Δυναμικό μένου και περιεχόμενο

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
quit
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 09 Δεκ 2008 11:54

Δυναμικό μένου και περιεχόμενο

Δημοσίευση από quit » 25 Αύγ 2011 12:19

Καλημερα παιδια, έχω μπερδευτεί και θέλω την βοηθεια σας. Λοιπόν, έχω φτιάξει ένα control panel για διαχείρηση του πολυγλωσσικού περιεχομένου μιας ιστοσελίδας.
Ο διαχειρηστής μπορεί να προσθέτει μενου, κείμενα, φωτγραφίες κτλ.
Εκεί που έχω μπερδευτεί είναι στα μενού και πιο συγκεκριμένα στο περιεχόμενο αυτών.
Τα εμφανίζω κάνοντας ένα ερώτημα στη βαση μου.Ολα οκ μέχρι εδώ.
Το περιεχόμενο δεν ξέρω πως να το εμφανίζω?
Θα μου πείτε και αυτό με αντιστοιχο ερώτημα. οκ.
Το λινκ του κάθε μενού θα πρέπει να είναι πχ pages.php?id=3 ή ένα αρχείο το οποίο θα το έχω καταχωρήσει δυναμικά εγώ πχ. rooms.php
Ακόμη αν το μενού είναι url με το που κανω κλικ για παράδειγμα rooms.php τι έλεγχο πρέπει να κάνω για να μου εμφανίσει τα περιεχόμενα από το συγκεκριμένο μενού?

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Δυναμικό μένου και περιεχόμενο

Δημοσίευση από stevebat » 25 Αύγ 2011 16:47

δεν ξερω αν καταλαβα τι θες αλλά για την πρώτη ερώτηση θα μπορούσες να κάνεις κάτι τέτοιο

Κώδικας: Επιλογή όλων

$id=$_GET['id'];
$sql=mysql_query("SELECT * FROM pages WHERE id='".$id."'");
$res=mysql_fetch_array($sql);
echo $res['oti_thes'];
και καλα. Τώρα δεν ξέρω αν είναι κάτι τέτοιο αυτό που ζητάς βέβαια θέλει λίγο προστασία

quit
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 09 Δεκ 2008 11:54

Δυναμικό μένου και περιεχόμενο

Δημοσίευση από quit » 25 Αύγ 2011 19:32

καταρχας ευχαριστω για την απάντηση σου.
Αν το κάνω όμως έτσι όλα τα μενου μου και τα περιεχόμενα αυτών θα τα εμφανίζω σε ένα μόνο αρχείο. Αυτό συνεπάγεται ότι αν έχω 10 μενού ο κώδικας στο αρχείο θα είναι πολλές γραμμές. Δεν εξυπηρετεί περισσότερο το κάθε μενού να με στέλνει σε διαφορετικό αρχείο?

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Δυναμικό μένου και περιεχόμενο

Δημοσίευση από dpa » 25 Αύγ 2011 20:07

Το ίδιο είναι όπως νομίζεις κάντω.

Αρκεί να παίζει.

Το πλαίσιο το έχει σε διαφορετικό αρχείο. Δες πως είναι στο πλαίσιο και κάντω.

quit
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 09 Δεκ 2008 11:54

Δυναμικό μένου και περιεχόμενο

Δημοσίευση από quit » 25 Αύγ 2011 20:57

ευχαριστω πολύ.
Να ρωτήσω όμως κατι, ας πούμε ότι κάνουμε το μενου μας το κάθε ένα να μας στέλνει σε δικό του αρχείο πώς θα στέλνω και το id του μενού για να εμφανίζω το αντίστοιχω περιεχόμενο?
Το ρωτάω αυτό γιατί σε περίπτωση διαγραφής του μενού και προσθήκης αλλου το id του μενού αλλάζει.

quit
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 09 Δεκ 2008 11:54

Δυναμικό μένου και περιεχόμενο

Δημοσίευση από quit » 25 Αύγ 2011 20:59

Για αυτό ρωτάω ποιος είναι ο σωστός τρόπος του μενού μιας σελίδας γιατι τα έχω κάνει μπάχαλο στο μυαλό μου...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Δυναμικό μένου και περιεχόμενο

Δημοσίευση από fafos » 25 Αύγ 2011 21:06

1. ftiaxneis mia vash me titlo "rooms" gia paradeigma..
2. se authn thn vash exeis ta: id,title,perigrafh,klpklp... sort
3. sto sort dineis se poia thesh tou menou thes na emfanizetai to link tou kathe room
4. kaleis ena query sthn selida tou menou opou ta taxinomeis analoga me to sort ASC
(p.x. select * from rooms ORDER BY sort ASC ...... while(mpla mla) { echo kathe domatio } )

etsi tha exeis ena menou opos:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="room.php?id=1">Room 1</a>
<a href="room.php?id=3">Room 3</a>
<a href="room.php?id=2">Room 2</a>
<a href="room.php?id=4">Room 4</a>
klp klp
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

quit
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 09 Δεκ 2008 11:54

Δυναμικό μένου και περιεχόμενο

Δημοσίευση από quit » 25 Αύγ 2011 21:31

ευχαριστο πολυ fafos.
Αν όμως θέλω κάθε μενού μου να με στέλνει σε διαφορετικό αρχείο πως θα γίνει?
πχ.ΜΕΝΟΥ:
αρχική,τοποθεσία, επικοινωνία..
το link των παραπάνω να είναι,
index.php,location.php,contact.php

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Δυναμικό μένου και περιεχόμενο

Δημοσίευση από fafos » 25 Αύγ 2011 21:38

des auto: http://www.e-q.gr/index.php

to arxeio menou einai kapos etsi:

Κώδικας: Επιλογή όλων


<a href="index.php">arxikh</a> 

... edo trexei to query pou eipame parapano...

<a href="guestbook.php">guestbook</a> 
<a href="contacts.php">epikoinonia</a> 

klp klp

Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

quit
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 09 Δεκ 2008 11:54

Δυναμικό μένου και περιεχόμενο

Δημοσίευση από quit » 25 Αύγ 2011 21:48

ετσι θέλω να το κάνω αλλά δεν...
στην σελίδα που μου εστειλες τα μενού είναι σε εναν φάκελο /page/.και από εκει ανάλογα με το id του μενού μου εμφανίζει τα αντιστοιχα αποτελέσματα.σωστά μέχρι εδώ?

quit
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 09 Δεκ 2008 11:54

Δυναμικό μένου και περιεχόμενο

Δημοσίευση από quit » 25 Αύγ 2011 21:58

αυτο που θέλω να φτιάξω είναι να μπορεί ένας χρήστης να προσθαφερεί μενού.
Κολάω ομώς αν το καθε μενού έχει το δικο του αρχείο.
Γιατί μπερδεύομαι; Ας πούμε ότι είμαι στην αρχική σελίδα(index.php) και κάνω κλικ στο contact.php. εγώ από την βαση μου ξέρω το id του contact.php και μπορώ με το που μπω στην σελίδα contact.php να του ορισω από default $id=5; και έτσι να μου εμφανίσει τα αντιστοιχα περιχόμενα του contact.php
Αυτό όμως πιστεύω ότι δεν είναι σωστό γιατί αν διαγράψω το μενού contact.php και θέλω να προσθέσω ένα αλλο μενου το examples.php κάπου εδώ το χάνω....

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Δυναμικό μένου και περιεχόμενο

Δημοσίευση από fafos » 25 Αύγ 2011 21:59

den yparxei kanenas fakelos... ta deixnei etsi giati einai friendly urls me htaccess.. sthn pragmatikothta einai page.php?id=kati h room.php?id=kati.. esy kaneta klassika gia arxh kai meta proxoras se friendly urls..

poios xrhsths na prosthaferei sto menu? ton diaxeiristh tha ennoeis mallon..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

quit
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 09 Δεκ 2008 11:54

Δυναμικό μένου και περιεχόμενο

Δημοσίευση από quit » 25 Αύγ 2011 22:07

ναι ο διαχειρηστής σωστά γιατι θα δημιουργούνται δυναμικά από ένα control panel. Άρα μου προτείνεις από ότι κατάλαβα σε ένα αρχείο για παράδειγμα το pages.php να εμφανίζονται όλα μου τα μενού ανάλογα με το id που θα έχει το κάθε μενού?
<a href="pages.php?id=1">αρχική</a>
<a href="pages.php?id=2">τοποθεσία</a>
και παέι λέγοντας.Σωστά;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Δυναμικό μένου και περιεχόμενο

Δημοσίευση από fafos » 25 Αύγ 2011 22:14

afou thes na epexergazesai oles tis selides apo thn diaxeirish kapos etsi prepei na to kaneis.. aplos tha prepei na kaneis allh mia efarmogh sthn diaxeirish opou tha les se poia thesh na emfanizetai to kathe link..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

quit
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 09 Δεκ 2008 11:54

Δυναμικό μένου και περιεχόμενο

Δημοσίευση από quit » 25 Αύγ 2011 22:19

ok got it. έτσι όμως το αρχείο μου για παράδειγμα pages.php δεν θα είναι τεράστιο από γραμμές κωδικα αφού εκέι θα εμφανίζονται όλα?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες