Πρόβλημα κωδικοποίησης

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
philos
Δημοσιεύσεις: 264
Εγγραφή: 30 Αύγ 2007 23:32

Πρόβλημα κωδικοποίησης

Δημοσίευση από philos » 02 Οκτ 2011 23:40

Αντιμετωπίζω πρόβλημα κατά το post ελληνικού κειμένου. Συγκεκριμένα, όταν ποστάρω για παράδειγμα το μήνυμα:
ΑΒΓΔΕΖΗ
ABCDEFG
αυτό καταχωρείται στη βάση και εμφανίζεται έτσι:
ΑΒΓΔΕΖΗ
ABCDEFG
Το charset της σελίδας είναι ISO-8859-7 :hammer:
Υποθέτω ότι θα πρέπει να μπει κάποια συνάρτηση μετατροπής.

Ευχαριστώ όποιον βοηθήσει!

Σας παραθέτω τους επίμαχους κώδικες:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function postComment() {
	var querystring = window.location.querystring;
	var video = querystring["videoid"];
	
	elem = document.getElementById("vB_Editor_QR_textarea");
	remote = new dataServer;
	nt = remote.enviro("videoajax.php?do=postcomment&videoid=" + video + "&message=" + encodeURI(elem.value),"");

	if (nt == '1') {
		elem.value = "";

		elem = document.getElementById("vidSubmit");
		elem.value = "Your comment has been posted...";
		elem.disabled = true;

		getComments(1);
	} else {
		nt = nt.replace(/\n/i, '');
		while &#40;nt.match&#40;/<.+?>/i&#41;&#41; &#123;
			nt = nt.replace&#40;/<.+?>/i, ''&#41;;
		&#125;

		alert&#40;nt&#41;;
		// alert&#40;"The entered comment is too short."&#41;;
	&#125;
&#125;

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$_REQUEST&#91;'do'&#93; == 'postcomment'&#41;
&#123;
	$videoid = $vbulletin->input->clean_gpc&#40;'r', 'videoid', TYPE_UINT&#41;;
	$message = $vbulletin->input->clean_gpc&#40;'r', 'message', TYPE_STR&#41;;

	$message = convert_urlencoded_unicode&#40;$message&#41;;

	$dm =& datamanager_init&#40;'VideoComment', $vbulletin, ERRTYPE_STANDARD&#41;;
	$dm->setr&#40;'videoid', $videoid&#41;;
	$dm->setr&#40;'message', $message&#41;;
	$dm->set&#40;'state', 'visible'&#41;;
	$dm->save&#40;&#41;;

	echo '1';
&#125;

mat_
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 09 Απρ 2004 02:01

Πρόβλημα κωδικοποίησης

Δημοσίευση από mat_ » 04 Οκτ 2011 01:16

Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με JavaScript. Η βάση πρέπει εξαρχής να στηθεί με κωδικοποίηση UTF-8, καθώς και η ιστοσελίδα.

Στη βάση εμφανίζει τίποτα στα ελληνικά ή όλα είναι όπως περιγράφεις;

Άβαταρ μέλους
philos
Δημοσιεύσεις: 264
Εγγραφή: 30 Αύγ 2007 23:32

Πρόβλημα κωδικοποίησης

Δημοσίευση από philos » 04 Οκτ 2011 17:40

mat_ έγραψε:Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με JavaScript. Η βάση πρέπει εξαρχής να στηθεί με κωδικοποίηση UTF-8, καθώς και η ιστοσελίδα.

Στη βάση εμφανίζει τίποτα στα ελληνικά ή όλα είναι όπως περιγράφεις;
Η βάση αν θυμάμαι καλά είναι σε collation utf8_unicode_ci, αλλά δεν είναι σε utf8 αφού δεν εμφανίζει τους τονισμένους λατινικούς χαρακτήρες. :(

Ναι, η σελίδα είναι όλη στα Ελληνικά με charset ISO-8859-7

Τι μπορεί να φταίει; :/

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες