Stretch Backround image

Θέλετε την γνώμη των άλλων για την σελίδα σας; Τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Tasoskt
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2011 11:04

Stretch Backround image

Δημοσίευση από Tasoskt » 16 Νοέμ 2011 16:00

Καλησπέρα.
Φτιάχνω ένα site στο joomla. Θέλω να βάλω για φόντο σε όλο το site μια εικόνα.
Η εικόνα αυτή έχει πολύ μεγάλη ανάλυση. Εγώ θα ήθελα η εικόνα να γίνεται Stretch (να τεντώνει) σε ολόκληρη την οθόνη ανεξάρτητα την ανάλυση και το μέγεθος της οθόνης που χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης. Υπάρχει κάποιος κώδικας που πρέπει να συμπληρώσω στο παρακάτω που χρησιμοποιεί το template;;;

Ο κώδικας σε CSS που χρησιμοποιεί το template είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

body
{
  background-image: url(../images/bg33.jpg);
  background-color: #afb5c1;
  src: url('../fonts/myriad.ttf'), format('truetype');
  font-family: 'Courier New', 'Cabin', Geneva, Verdana, Sans-Serif;
.....
.....

Άβαταρ μέλους
leopold
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2004 13:05
Τοποθεσία: Acquiring IP Address...

Stretch Backround image

Δημοσίευση από leopold » 16 Νοέμ 2011 19:50

Στο CSS δώσε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

html {
    height:100%;
}

#background {
    text-align: center;
    width: 100%; 
    height: 100%; 
    position: fixed;
    left: 0px; 
    top: 0px; 
    z-index: -1;
}

.stretch {
    margin: auto;
    height:100%;
}
Στο index.php του template σου ή από όπου καλείς το css βάζεις :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="background">
<img src="../images/bg33.jpg" class="stretch" alt="" />
</div>
Υπάρχει και πιο απλός τρόπος, προσθέτοντας "background-size:100%;" στο css που είχες γράψει αλλά δεν είναι συμβατό με όλους τους browsers.

Tasoskt
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2011 11:04

Stretch Backround image

Δημοσίευση από Tasoskt » 17 Νοέμ 2011 01:05

Προσπάθησα αλλά δε παίζει. Σα να μη μπορεί να φορτώσει την εικόνα. Το ονομα και το url είναι σωστό. Από κώδικα δε είμαι τόσο καλός.

Τον Html κώδικα τον έβαλα πάνω από το body του Css file του Template ακριβώς έτσι πως μου το έδωσες.

To <div id="background"> που ακριβώς το γράφω μεσα στο Index.php;;

Άβαταρ μέλους
leopold
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2004 13:05
Τοποθεσία: Acquiring IP Address...

Stretch Backround image

Δημοσίευση από leopold » 17 Νοέμ 2011 09:33

τον html κωδικα, (το 2ο κουτι με τα divs που σου εγραψα) το βαζεις στο index.php οπως σου εγραψα. Κάτω από το <body> .

Το 1ο κουτι με το CSS το βάζεις στο template.css

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέλω την γνώμη σας για την Σελίδα μου...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες