει πχ. σε καθε κελι του csv και ο κωδικας php θα διαβαζει αυτο το κελι με τη διαδρομη και θα αντιστοιχιζει/μεταφερει τις εικονες;

matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Php Script

Δημοσίευση από matrixjo » 31 Αύγ 2011 04:04

Οι εικόνες θα ανεβαίνουν μέσω ftp στον κάθε φάκελο που θα δημιουργείται για το κάθε ακίνητο, βάση το id από το csv.Επίσης μέσα στο csv υπάρχει η διαδρομή της κάθε εικόνας π.χ ( C:\gandg\ReGandG\img\D’--1046873694.jpg)το root του folder όπως σωστά αναφέρεις. Σ ευχαριστώ για την βοήθεια.

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Php Script

Δημοσίευση από Christianago » 31 Αύγ 2011 09:17

Μπορεις να δημιουργησεις και να ποσταρεις ενα νεο csv με 5-6 καταχωρησεις να δουμε πώς μπορει να γινει;

matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Php Script

Δημοσίευση από matrixjo » 31 Αύγ 2011 18:13

Ανεβάζω 2 φωτό , στην μια αρριστερά θα δεις το id και στην δεύτερη το root του folder.
Συνημμένα
screenshot1.jpg
screenshot2.jpg

matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Php Script

Δημοσίευση από matrixjo » 16 Σεπ 2011 15:50

Ok το φτιαξα παιδια ευχαριστώ όσους απάντησαν την βρήκα την λύση ας κλείσει το θέμα.
Level Technical Group
Φελλάς Ιωάννης
Master Administrator - Web Designer
Κοτζιά 24 Περιστέρι 12137 Αθήνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες