Περί "not null"

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
rafinos
Δημοσιεύσεις: 305
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Περί "not null"

Δημοσίευση από rafinos » 09 Νοέμ 2011 21:41

Γεια σας παιδιά!

Η ερώτηση που θα κάνω μάλλον είναι χαζή αλλά έχω απορία τη να κάνουμε!!!!


Αν σε μια mysql βάση δεδομένω έχω δέκα πεδία σε έναν πίνακα τα τρία από τα οποία δεν επιτρέπεται να είναι κενά. Αν εγώ από την php περνάω όλα τα υπόλοιπα (εφτά στο σύνολο) και αυτά που δεν επιτρέπεται να είναι κενά τα αφήνω έτσι οι εγγραφές θα γίνονται κανονικά ή όχι;;;;
Αν όχι (δηλαδή αν δεν περνιούνται οι εγγραφές) υπάρχει τρόπος να εμφανίζει error ή php (μέσω κάποια συνάρτησης από τις έτοιμες της mysql) που να εμφανίζει αυτό το error;;;

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Περί "not null"

Δημοσίευση από Khronos » 10 Νοέμ 2011 09:21

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_query($query) or die(mysql_error());
Έχε υπόψη σου οτι άλλο είναι το null και άλλο το κενό.
Αν από μια φόρμα στείλεις μια τιμή η οποία ειναι κενή πχ. "" θα το δεχτεί κανονικά αφού δεν είναι null.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13308
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Περί "not null"

Δημοσίευση από EneMe » 10 Νοέμ 2011 15:26

Να υποθέσω ότι πας από joomla 1.5 σε 1.7?

Εκεί το έχω δει αυτό (από 7 σε 10) και χωρίς περιεχόμενο δουλεύει μια χαρά...

rafinos
Δημοσιεύσεις: 305
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Περί "not null"

Δημοσίευση από rafinos » 10 Νοέμ 2011 17:49

Εγώ εννοώ απλά ότι για παράδειγμα μια φόρμα θα έπρεπε να είχε 10 πεδία αλλά έχει 7... άρα δεν στέλνετε τπτ στα άλλα 3.

Σε αυτή την περίπτωση ισχύει αυτό με το die????

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Περί "not null"

Δημοσίευση από Khronos » 10 Νοέμ 2011 18:51

Απο τι στιγμή που δεν στέλνεται τίποτα και τα πεδία στη βάση είναι not null τότε δεν θα γίνει το insert.

Το die(mysql_error()) μπορείς να το βάζεις σε κάθε query σου, έτσι ώστε αν υπάρχει λάθος να στο δείξει.

rafinos
Δημοσιεύσεις: 305
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Περί "not null"

Δημοσίευση από rafinos » 10 Νοέμ 2011 19:38

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε να σαι καλά!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες