Πίνακας απο Mysql δεδομένα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Lefteris33
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 18 Μαρ 2010 15:10
Τοποθεσία: Δαφνη
Επικοινωνία:

Πίνακας απο Mysql δεδομένα

Δημοσίευση από Lefteris33 » 27 Οκτ 2011 17:44

Τελικά παιδιά η λογική του Khronos επικράτησε με μερικές διορθώσεις στο style.
Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας και σας είμαι υπόχρεος. Παραθέτω τις αλλαγές που έκανα για οποιονδήποτε θελήσει να φτιάξει κάτι ανάλογο.

$result = mysql_query ($query); // Run the query

if (($result)||(mysql_errno == 0))
{
echo "<table width='100%' border='5' cellspacing='5' cellpadding='5' aligne=\"left\">";
if (mysql_num_rows($result)>0)
{
//display the data
while ($rows = mysql_fetch_array($result,MYSQL_ASSOC))
{
$i = 0;
while ($i <1)
{
echo "
<div style=\"float: left; width: 199px;\">
<img class=\"imgB\" src={$rows['proion_photo']} height=\"30%\" aligne=\"center\"/><br/>
<p style=\"background:#EEEEEE\" style=\"color:#FFF\" style=\"font-size:9px;\">
<p style=\"background-color: #EEEEEE; padding:15px;\" style=\"background:#EEEEEE\" style=\"color:#FFF\" style=\"font-size:9px;\"><strong>{$rows['proion_name']}</strong></p>
<p><strong >Τιμή :{$rows['proion_price']} Ευρώ</strong></p><hr/>
</div>";
$i++;
}


}
}else{
echo "<tr><td colspan='" . ($i+1) . "'>No Results found!</td></tr>";
}
echo "</table>";
}else{
echo "Error in running query :". mysql_error();
}
?>
Lefteris Toumanidis websitepro

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Πίνακας απο Mysql δεδομένα

Δημοσίευση από Khronos » 27 Οκτ 2011 17:57

fafos έγραψε:
korgr έγραψε:Η ενδεικνυόμενη λύση είναι κάθε προϊόν σε div με float left και όλα τα product-divs σε container με συνολικό πλάτος που να μην επιτρέπει τέταρτο product-div στη σειρά.
Ούτε clears ούτε τίποτα!
an den valeis clear (toulaxiston sto telos) kai vrei geitoniko div me float ta ekanes kounoupidi..
Αφού είναι μέσα σε κάποιο container. Πώς θα γίνει αυτό?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πίνακας απο Mysql δεδομένα

Δημοσίευση από fafos » 27 Οκτ 2011 18:08

o tropos einai lathos (ektos ton ypoloipon lathon pou yparxoun ston kodika)
to table pou paragetai den dinei sosta apotelesmata otan oi eggrafes den einai polaplasio tou 3..

oi lyseis einai 2... h o tropos me ta divs pou proanefera h an epimeneis me ta tables, autos:

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=34667
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Πίνακας απο Mysql δεδομένα

Δημοσίευση από Khronos » 27 Οκτ 2011 18:37

Μα για τα divs λέμε! :P

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πίνακας απο Mysql δεδομένα

Δημοσίευση από fafos » 27 Οκτ 2011 18:41

Khronos έγραψε:Μα για τα divs λέμε! :P
ego milao gia ton tropo pou edeixe o lefteris...

ta divs theloun clears... eipa ston diko mou kai evgale ta clears apo mia selida... des ton footer pou phge: http://www.fraoula.eu/menu_taliateles.php
(grhgora giati tha to epanaferei :lol: )
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Πίνακας απο Mysql δεδομένα

Δημοσίευση από Khronos » 27 Οκτ 2011 18:47

Στο .footerin έπρεπε να εφαρμόσεις clearfix. Όχι να βάλεις clear div κάτω απο τα floated elements.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πίνακας απο Mysql δεδομένα

Δημοσίευση από fafos » 27 Οκτ 2011 18:48

Khronos έγραψε:Στο .footerin έπρεπε να εφαρμόσεις clearfix. Όχι να βάλεις clear div κάτω απο τα floated elements.
ego efarmozo mono dolomata sta agkistria.. autos pou to eftiaxe xerei poly kala thn douleia tou..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Πίνακας απο Mysql δεδομένα

Δημοσίευση από Khronos » 27 Οκτ 2011 18:51

Ναι μωρέ μια χαρά δουλεύει και μια χαρά ξέρει τη δουλειά του αυτός που το έφτιαξε. Πρίν 1 χρόνο θα το έκανα και γώ με τον ίδιο τρόπο.

Πρέπει να ακολουθούμε τις εξελίξεις όμως!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πίνακας απο Mysql δεδομένα

Δημοσίευση από fafos » 27 Οκτ 2011 18:53

Khronos έγραψε:Ναι μωρέ μια χαρά δουλεύει και μια χαρά ξέρει τη δουλειά του αυτός που το έφτιαξε. Πρίν 1 χρόνο θα το έκανα και γώ με τον ίδιο τρόπο.

Πρέπει να ακολουθούμε τις εξελίξεις όμως!
tha ston steilo na ton epedeuseis...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Πίνακας απο Mysql δεδομένα

Δημοσίευση από Khronos » 27 Οκτ 2011 18:57

Στείλ'τον στείλ'τον! :P

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πίνακας απο Mysql δεδομένα

Δημοσίευση από korgr » 27 Οκτ 2011 21:44

Δάσκαλε εννοείται με clearfix στο container. Απλά χωρίς clears στα προϊόντα!
Και φυσικά πάντα μιλάμε για νεότερους browsers (από ΙΕ8 και άνω) γιατί τους υπόλοιπους ούτε τους θυμόμαστε πλέον κάτω από τόσο χώμα που αναπαύονται :P

Για του λόγου το αληθές:
test

Απλά ορίζεις τον αριθμό προϊόντων στην GET μεταβλητή και βλέπεις την συμπεριφορά...

Φυσικά υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι με css3 όπου στοχεύεις συγκεκριμένα child elements κλπ

Kypros Lambrou
Δημοσιεύσεις: 96
Εγγραφή: 17 Οκτ 2011 13:29

Πίνακας απο Mysql δεδομένα

Δημοσίευση από Kypros Lambrou » 27 Οκτ 2011 22:00

Δύο ερώτησεις έχω εγώ.
Στο πρώτο

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;&#40;$result&#41;||&#40;mysql_errno == 0&#41;&#41; 
μου φαίνεται κάπως "χαζό" statement αφού ελέγχουμε αν το $result είναι true που σημαίνει ότι δεν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα άρα το mysql_errno θα είναι 0 και πραγματοποιούμε OR σε κάτι που αν το πρώτο ισχύει τότε σίγουρα και το δεύτερο ισχύει.


Το δεύτερο ερώτημα είναι στο παρακάτω while:

Κώδικας: Επιλογή όλων

while &#40;$i <1&#41; ...
το οποίο μου φαίνεται να είναι λανθασμένα τοποθετημένο μέσα στο εξωτερικό while αφού πάντα (εκτός σε πρόβλημα) θα εκτελείται ακριβώς μια φορά κάνοντας την τιμή του $i ίση με 1 και θα χρησιμοποιείται στο colspan (δεν ξέρω γιατί) πάντα ως $i+1 = 2.

Αν μου διαφεύγει κάτι λόγω κούρασης αυτή τη στιγμή παρακαλώ διορθώστε με.

Άβαταρ μέλους
apsuh0s
Script Master
Δημοσιεύσεις: 410
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2005 21:38
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Πίνακας απο Mysql δεδομένα

Δημοσίευση από apsuh0s » 27 Οκτ 2011 22:03

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="container">
<ul class="clearfix">
<li><a href="#">item1</a></li>
<li><a href="#">item2</a></li>
<li><a href="#">item3</a></li>
<li><a href="#">item4</a></li>
<li><a href="#">item5</a></li>
<li><a href="#">item6</a></li>
<li><a href="#">item7</a></li>
<li><a href="#">item8</a></li>
<li><a href="#">item9</a></li>
<li><a href="#">item10</a></li>
</ul>
</div>

Κώδικας: Επιλογή όλων

#container &#123;
width&#58; 800px;
&#125;
li &#123; 
width&#58; 250px;
margin-right&#58; 25px;
float&#58; left;
&#125;
li&#58;nth-child&#40;3n&#41; &#123; 
margin-right&#58; 0;
&#125;
.clearfix&#58;before,
.clearfix&#58;after &#123; content&#58; ""; display&#58; table; &#125;
.clearfix&#58;after &#123; clear&#58;both; &#125;
.clearfix &#123; zoom&#58;1; &#125;

Δείτε και αυτο. Δεν το δοκίμασα αλλά φαντάζομαι λειτουργεί
.ninja { color: black; visibility: hidden !important; }

Lefteris33
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 18 Μαρ 2010 15:10
Τοποθεσία: Δαφνη
Επικοινωνία:

Πίνακας απο Mysql δεδομένα

Δημοσίευση από Lefteris33 » 28 Οκτ 2011 11:57

Όσο καιρό παρακολουθώ το forum αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ο fafos.
Με έχει βοηθήσει πολλές φορές με τις συμβουλές του και νομίζω ότι παρακολουθώντας την σκέψη του βελτιώνω το γράψιμο μου.
Μετά από πολλές δοκιμές πάνω σε πολύ χρήσιμες συμβουλές από όλους, σας αποφάσισα να ξαναδοκιμάσω τις υποδείξεις του fafou. Για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε οτι 2 τρόποι υπήρχαν (div or table) ακολούθησα το table. Προσωπικά ήταν αυτό ακριβώς που είχα στο μυαλό μου.

Κώδικας:


<div style="float: left; width: 100%">
<p width="10%" style="background-color: #EEEEEE; padding:15px;" style="background:#EEEEEE" style="color:#FFF" style="font-size:10px;"><strong>ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ</strong></p>
</div>
<table width="100%" cellpadding="5" cellspacing="5">

<?

Myquery();

if (($result))

$tmp_cntc = 0;
$per_rowc = 3;//orizontia kelia

while ($rows = mysql_fetch_array($result ))
{


echo (($tmp_cntc %$per_rowc == 0) ? '<tr>' : '').
' <td border=\'5\' aligne=\"left\">';


echo ("<div style=\"float: left; width: 205px;\">
<img class=\"imgB\" src={$rows['proion_photo']} width=\"95%\" aligne=\"center\"/><br/>
<div style=\"float: left; width: 195px;\">
<p width=\"10%\" style=\"background-color: #EEEEEE; padding:15px;\" style=\"background:#EEEEEE\" style=\"color:#FFF\" style=\"font-size:9px;\"><strong>{$rows['proion_name']}</strong></p>
<p style=\"background-color: #EEEEEE; padding:8px;\" style=\"background:#EEEEEE\" style=\"color:#FFF\"><strong >Τιμή :{$rows['proion_price']} Ευρώ</strong></p>
</div></div><hr/>");

echo '</td>'
.((++$tmp_cntc %$per_rowc == 0) ? '</tr>' : '');



}


echo ($tmp_cntc %$per_rowc !== 0)
? '<td colspan="' .($per_rowc - ($tmp_cntc % $per_rowc)). '">&nbsp;</td></tr>'
: '';
?>
</table>
Συνημμένα
prtscr.JPG

Άβαταρ μέλους
apsuh0s
Script Master
Δημοσιεύσεις: 410
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2005 21:38
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Πίνακας απο Mysql δεδομένα

Δημοσίευση από apsuh0s » 28 Οκτ 2011 18:45

Κώδικας: Επιλογή όλων

<ul class="clearfix">
<li>
<img src=".../images/product.jpg" height="250" width="250" alt="">
<h3><a href="#">title of product</a></h3>
<p>13.00 euro</p>
</li>
<li>
<img src=".../images/product.jpg" height="250" width="250" alt="">
<h3><a href="#">title of product</a></h3>
<p>13.00 euro</p>
</li>
<li>
<img src=".../images/product.jpg" height="250" width="250" alt="">
<h3><a href="#">title of product</a></h3>
<p>13.00 euro</p>
</li>
<li>
<img src=".../images/product.jpg" height="250" width="250" alt="">
<h3><a href="#">title of product</a></h3>
<p>13.00 euro</p>
</li>
<li>
<img src=".../images/product.jpg" height="250" width="250" alt="">
<h3><a href="#">title of product</a></h3>
<p>13.00 euro</p>
</li>
<li>
<img src=".../images/product.jpg" height="250" width="250" alt="">
<h3><a href="#">title of product</a></h3>
<p>13.00 euro</p>
</li>
<li>
<img src=".../images/product.jpg" height="250" width="250" alt="">
<h3><a href="#">title of product</a></h3>
<p>13.00 euro</p>
</li>
<li>
<img src=".../images/product.jpg" height="250" width="250" alt="">
<h3><a href="#">title of product</a></h3>
<p>13.00 euro</p>
</li>
</ul>

Κώδικας: Επιλογή όλων

ul &#123; width&#58; 800px; margin&#58; 0 auto; list-style&#58; none; background&#58; yellow; padding&#58; 0;&#125;
li &#123; float&#58; left; width&#58; 250px; margin&#58; 0 25px 45px 0; &#125;
li&#58;nth-child&#40;3n&#41; &#123; margin-right&#58; 0; &#125;
h3 &#123; background&#58; navy; text-align&#58; center; padding&#58; 8px 0; &#125;
h3 a &#123; color&#58; white; &#125;
p &#123; background&#58; green; text-align&#58; center; padding&#58; 8px 0; &#125;
.clearfix&#58;before,
.clearfix&#58;after &#123; content&#58; ""; display&#58; table; &#125;
.clearfix&#58;after &#123; clear&#58;both; &#125;
.clearfix &#123; zoom&#58;1; &#125; 
[/code]
Συνημμένα
final.jpg
.ninja { color: black; visibility: hidden !important; }

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες