Νέος στην PHP

Γενικά θέματα για τις γλώσσες προγραμματισμού που δεν καλύπτονται από τις άλλες περιοχές της κατηγορίας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
costa
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 13 Σεπ 2011 12:41
Τοποθεσία: Βόλος
Επικοινωνία:

Νέος στην PHP

Δημοσίευση από costa » 13 Σεπ 2011 13:47

Καλησπέρα. Εχω ξεκινήσει να μαθαίνω την PHP5.Εχω αγοράσει ένα βιβλίο και προσπαθώ να δημιουργήσω τα πρόγραμματα που έχει το βιβλίο. Από προγραμματισμό σε web τώρα ξεκινάω.
Εχω εγκαταστήσει το XAMPP και αυτό έχεi κάνει όλες τις ρυθμίσεις που χρειάζεται ο Apache , PHP, Mysql. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι προσπαθώ τα περιεχόμενα που δίνω σε μια φόρμα δεν αποθηκεύονται σε αρχείο.Τα αρχεία μου βρίσκονται στο c:\xampp\htdocs\test\ και το μήνυμα λάθους που μου εμφανίζει αφορά την flock() και λέει expects parameter 1 to be resource boolean given in c:\xampp\htdocs\test\.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Νέος στην PHP

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 13 Σεπ 2011 14:03

Δεν έχει δημιουργηθεί το resource από το fopen που έχει πιο πάνω για κάποιο λόγο ή έχεις κάποιο ορθογραφικό στην μεταβλητή που έχει το resource.

To flock σε single user περιβάλλον δεν έχει και πολύ μεγάλη έννοια σε πρώτη φάση βάλτο σαν comments δεν σου χρειάζεται στην παρούσα φάση.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

costa
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 13 Σεπ 2011 12:41
Τοποθεσία: Βόλος
Επικοινωνία:

Νέος στην PHP

Δημοσίευση από costa » 13 Σεπ 2011 14:22

Να πως έχω γράψει την fopen @ $fp = fopen("$DOCUMENT_ROOT/../test/orders.txt" , 'ab');
Μήπως είναι λάθος η διαδρομή του αρχείου;

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Νέος στην PHP

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 13 Σεπ 2011 14:29

βγάλε το @ γιατί κόβει τα errors.
Βάλε και το path relative σε σχέση με το php για αρχή.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

costa
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 13 Σεπ 2011 12:41
Τοποθεσία: Βόλος
Επικοινωνία:

Νέος στην PHP

Δημοσίευση από costa » 13 Σεπ 2011 17:16

Με την relative διαδρομή και χωρίς το flock δουλεύει μια χαρα. Σε ευχαριστώ πολύ.
Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα. Οταν κάνω Start τον υπολογιστή μερικές φορές κάνει πολύ ώρα να φορτώσει το δίκτυο για σύνδεση στο internet.Όταν φορτώσει και τρέξω το xampp για να ξεκινήσει ο apache και η mysql η mysql ξεκινά ενώ ο apache οχι. Υπάρχει διένεξη επειδή ο Apache χρησιμοποιεί την 80 port; Στην αρχη το xampp μου εμφανίζει μήνυμα Xampp component status current directory c:\xampp. Run this program only from you xampp directory .

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Νέος στην PHP

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 13 Σεπ 2011 18:51

Δεν γνωρίζω από το setup του xampp μαν ίσως κάποιος άλλος να μπορεί να σε βοηθήσει.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
_tasos
Δημοσιεύσεις: 116
Εγγραφή: 03 Μάιος 2007 15:06
Επικοινωνία:

Νέος στην PHP

Δημοσίευση από _tasos » 19 Σεπ 2011 00:26

Όταν δούλευα με xampp είχα πρόβλημα με την 80 θύρα διότι την ίδια θύρα χρησιμοποιούσε κ το Skype και υπήρχε conflict.

Απάντηση

Επιστροφή στο “γλώσσες προγραμματισμού - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες