Δημιουργία φακέλου με Ελληνικούς χαρακτήρες

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
invader7
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: 24 Ιαν 2009 22:02

Δημιουργία φακέλου με Ελληνικούς χαρακτήρες

Δημοσίευση από invader7 » 12 Οκτ 2011 19:40

Καλησπέρα παιδιά , θέλω να φτιάξω έναν φάκελο με Ελληνικούς χαρακτήρες, έχω ένα php σε UTF-8 without Bom και μέσα έχω

Κώδικας: Επιλογή όλων

mkdir("στέλιος");
και δεν μου τον δημιουργεί σωστά... ούτε με echo "στέλιος"; δεν παίρνω σωστό αποτέλεσμα.

έτσι λοιπόν δοκίμασα αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');

echo "στέλιος";
mkdir("στέλιος");
και δούλεψε μια χαρά το echo , αλλά ο φάκελος πάλι τα ίδια....

καμιά ιδέα ; ευχαριστώ


invader7
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: 24 Ιαν 2009 22:02

Δημιουργία φακέλου με Ελληνικούς χαρακτήρες

Δημοσίευση από invader7 » 12 Οκτ 2011 20:14

το διάβασα πριν κάνω το ποστ
Just urlencode the string desired as a filename. All characters returned from urlencode are valid in filenames (NTFS/HFS/UNIX), then you can just urldecode the filenames back to UTF-8 (or whatever encoding they were in).
αν το κατάλαβα σωστά λέει να κάνω κάτι τέτοιο

Κώδικας: Επιλογή όλων

mkdir(urlencode ("στέλιος"));
αλλά δεν δουλεύει....

Άβαταρ μέλους
Jimaek
Δημοσιεύσεις: 608
Εγγραφή: 18 Ιαν 2010 22:54
Επικοινωνία:

Δημιουργία φακέλου με Ελληνικούς χαρακτήρες

Δημοσίευση από Jimaek » 12 Οκτ 2011 22:23

Σε μένα πάντως και αυτό δούλεψε χωρίς κανένα πρόβλημα ή κάποια ρύθμιση

Κώδικας: Επιλογή όλων

mkdir("στέλιος"); 

invader7
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: 24 Ιαν 2009 22:02

Δημιουργία φακέλου με Ελληνικούς χαρακτήρες

Δημοσίευση από invader7 » 13 Οκτ 2011 04:03

και σε μένα δουλεύει στο σπίτι μου και το mkdir και το echo,στον server (windows server 2008) που πάω να το τρέξω , εκεί δεν τρέχει .... αν και γράφει Ελληνικά το μηχάνημα.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Δημιουργία φακέλου με Ελληνικούς χαρακτήρες

Δημοσίευση από cpulse » 14 Οκτ 2011 04:37

Σε unix file systems τα file names είναι σε utf-8. Στα file systems των windows είναι σε ANSI, οπότε αν το default codepage σου είναι στα ελληνικά πρέπει να το μετατρέψεις σε cp1253.

mkdir(iconv('utf-8', 'cp1253', 'στέλιος'));

invader7
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: 24 Ιαν 2009 22:02

Δημιουργία φακέλου με Ελληνικούς χαρακτήρες

Δημοσίευση από invader7 » 18 Οκτ 2011 18:54

ευχαριστώ για την απάντηση , βρήκα άλλο τρόπο και έχω μόνο λατινικούς χαρακτήρες

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες