Πρόβλημα με List Στην Java

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
garyfalia
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 03 Αύγ 2011 11:27

Πρόβλημα με List Στην Java

Δημοσίευση από garyfalia » 08 Οκτ 2011 20:43

Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα με την Java, δημιουργω μια εργασία σαν facebook και το υλοποιώ σε java. Κάνω την ερώτηση στην βάση μου καθώς θέλω να επιλέξω ένα χρήστη με βάση το username του που ε'ιναι και κλειδί και να το βάλω σε μια λιστα. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, όταν διατρέχω την λίστα για να εμφανίσω το Username πάντα το πρώτο μου το εμφανίζει null ενώ τα υπόλοιπα κανονικά. Τι μπορεί να συμβαίνει??

Κώδικας: Επιλογή όλων

public dbfriends findfriend(String username)
    {
        dbfriends friend = new dbfriends();
        String search = "'"+username+"'" ;
        String fusername=null;
        String name=null;
        String surname=null;
        String welcome_info=null;
        String birthday=null;
        String interests=null;

        int view_username=0;
        int view_birth=0;
        int view_inter= 0;
        ResultSet rst = null;
        
        
        String sql = "select * from users";
        try
        {
            init();
            friend.init();
            rst = stat.executeQuery(sql);
            
            while(rst.next())
           {
               fusername = rst.getString("username");
               
               if(fusername.equals(username) == true)
               {
                   
                    name=rst.getString("first_name");
                    surname=rst.getString("last_name");
                    welcome_info=rst.getString("welcome_info");
                    birthday=rst.getString("birth_day");
                    interests=rst.getString("interests");
                    view_username=rst.getInt("view_user");
                    view_birth=rst.getInt("view_birth");
                    view_inter=rst.getInt("view_inter");
                    break;
               }   
           }
               
        }
        catch (SQLException ex)
        {
            Logger.getLogger(dblogin.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
        }  
    
        friend.setIsFriend(1);
        friend.setBirthDate(birthday);
        friend.setName(name);
        friend.setSur(surname);
        friend.setUser(fusername);
        friend.setInterests(interests);
        friend.setWelcomeInfo(welcome_info);
        friend.setViewInter(view_inter);
        friend.setViewBirth(view_birth);
        friend.setViewUser(view_username);
        
        return friend;
    
    }
αυτ'η την συνάρτηση καλώ για να μου επιστρέψει τον user και μετά κάνω list.add(friend)
και την διασχίζω ως εξής:
int i=0;
while(i<list.size())
{
friend = list.get(i);
out.println("+ friend.getUser()+");
i++;
}

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Πρόβλημα με List Στην Java

Δημοσίευση από virxen75 » 09 Οκτ 2011 20:39

ελέγχεις την περίπτωση να μην υπάρχει το username στην βάση?

garyfalia
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 03 Αύγ 2011 11:27

Πρόβλημα με List Στην Java

Δημοσίευση από garyfalia » 10 Οκτ 2011 12:46

Καλημέρα.. ο έλεγχος γίνεται, αν και τελικά βρήκα τι έφταιγε..
Ήθελε απλά type cast το object οταν επιστρεφόταν..
δεν ξέρω αλλά δεν είναι λίγο κουλό?
ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον..
:)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες